Mediji

Arhiv: Novi zakon o javnem naročanju še ni jamstvo za boljšo prakso

Arhiv: Novi zakon o javnem naročanju še ni jamstvo za boljšo prakso

Cilj novega zakona ne sme biti samo kupovati po najnižji ceni, temveč da javni naročniki dobijo največ za davkoplačevalski denar. Člani GZS zahtevajo, da se za posamezna področja oblikujejo določeni standardi in se javnim naročnikom zagotovi dodatna usposabljanja za pripravo javnih naročil.

Arhiv: Dan za podjetne ob 10. obletnici državnega poslovnega portala e-Vem – tudi na GZS

Ljubljana, 29. oktobra 2015 - Ob 10. obletnici delovanja e-Vem, državnega portala za podjetja in podjetnike Ministrstvo za javno upravo v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, Gospodarsko zbornico Slovenijo (GZS), SPIRIT, OZS, AJPES, FURS, ZRSZ in ZZZS, upravnimi enotami in drugimi točkami Vem v prvem tednu novembra na določenih točkah Vem v desetih večjih mestih po Sloveniji pripravlja posebne dneve za podjetne. V ponedeljek, 2. novembra, bo potekal dan za podjetne na GZS.

Arhiv: Sektor proizvodnje pijač v Sloveniji opozoril na številne dosežke in hkrati izzive

Ljubljana, 21. oktober 2015 – 1. Konferenca industrije pijač je minila v znamenju predstavitve in razprave o prehranskih, okoljskih in ekonomskih temah. Ugledni domači predavatelji so postregli z novostmi iz zakonodaje, številnimi podatki o poslovanju sektorja, gostja iz tujine pa je predstavila glavne izzive in aktivnosti evropske industrije brezalkoholnih pijač.

Arhiv: Poziv Državnemu zboru: Redefinicija minimalne plače ob istočasni razbremenitvi stroška dela!

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) poziva matični odbor Državnega zbora, da predloga Zakona o dopolnitvi minimalne plače ne podpre, dokler ne bodo istočasno izvedeni in uveljavljeni ukrepi, ki bodo razbremenili strošek dela delodajalcev. Vlada RS naj to stori v sodelovanju in aktivnem dogovarjanju z vsemi socialnimi partnerji. Le tako bo mogoče zagotoviti nova delovna mesta, pravičnejšo porazdelitev blaginje države in večjo konkurenčnost gospodarstva.

Arhiv: Na Vrhu slovenskega gospodarstva o industrijskem preporodu

Prek 450 vodilnih predstavnikov gospodarstva, stroke in politike je danes na jubilejnem 10. Vrhu slovenskega gospodarstva, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), razpravljalo o ključnih ukrepih, ki bi zagotovili pogoje za nadaljnji industrijski preporod v Sloveniji. Pri tem ne gre zgolj za tehnološki razvoj, temveč tudi za oblikovanje prijaznejšega širšega poslovnega okolja, od davčnega, administrativnega do razvojnega in izobraževalnega.

Arhiv: Sektorska delegacija pekarjev v Emilio Romagno in na EXPO Milano

Delegacija 8 predstavnikov iz pekarske in povezanih dejavnosti odhaja v ponedeljek, 19. oktobra, na tridnevno strokovno delegacijo v regijo Emilio Romagno in na EXPO Milano 2015. Delegacijo organizirata Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in SPIRIT Slovenija v sodelovanju z regijo Emilia Romagna in ICE Ljubljana.

Arhiv: Evropa govori o industrijskem preporodu. Kaj pa mi?

Na novinarski konferenci je bil predstavljen Manifest industrijske politike ter prikazano stališče GZS o predlogu proračuna 2016-17, ki je sprožil nezadovoljstvo gospodarstvenikov, vključno s protestom UO GZS.

Arhiv: Pripravljen Manifest industrijske politike

Manifest industrijske politike bo ključno žarišče razprave na 10. Vrhu slovenskega gospodarstva v torek, 20. oktobra, kjer bomo gostili tudi evropsko komisarko, pristojno za industrijo, gospo Elżbieto Bieńkowsko.

Arhiv: Napovedi makroekonomskih kazalcev SKEP GZS: Krepitev zasebne potrošnje

V tekočem letu Analitska skupina SKEP GZS napoveduje 2,5-odstotno gospo­darsko rast. Za 2016 pričakujemo nižjo rast, predvsem zaradi padca investicijske potrošnje vezane na izpad financi­ranja iz EU programov in umiritve na izvoznih trgih.

Arhiv: Katainen in Bulčeva na GZS: Priložnosti za investicije so tudi priložnost za nova delovna mesta

Evropski denar je na voljo za donosne projekte, v katere se bo nujno vključeval tudi zasebni kapital. O financiranju v Bruslju odloča neodvisni investicijski odbor. Zato naj se podjetja čim bolj organizirajo v investicijska partnerstva, izkoristijo pa lahko tudi neposredne poti do Bruslja. To sta na današnjem srečanju na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) v pogovoru z vodstvom GZS in predstavniki številnih podjetij poudarila podpredsednik Evropske komisije Jyrki Katainen in evropska komisarka Violeta Bulc.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.