Mediji

Arhiv: Se obeta nova obremenitev gospodarstva na Koroškem?

Ljubljana, Radlje ob Dravi, 28. 6. 2019 – Obrtniki in podjetniki ne pristajajo na drastično zvišanje nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča (NUSZ) v občini Radlje ob Dravi. Predvideva se namreč zvišanje NUSZ tudi do 448 odstotkov, kar bi dodatno obremenilo in posledično zaustavilo razvoj gospodarstva na tem območju.

Arhiv: Štajerski gospodarstveniki opozorili na negativne učinke novele Zakona o minimalni plači

Maribor, 20. junij 2019 – Na današnjem posvetu Štajerske gospodarske zbornice pod naslovom Predstavitev učinkov sprememb zakona o minimalni plači so gospodarstveniki razpravljali o problematiki sprememb na področju minimalne plače, do katerih naj bi prišlo s 1. januarjem prihodnjega let, ko bo novela v celoti stopila v veljavo. Takrat bodo iz minimalne plače izvzeti vsi dodatki, določeni z zakonom in drugimi predpisi ter kolektivnimi pogodbami, del plače za delovno uspešnost in plačilo za poslovno uspešnost, dogovorjeno s kolektivno pogodbo ali pogodbo o zaposlitvi. Gre seveda za zelo velike spremembe in obremenitve gospodarstva in današnji posvet je bil namenjen seznanitvi z učinki novele in posledičnemu vplivu na konkurenčnost gospodarstva kot celote, posameznih panog in podjetij, na plačna razmerja med zaposlenimi, zaposlovanje, na bonitetno oceno Slovenije in predvsem razmislekom o odzivih gospodarstva na posledice uveljavitve novele.

Arhiv: UO GZS o mednarodnih geopolitičnih vprašanjih

Ljubljana, 20. junij 2019 – Člani UO GZS so na današnji seji z dr. Mirom Cerarjem razpravljali o trenutnih mednarodnih gospodarskopolitičnih razmerah. Imenovali so podpredsednike UO GZS ter Komisijo za Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke.

Arhiv: Podpisan Sporazum o medsebojnem sodelovanju med Združenjem nemških gospodarskih zbornic (DIHK), Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS) in Slovensko – nemško gospodarsko zbornico (AHK Slovenija)

Združenje nemških gospodarskih zbornic (Deutscher Industrie- und Handelskammertag (DIHK)), Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Slovensko – nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) so na Gospodarski zbornici Slovenije podpisale Sporazum o medsebojnem sodelovanju DIHK, GZS in AHK Slovenija. Sporazum predstavlja temelj za tesnejše sodelovanje med slovenskimi in nemškimi gospodarskimi zbornicami in tako pomaga slovenskim podjetjem pri iskanju novih poslovnih možnosti s 3,6 milijona nemških podjetij.

Arhiv: Na Vrhu malega gospodarstva o novih priložnostih

Brdo pri Kranju, 18. junij 2019 – Prek 300 udeležencev je na današnjem 8. Vrhu malega gospodarstva v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) izkoristilo priložnosti za pridobivanje informacij z različnih področij poslovanja, za mreženja in svetovanje.

Arhiv: Podeljene nagrade Excellent SME Slovenia

Ljubljana, 18. junij 2019 - 7 podjetij in podjetnikov, ki imajo najmanj zadnji dve leti certifikat Excellent SME Slovenia in najvišjo bonitetno oceno 10 ter izpolnjujejo izbrane finančne pogoje po metodologiji družbe Coface, je v okviru Vrha malega gospodarstva prejelo nagrado Excellent SME. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhiv: Na slovensko – nemških dnevih krožnega gospodarstva o priložnostih za sodelovanje

Ljubljana, 18. junij 2019 – Prek 50 gospodarstvenikov se je danes udeležilo slovensko-nemških dni o tehnologijah in dosežkih na področju recikliranja in krožnega gospodarstva. Iniciator dogodka, ki se bo odvijal še jutri, je Nemško zvezno ministrstvo za gospodarstvo in energijo (BMWi). Dogodek je organiziran v partnerstvu z Gospodarsko zbornico Slovenije in SRIP Krožno gospodarstvo.

Arhiv: Digitalizacija kot motor bodoče gospodarske rasti

Ljubljana, 13.6.2019 - GZS - Združenje za informatiko in telekomunikacije je s partnerjem McKinsey & Company organiziralo predavanje in razpravo z naslovom “Digitization as the next growth engine for Slovenia and Central and Eastern Europe”

Arhiv: 11. Ecotrophelia Slovenija - mladi znova pokazali svoj inovacijski potencial

Ljubljana, 11. junij 2019 - Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je priredila tekmovanje za študente Ecotrophelia Slovenija 2019. Tekmovanja s področja inovativnosti v živilstvu in razvoja novih živilskih izdelkov, ki je potekalo že 11. leto zapored, se je udeležilo 8 ekip študentov z različnih fakultet in univerz.

Arhiv: Industrija prihodnosti so ljudje

Brdo pri Kranju, 12. junij 2019 – Prek 400 udeležencev je na današnji nacionalni konferenci Industrija prihodnosti razpravljalo o prihodnjih izzivih v smeri zelene, kreativne, sodelujoče in pametne industrije. Strinjali so se, da izsledki diskusije predstavljajo dobro osnovo za novo industrijsko strategijo za naslednje obdobje. Dogodek so organizirali GZS, MGRT in Spirit Slovenija.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.