Mediji

Arhiv: Dogodek ob evropskem dnevu varstva osebnih podatkov

Informacijska pooblaščenka: Splošna uredba, vključno z imenovanjem pooblaščenih oseb ni razlog za paniko, treba pa se je aktivno lotiti dela.

Arhiv: 46˚ 15´ 34.43˝ severno 14 ˚ 29´24.65˝ vzhodno

Na dan, ko so sindikati izvedli prvo v vrsti (?) napovedanih stavk javnega sektorja, se je na kraju, ki ga zaznamujejo koordinate iz naslova, razgalila bizarnost sindikalnih argumentov za višje plače v javnem sektorju. Krvavec, najpopularnejše smučišče osrednje Slovenije, je postal tarča nepregledne množice smučarskih navdušencev, ki so se morali že na tisti točki, še globoko v dolini, postaviti v vrsto za na avtobus, ki jih je potem pripeljal do nove vrste in tako naprej. Kakorkoli že razlagajo sindikalni prvaki uspešnost sredine stavke, nezadovoljstvo množice smučarskih zanesenjakov, ki so kot krivca za izjemno gnečo nemudoma razglasili javni sektor, ki je odšel »stavkat« na zasneženi in s soncem ožarjeni Krvavec, je bil prvi in najbolj neposreden odziv širše javnosti na izvedbo stavke. Žal pa so tudi resnejše analize vzrokov in posledic, ne stavke, temveč njenih posledic in morebitne uresničitve stavkovnih zahtev, obstale bolj ob strani. Predvsem mediji v javni lasti (katerih zaposleni so se seveda tudi pridružili stavki), so ustvarjali podobo javnega sektorja skozi prizmo slabo plačanih delavcev v nižjih tarifnih razredih, ki delajo v težkih razmerah, slabih odnosih in brez možnosti napredovanja. Problemov, ki so jih prikazovali in na katere upravičeno opozarjajo tudi sindikalni predstavniki, nikakor ne gre podcenjevati, saj nastajajo v ključnih procesih vsakega sistema. Brez motiviranih ljudi, ki zaupajo organizaciji, vodenju, drug drugemu, brez zavzetosti, ki jo imajo lahko le zadovoljni zaposleni, ni dobrih rezultatov, ni razvoja in je sleherna organizacija obsojena na zaostajanje in na vedno nove probleme. Ampak, reševati težave in nezadovoljstvo ene (manjše) skupine ljudi na račun druge, je to pravično in legitimno?

Arhiv: Nesorazmeren dvig minimalne plače bo šok za sistem

Dvig minimalne plače za 4,7 % je nevaren precedens, saj ne sloni na smiselnih argumentih. Gospodarstvo je sicer v vzponu, vendar bodo manj uspešne panoge plačale ceno uspeha ostalega dela gospodarstva. Uspešnejši del gospodarstva pa bo plačal dvig plačnih pričakovanj. Namesto dviga minimalne plače bi se morala država usmeriti v izboljševanje pogojev za srednji razred.

Arhiv: GZS se zavzema za največ 10-dnevni rok za pridobitev enotnega dovoljenja

Demografski trendi potrjujejo bojazen, da bo pomanjkanje karov še večji izziv kot je bila do nedavno visoka brezposelnost. Zato je treba zagotoviti možnosti in priložnosti za hitrejše in enostavnejše zaposlovanje tujcev, še posebej visokokvalificiranih, so se strinjali udeleženci današnje okrogle mize v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: Javni poziv predsedniku Vlade RS k razrešitvi ministra za kulturo Antona Peršaka

Združenje radiodifuznih medijev pri Gospodarski zbornici Slovenije – Medijski zbornici je na letnem zboru članstva v sredo, 17. januarja 2018, soglasno sprejelo sklep za javni poziv predsedniku Vlade RS Miru Cerarju, da razreši ministra za kulturo Antona Peršaka.

Arhiv: Dvig minimalne plače da, a sorazmeren

Nesorazmeren dvig minimalne plače, kot izhaja iz predloga MDDSZ, je brez racionalne ekonomske utemeljitve in ne bi koristil gospodarstvu, srednjeročno pa tudi ne zaposlenim in državi. Apeliramo, da v okviru socialnega dialoga zagotovimo pogoje, ki bodo vzdržni in razvojno naravnani, tako preko minimalne plače kot tudi sistemsko potrebnih sprememb na področju trga dela.

Arhiv: Francosko – slovenska konferenca o krepitvi blagovne menjave in obojestranskih investicij

Ljubljana, 16. januarja 2018 –Francija, s katero vrsto let sodelujemo predvsem na področju avtomobilske industrije, slovenskim podjetjem nudi tudi številne druge poslovne priložnosti, so se strinjali udeleženci današnje konference. Konferenco so organizirali Veleposlaništvo Republike Francije v Sloveniji, Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo R Slovenije, Business France in Javna agencija SPIRIT Slovenija.

Arhiv: Francosko – slovenska konferenca o krepitvi bilateralnega gospodarskega sodelovanja

Francija, s katero vrsto let sodelujemo predvsem na področju avtomobilske industrije, slovenskim podjetjem nudi tudi številne druge poslovne priložnosti.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.