Mediji

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS, od 19. do 25. oktobra 2019

Oktobrski indeks nabavnih menedžerjev (Markit) v območju evra se je skladno z našimi pričakovanju nekoliko zvišal (s 50,1 v septembru na 50,2), pri čemer je bilo izboljšanje beležiti tako pri storitvah (51,8) kot v proizvodnji (46,2). To pomeni, da se proizvodnja še vedno krči, vendar manj intenzivno. Med večjimi gospodarstvi je bilo čutiti izboljšanje v Franciji, medtem ko se je globina padca v Nemčiji znižala....

Arhiv: SRIP MATPRO z odlično popotnico v tretjo fazo delovanja

Portorož, 17. 10. 2019 - Predstavniki Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva Materiali kot končni produkti (SRIP MATPRO) so danes na posvetu z naslovom »Povezovanje - ključ do konkurenčnosti in kadrov« v Portorožu premierno predstavili modularni izobraževalni program na področju kompozitov. Po najvišje ocenjenem vmesnem vrednotenju SRIP-a pa so pred partnerstvom že novi cilji, usmerjeni v raziskave in razvoj, ravnanje s človeškimi viri, internacionalizacijo in trajnostno delovanje vseh deležnikov SRIP-a.

Arhiv: Davčni paket z grenkim priokusom

Slovenija ima najmanjšo dohodkovno neenakost v EU, ki se je v zadnjem času še zmanjšala. Po včerajšnjem sprejemu amandmaja stranke SD na Odboru za finance DZ, da se meja 5. dohodninskega razreda iz 80.000 evrov letnega bruto dohodka zniža na 72.000 eurov, bo verjetno tako ostalo tudi v prihodnje.

Arhiv: Slovenski sektor pekarstva se pridružuje projektu »Zaveza odgovornosti«; do leta 2022 za 5 % manj dodane soli v slovenskem kruhu

Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«.

Arhiv: 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Laško, 11. oktober 2019 – V Laškem 10. in 11. oktobra je potekal 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, največji in najpomembnejši izobraževalni in družabni dogodek računovodske stroke v Sloveniji. Predavatelji z raznovrstnih področij svoje znanje, izkušnje in ideje delijo z obiskovalci, ki prihajajo iz najrazličnejših podjetij in računovodskih servisov. Letošnji kongres je potekal pod geslom 'Prave informacije ob pravem času', saj naročniki računovodskih storitev v času hitrih sprememb od izvajalcev pričakujejo več znanja in višjo raven strokovnosti, pa tudi vedno sveže informacije, ki jim lahko pomagajo sprejemati pomembne poslovne odločitve.

Arhiv: Potrditev predloga poroštvenega zakona

GZS Koroška gospodarska zbornica in Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica skupaj s podporniki 3. razvojne osi izražajo zadovoljstvo, da je vlada prisluhnila gospodarstvu koroške in savinjsko-šaleške regije in vsem podpornikom izvedbe projekta 3. razvojne osi.

Arhiv: UO GZS o zdravstvu in socialnem dialogu

Ljubljana, 8. oktober 2019 – Člani UO GZS so na današnji seji z zdravstvenim ministrom razpravljali o aktualnem dogajanju na področju zdravstva in o načrtih ministrstva v tekočem mandatu, obravnavali pa so tudi področje socialnega dialoga.

Arhiv: Kazenske carine na evropske izdelke z majhnim učinkom na Slovenijo

Izvoz evropskih izdelkov v višini 6,9 mrd EUR bodo z 18. oktobrom predmet 25-odstotnih ameriških carin, kar predstavlja 1,7 % celotnega evropska izvoza v ZDA. Slovenija pri uvedbi teh carin neposredno ni prizadeta, pa tudi posredno ne, saj je vpetost slovenskih podjetij v nabavno verigo Airbusa majhna.

Arhiv: GZS podpira paket davčnih sprememb

Gospodarska zbornica Slovenije je danes skupaj z drugimi delodajalskimi organizacijami – Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, Trgovinsko zbornico Slovenije, Združenjem delodajalcev Slovenije in ZDOPS, pisno podprla paket predlaganih davčnih sprememb, zajetih v predlogih zakonov o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini, Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, Zakona o davku od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov ter Zakona o davčnem postopku.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.