Mediji

Arhiv: Človekove pravice neločljivo povezane z ustvarjanjem

Generalna direktorica GZS Sonja Šmuc je na današnjem slovenskem forumu o odgovornem poslovnem ravnanju in človekovih pravicah v gospodarstvu poudarila, da človekovih pravic ni mogoče ločiti od ustvarjanja. »Gospodarstvo je odsev družbe, ta pa odsev gospodarstva; kar je v družbi smatramo kot splošno sprejeto, se praviloma enako odseva tudi v gospodarstvu. Kar v gospodarstvu ustvarjamo, se nazaj preliva v družbo. Dobra družba pazi na to, da omejuje možnosti slabega in nadgrajuje tiste, ki so dobri.«

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije na Gorenjskem

Gorenjska je danes bogatejša za 3 zlate, 5 srebrnih in 2 bronasti priznanji, ki jih je GZS – Regionalna zbornica Gorenjska ob boku s podporniki INOvativnosti in v partnerstvu z MGRT in SPIRIT podelila najboljšim inovacijam v regiji. Najbolje ocenjene inovacije - zlate bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti, septembra na Brdu.

Arhiv: PODELITEV NAGRAD NAJBOLJŠIM INOVACIJAM V KOROŠKI REGIJI ZA LETO 2019

ZS - Koroška gospodarska zbornica je najboljšim inovatorkam in inovatorjem v regiji danes podelila 5 zlatih, 8 srebrnih in 4 bronasta priznanja.

Arhiv: Energetski prehod v brezogljično družbo - Gospodarstvo se zaveda teže odločitev, ki so pred nami

Ljubljana, 30. maj 2019 – Na GZS je bil včeraj konstituiran Strateški svet za energetski prehod (SSEP) z namenom oblikovanja stališč in priporočil gospodarstva ob sprejemanju pomembnih odločitev, dokumentov ter strateških okoljskih ciljev na področju energetskega prehoda, ki se bo v naslednjih desetletjih zgodil v Sloveniji. Strateški svet je sestavljen iz predstavnikov proizvajalcev in distributerje energije, predstavnikov porabnikov energije, gospodarskih družb s področja energetsko intenzivne industrije, prometa, gradbeništva, lesne industrije, inženiring podjetij ter znanstvenih inštitutov, ki bodo oblikovali mnenja ter jih posredovali odločevalcem.

Arhiv: Severno makedonska delegacija na GZS

Prek 80 gospodarstvenikov se je udeležilo poslovnega foruma, ki ga je GZS organizirala v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Ministrstvom za zunanje zadeve RS ob priložnosti obiska predsednika vlade Republike Severne Makedonije Zorana Zaeva z gospodarsko delegacijo v Sloveniji. Udeležence sta nagovorila predsednika vlad Zoran Zaev in Marjan Šarec, ki sta se vpisala tudi v Knjigo častnih gostov GZS.

Arhiv: Tovarne prihodnosti v luči sodelovanja gospodarstva in institucij znanja

Ljubljana, 28. maj 2019 - Tovarne in njihove proizvodnje se povsod po svetu intenzivno avtomatizirajo, digitalizirajo in prilagajajo novim poslovnim modelom, so se strinjali udeleženci današnjega posveta o tovarnah prihodnosti v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije. Poleg tovarn prihodnosti so bili na konferenci izpostavljeni tudi primeri dobrih praks sodelovanja med gospodarstvom in institucijami znanja, enega izmed temeljev uspešnega razvoja in inovativnosti. Odprta je bila tudi razstava o tovarnah prihodnosti, ki bo v Domu gospodarstva do 26. julija.

Arhiv: 11 NAJBOLJŠIH SLOVENSKIH PEKARSKIH PODJETIJ NA FESTIVALU ODLIČNIH PEKOVSKIH IZDELKOV PREDSTAVILO SVOJE NAGRAJENE IZDELKE

Ljubljana, 25. maj 2019 –Festival odličnih pekovskih izdelkov je največji slovenski dogodek promocije odličnih pekovskih izdelkov slovenskih pekarskih izdelkov. Veliko število predstavljenih izdelkov dokazuje, da je Slovenija destinacija najboljšega kruha in pekovskih izdelkov.

Arhiv: 20 novih inovacij ob 40-letnici Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice

Velenje, 27. maja 2019 - Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na priložnostni slovesnosti, s katero je obeležila 40 let delovanja regionalne gospodarske zbornice s sedežem v Velenju, podelila priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji za leto 2019. Na letošnji razpis je prispelo 20 prijav, z zlatim priznanjem pa so bili nagrajeni 3 inovacijski projekti.

Arhiv: Članstvo v EU ter uvedba evra za Slovenijo pozitivna

FOKUSNI KOMENTAR GZS: Članstvo v EU ter uvedba evra za Slovenijo pozitivna Pred nedeljskimi volitvami v Evropski parlament je Analitika GZS ocenila učinke članstva Slovenije v EU in skupni valuti. Tako se je v 15 letih slovensko gospodarstvo tudi na podlagi članstva v EU-28 okrepilo. Izvoz blaga smo povečali za 141 %, uvoz blaga pa za 117 %, kar pomeni, da smo okrepili medsebojne povezave. Realna blaginja se je okrepila za tretjino. Članstvo v območju evra (od 2007) je Sloveniji prineslo tudi cenovno stabilnost, kar pomeni, da so cene v zadnjem desetletju naraščale le po 1,2-odstotni stopnji.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.