Mediji

Arhiv: Pokojninska reforma danes, ne jutri!

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) vseskozi zagovarja čim prejšnji pričetek pogajanj za novo pokojninsko reformo, saj so ekonomski kazalci neizprosni in demografski podatki enostavno kričijo po njej. Opozorila iz Evrope pa ne zaležejo.

Arhiv: 38 inovacij v boj za prestižna priznanja na nacionalni ravni

38 vrhunskih inovacij iz 12 slovenskih regij se poteguje za naslov zlatih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) za najboljše inovacije v Sloveniji, ki bodo nagrajene 16. septembra.

Arhiv: Kitajski in slovenski gospodarstveniki o nadgradnji sodelovanja

Na današnji kitajsko – slovenski poslovni konferenci v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Javne agencije Spirit Slovenija so kitajski poslovneži predstavili možnosti za skupno sodelovanje ter prikazali posebno ekonomsko cono Shahe.

Arhiv: UO GZS o pametni specializaciji

Na današnji seji Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so člani z ministrico Alenko Smerkolj razpravljali o izvajanju kohezijske politike in zaključnih pripravah Strategije pametne specializacije. Imenovani so bili tudi trije podpredsedniki UO GZS.

Arhiv: Ustanovljena Strateška skupina Slovenija 5.0 pri GZS

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je bila danes ustanovljena Strateška skupina Slovenija 5.0, čigar poslanstvo je ozavestiti slovensko javnost o pomenu slovenske industrije in z njo povezanih panog ter nujnosti kakovostnega industrijskega razvoja. Za predsednika strateške skupine je bil izvoljen Marjan Mačkošek.

Arhiv: GZS Medijska zbornica: predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zmed

Člani Združenja radiodifuznih medijev pri GZS Medijski zbornici so na današnjem srečanju pregledali nov predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zmed in ugotovili, da je ministrstvo za kulturo upoštevalo posredovane pripombe in predloge, ki so opozarjali na težke razmere na medijskem trgu. Rešitve, ki jih predlaga ministrstvo za kulturo člani podpirajo z manjšimi dopolnitvami 86 a člena, ki bi olajšale ugotavljanje novih glasbenih del in mladih izvajalcev.

Arhiv: 3. razvojna os ter dileme poslovnega okolja v Sloveniji Razgovor predstavnikov vlade z vodstvom podjetja BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje

Razgovor v ponedeljek, 13. julija, je bil osredotočen na teme, odločilne za investicijski ciklus BSH Hišni aparati Nazarje v naslednjem obdobju: 3. razvojna os - pomen aktualne prostorske umestitve in čimprejšnjega zagona del ter dileme poslovnega okolja v Sloveniji.

Arhiv: EKS bo trasiral ceno energije

Generalni direktor direktorata pri ministrstvu za infrastrukturo Danijel Levičar in podsekretarka Urška Dolinšek sta danes predstavila usmeritve Energetskega koncepta Slovenije (EKS), ki je eden od strateških dokumentov, ki ga pripravlja Ministrstvo za infrastrukturo v letošnjem letu. V dokumentu bodo zapisane dolgoročne usmeritve energetske politike v Sloveniji (do 2035 in s pogledom do 2055) ter upoštevane usmeritve in zaveze, sprejete na ravni EU glede zmanjševanja emisij toplogrednih plinov in ostalih podnebnih in energetskih politik.

Arhiv: Ustanovljena Strateška skupina predstavnikov podjetij v tuji lasti pri GZS

Na GZS je bila ustanovljena Strateška skupina predstavnikov podjetij v tuji lasti, čigar poslanstvo bo prenos dobrih praks iz tujine na področju poslovnega okolja in poslovanja podjetij. Za predsednika strateške skupine je bil izvoljen Vojmir Urlep.

Arhiv: Pogrebna in pokopališka dejavnost morata ostati urejeni kot celovita dejavnost

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je 19. junija 2015 v zvezi z osnutkom Zakona o pokopališki in pogrebni dejavnosti ter upravljanju in urejanju pokopališč sklicala novinarsko konferenco na kateri je navedla nekaj netočnih in zavajajočih izjav.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.