Mediji

Arhiv: Druga strateška konferenca za trajnostno gradbeništvo

Ljubljana, 24. oktobra 2017 – Prek 120 udeležencev je na današnji drugi strateški konferenci za trajnostno gradbeništvo razpravljalo o prihajajočih izzivih, ki jih nova rast in tehnološki razvoj gradbeništva prinašata za trg dela in podjetja kot tudi v izobraževanju. Med sprejetimi sklepi izpostavljamo nujnost sistematičnega pristopa vlade k odpiranju delovnih mest v gradbeništvu, ustrezno podporo izobraževanju in usposabljanju, dvig socialnih standardov, obvezno spoštovanje smernic za javno naročanje gradenj ter pripravo strategijo razvoja dejavnosti gradbeništva do leta 2030. Dogodek je organizirala Zbornica gradbeništva in IGM pri GZS skupaj z ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.

Arhiv: Predstavniki SRIP-ov, gospodarstva in institucij znanja Vladi RS: Sprejmite pet sklepov za Slovenijo prihodnosti

Med sklepi izpostavljamo dolgoročno napovedovanje potreb po kadrih in kompetencah, ki bo učinkovito podpiralo pravočasno prilagajanje kadrov na razvojne spremembe. Država naj v ta namen vzpostavi pilotni projekt in zagotovi sistemsko financiranje karierne platforme s ciljem zmanjševanja strukturnih neskladij in povečevanja konkurenčnosti podjetij na globalnem trgu. Sklepe je predsednik GZS Boštjan Gorjup ob koncu posveta predal državnemu sekretarju na SVRK Francu Matjažu Zupančiču.

Arhiv: Razbremenimo regres in 13. plačo – v dobro zaposlenih!

13. 10. 2017 je bila skupna novinarska konferenca GZS in ZSSS, na kateri so predstavniki GZS in ZSSS predstavili predlog, ki bi podjetjem omogočil, da v času gospodarske rasti bolje nagradijo zaposlene, ki bi tako bolj participirali pri rezultatih uspešnega poslovanja. S tem bi se dvignila tudi domača poraba, kar bi pozitivno vplivalo na podjetja, ki delujejo predvsem v Sloveniji. Preko višjega DDV bi bil pozitiven tudi učinek na proračun.

Arhiv: Zunanjetrgovinska šola odprla vrata

Ljubljana, 4. oktobra 2017 - Med 3. oktobrom in 19. decembrom 2017 pod pokroviteljstvom ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javne agencije SPIRIT in Centra za mednarodno poslovanje Gospodarske zbornice Slovenije na Centru za poslovno usposabljanje (CPU) v Ljubljani organiziramo Zunanjetrgovinsko šolo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.