Mediji

Arhiv: Med socialnimi partnerji je dosežen dogovor o ureditvi delovnega časa zaposlenih v trgovini

Socialni partnerji, podpisniki Kolektivne pogodbe dejavnosti trgovine Slovenije (KPDTS), smo 30. novembra 2017 sprejeli Aneks h kolektivni pogodbi, s katerim smo uredili vprašanja, ki se nanašajo na organizacijo delovnega časa, vključno z omejitvami dela zaposlenih na nedelje in praznike ter določitvijo pogodbenih kazni za kršitelje.

Arhiv: Slovenska gospodarska delegacija na obisku v Bolzano

Danes dopoldne so predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Slovenske gospodarske zveze (SGZ) in Enotne Liste (EL) obiskali Gospodarsko zbornico Bozen (IHK). Delegacijo novoizvoljenega predsednika GZS, Boštjana Gorjupa in predsednika SGZ, Benjamina Wakouniga je sprejel predsednik IHK, Michl Ebner.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: Razvojno partnerstvo želi biti naboj za preboj

Brdo pri Kranju, 22. novembra 2017 – Davčno prestrukturiranje, izobraževanje za poklice prihodnosti in ukrepi za reaktivacijo generacije 55+ je nekaj ključnih ukrepov za dosego ambicioznih ciljev za dobrobit delovno aktivnih, starejših 55+ in mladih. Ti so bili izpostavljeni v sodelovanju prek 350 vodilnih predstavnikov gospodarstva, sindikatov in vlade na današnjem 12. Vrhu slovenskega gospodarstva, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhiv: Mednarodno srečanje slovenskega papirništva 2017

Mednarodno srečanje slovenskega papirništva 2017, ki vključuje 21. Dan slovenskega papirništva in 44. Mednarodni letni simpozij Društva inženirjev in tehnikov papirništva, poteka pod naslovom »Sodelujemo. Mrežimo. Sooblikujemo… Prihodnost.«. Slovenska papirna panoga kot tradicionalna, stabilna in trajnostna posluje dobro, a se zaveda, da so v prihodnje spremembe neizogibne. Na prihodnost se želi pripraviti s povezovanjem in ustvarjanjem novih partnerstev ter s tem novih priložnosti, ki jih skuša več kot 250 strokovnjakov definirati danes in jutri na Bledu. Mednarodno srečanje slovenskega papirništva poteka v organizaciji GZS-Združenja papirne in papirno predelovalne industrije ter Društva inženirjev in tehnikov papirništva.

Arhiv: Izjava za javnost: Posvet pomanjkanje kadrov v podjetništvu

Podjetniško trgovska zbornica pri Gospodarski zbornici Slovenije je včeraj organizirala posvet na temo pomanjkanja kadrov v podjetništvu. Gospodarska rast v Sloveniji raste, nezaposlenost pada, kljub temu pa težave s kadri ostajajo. Mala in srednja podjetja težko dobijo prave kadre. V trgovini se zaposlujejo previsoko izobraženi kadri, na drugi strani pa primanjkuje skladiščnikov, šoferjev, natakarjev, varnostnikov … Dobri kadri na drugi strani odhajajo v tujino, predvsem zaradi višjih plač.

Arhiv: Obisk mladih poslovnežev iz Turčije

Slovenijo je obiskala skupina 17 poslovnežev, članov Združenja mladih poslovnežev turške Egejska regije - EGIAD. Gre za asociacijo, ki je po svojih vrednotah in viziji sorodna tudi pri nas delujočima YES in CEED Slovenia. K realizaciji obiska, ki je nekoliko netipičen glede na dosedanjo izmenjavo poslovnih delegacij s Turčijo, je odločilno prispeval častni konzul Republike Slovenije v Izmiru gospod Mazhar Izmiroğlu. Na GZS smo pripravili poslovni dogodek namenjen izmenjavi pogledov in informacij med omenjenimi poslovnimi strukturami. K sodelovanju smo pritegnili predstavnike CEED Slovenija pa tudi ABC Pospeševalnika in Tehnološkega parka Ljubljana, ki smo ga z delegacijo tudi obiskali. Združenje EGIAD je namreč eden od soustanoviteljev Izmirske razvojno tehnološke cone.

Arhiv: Nagrada za poslovno uspešnost bo lahko višja

Odbor DZ RS za finance in monetarno politiko je na včerajšnji seji sprejel amandma koalicijskih strank, s katerim je dopolnjen predlog novele Zakona o dohodnini tako, da bodo podjetja lahko nagrado za poslovno uspešnost (poimenovano tudi 13. plača) zaposlenim izplačevala pod ugodnejšimi davčnimi pogoji, in sicer do višine 100% povprečne plače v RS in ne le do 70%, kot je veljalo doslej (v tej višini je nagrada razbremenjena plačila dohodnine, zaradi česar je neto prejemek višji).

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.