Mediji

Arhiv: Nepremišljena ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja bi ogrozila stabilnost zdravstvenega sistema

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) pozdravlja današnje negativno stališče koalicije do predloga Levice. Predlog, po katerem bi v zdravstveni sistem namesto sedanjih 1,5 mio zavarovancev prispevalo le še 900.000 delovno aktivnih, je nesprejemljiv in nevaren.

Arhiv: Ob pričakovanju sprejetja predloga poroštvenega zakona s strani Vlade RS za izvedbo severnega dela 3. razvojne osi

IZJAVA ZA JAVNOST GOSPODARSTVA KOROŠKE IN SAVINJSKO-ŠALEŠKE REGIJE V SODELOVANJU Z VSEMI PODPORNIKI 3. RAZVOJNE OSI OB PRIČAKOVANJU SPREJETJA PREDLOGA POROŠTVENEGA ZAKONA S STRANI VLADE RS ZA IZVEDBO SEVERNEGA DELA 3. RAZVOJNE OSI Gospodarstvo Koroške in Savinjsko-šaleške regije skupaj z vsemi podporniki izvedbe projekta 3. razvojne osi pričakuje, da bo vlada Republike Slovenije sprejela predlog poroštvenega zakona in ga v najkrajšem možnem času posredovala državnemu zboru v potrditev, kar bo omogočilo izvedbo projekta sodobne prometnice in nadaljnji pospešen razvoj območja ob severnem kraku 3. razvojne osi.

Arhiv: Onemogočanje poslovanja Kemisu grožnja za celotno družbo

Onemogočanje poslovanja Kemisu grožnja za celotno družbo Ob sklepu, vročenem podjetju Kemis 22. avgusta, da se zavrže njihov predlog (začasnega) nadaljevanja z delovanjem do konca postopka odločanja o črni gradnji, je večji del gospodarstva zelo ogorčen. S tem Slovenija izgublja pomemben del infrastrukture za varno, zanesljivo in strokovno predpripravo nevarnih odpadkov za odstranitev. Infrastruktura odpadkov pa je nenazadnje enako pomembna kot na primer oskrba s pitno vodo in elektriko. Hkrati pa se s takšno odločitvijo odrekamo tudi že utečenim postopkom nadaljnje predelave nevarnih odpadkov v sežigalnicah v tujini, saj lastnih takšnih kapacitet v Sloveniji nimamo. Na Gospodarski zbornici Slovenije smo prepričani, da delovanje vrhniškega podjetja ne bi smelo biti zaustavljeno, dokler niso zaključeni vsi upravni postopki, saj s saniranimi objekti in nadstandardnimi požarnimi rešitvami okolje ni ogroženo. Nasprotno, nedelovanje podjetja ima izrazito negativen vpliv na gospodarstvo in celotno družbo. Pozivamo pristojne institucije, da v izogib ogrožanju varnosti okolja in zdravja ljudi ponovno premislijo o posledicah danes izdanega sklepa ter k revidiranju sprejete odločitve.

Arhiv: Ravnanje z odpadki je na prelomni točki

V gospodarstvu smo zaskrbljeno sprejeli novico, da je inšpekcijska služba podjetju Kemis prepovedala sprejemanje odpadkov. Kot je znano, je z Odločbo Inšpektorata RS za okolje in prostor, oz. njene pristojne službe, podjetje Kemis dolžno takoj prenehati z opravljanjem dejavnosti sprejemanja odpadkov na lokaciji Vrhnika. Dve leti po začetku izvajanja sanacije po požaru so pristojne službe ugotovile, da sanacija predstavlja nelegalno gradnjo in jo je za to potrebno porušiti, pa čeprav je celoten postopek sanacije potekal pod neposrednim nadzorom inšpekcijskih služb ministrstva za okolje in prostor.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.