Mediji

Arhiv: Kulinarično doživetje »Po primorsko« v Ljubljani

Danes, 29. septembra od 12. do 18. ure v Ljubljani diši po primorskih jedeh in vinih. Na Stritarjevi ulici se že tretje leto zapored predstavljajo primorska živilska podjetja in zadruge, ki so se združila pod skupnim imenom PO PRIMORSKO.

Arhiv: Dan inovativnosti 2017: 12 zlatih priznanj in posebno priznanje za mlado podjetje

Brdo pri Kranju, 27. september 2017 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 15. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 12 zlatih, 1 posebno priznanje in 25 srebrnih priznanj je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 182 inovacij in 774 inovatorjev. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti.

Arhiv: Sonja Šmuc nova generalna direktorica GZS

Arhiv: Sonja Šmuc nova generalna direktorica GZS

Ljubljana, 14. septembra 2017 – Na današnji seji Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) je bila za generalno direktorico s štiriletnim mandatom imenovana Sonja Šmuc. Člani UO so se na seji zavzeli za bistveno hitrejši zagon in realizacijo ključnih infrastrukturnih projektov ter podprli vladni projekt izgradnje drugega tira. Podpisan je bil tudi dogovor o sodelovanju med MGRT, SPIRIT in GZS na področju spodbujanja internacionalizacije slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Obdelava bioloških odpadkov mora ostati tržna dejavnost

Na GZS smo presenečeni, da je v predlogu novele zakona o varstvu okolja obdelava bioloških odpadkov iz gospodinjstev predvidena kot obvezna lokalna gospodarska javna služba.

Arhiv: Na konferenci Spodbudimo digitalizacijo o novem razpisu za vzpostavitev ali nadgradnjo e-poslovanja v MSP

Spletne strani za tuje trge, spletne trgovine, digitalizacijo nastopov na sejmih, krepitev kompetenc in modelov nastopov na novih trgih v času digitalne transformacije, produktno-prodajni video ter elektronsko izmenjavo med partnerji bo sofinanciral novi javni razpis, objavljen v petek. Na današnji konferenci v organizaciji GZS in MGRT se je z njim podrobneje seznanilo prek 100 udeležencev. Gospodarstveniki so razpravljali tudi o konkretnih ukrepih za digitalizacijo.

Arhiv: Referendumska pravila revije Glas gospodarstva

Uredništvo revije Glas gospodarstva, ki jo izdaja Gospodarska zbornica Slovenije, v skladu z zakonom o volilni kampanji obvešča, da bo referendumsko kampanjo spremljalo po lastni presoji in v skladu s svojo uredniško politiko. Izbira sogovornikov in umestitev v revijo je v domeni uredništva. Vsi prispevki bodo napisani v skladu z novinarskim kodeksom in v skladu s profesionalnimi novinarskimi merili.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.