Mediji

Arhiv: Ključna vprašanja: Pogovor gospodarstva in politike

Ljubljana, 30. marec 2021 – Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager in AmCham Slovenija, ki sestavljajo Gospodarski krog, se zavedajo pomena sodelovanja in dialoga s politiko, zato so na današnjem dogodku gostile predstavnike devetih političnih strank z največjo podporo v javnomnenjskih raziskavah. Skupaj so naslovili vprašanja s področij vitke in prijazne, zelene in pametne ter napredne, sposobne in ambiciozne Slovenija.

Arhiv: Nagrada Feniks v roke podjetju 3 Projekt

Ljubljana, 30. marec 2022 - GZS - Zbornica za poslovne in storitvene dejavnosti je danes podelila nagrado Feniks za projekt leta 2021 na področju management consultinga podjetju 3 Projekt d.o.o. za projekt Celovita optimizacija logističnih procesov za podjetje ISKRAEMECO.

Arhiv: Kako lahko na najbolj enostaven način prispevate k zmanjševanju odpadkov in zdravju zaposlenih?

GZS - Zbornica komunalnega gospodarstva je pričela z iniciativo Voda iz pipe, ki je del vseslovenske komunalne pobude Skupaj za boljšo družbo. Podpornika iniciative sta tudi Ministrstvo za okolje in prostor in Ministrstvo za zdravje.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: Horizonti prihodnosti za razvojni preboj Slovenije v družbo znanja in blaginje

Ljubljana, 23. marec 2022 – Med ključne pogoje razvojnega preboja Slovenije sodijo usposobljeni kadri, stabilni viri financiranja, okrepljena vlaganja v RR ter učinkovit socialni dialog, so se strinjali udeleženci današnjega 16. Vrha slovenskega gospodarstva.

Arhiv: Poslovni forum gradbeništvo in komunala v Dubaju

Slovenska podjetja s področja gradbeništva in komunalnega gospodarstva so na današnjem poslovnem forumu izpostavila inovativne rešitve na področju ravnanja s pitno in odpadno vodo. Predstavila so svoje 15-letne dosežke pri načrtovanju in izgradnji komunalne infrastrukture, oskrbe s pitno vodo ter odvajanja in čiščenja odpadnih voda.

Arhiv: Blagovna menjava pokazatelj konkurenčnosti slovenskega gospodarstva

Ljubljana, 23. marec 2022 – Po podatkih o lanskoletni blagovni menjavi, ki jih je objavil Statistični urad Republike Slovenije, je ta v letu 2021 presegla 80 milijard EUR.

Arhiv: Kako razrešiti možne nesporazume med delodajalcem in zaposlenimi?

Predlagamo, da v primeru, ko vaši interni razgovori niso uspešni, takšne nesporazume v konkretnih primerih predlagate v reševanje novoustanovljenemu Centru za svetovanje, izobraževanje in mediacijo GZS.

Arhiv: Izšla nova številka revije Glas gospodarstva

Ljubljana, 21. marec 2022 - Tik pred srečanjem na 16. Vrhu slovenskega gospodarstva, ki bo v sredo, 23. marca, je izšla nova številka revije Glas gospodarstva.

Arhiv: Objavljena dva večja javna razpisa: Končno na voljo subvencije za digitalizacijo ter spodbujanje velikih investicij

Ljubljana, 18. marec 2022 – Gospodarska zbornica Slovenije pozdravlja današnjo objavo Javnega razpisa Digitalna preobrazba gospodarstva (JR Digit NOO) ter Javnega razpisa za spodbujanje velikih investicij za večjo produktivnost in konkurenčnost v Republiki Sloveniji (JR INVEST2022-NOO). Kot poudarja generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, so namreč »naložbe v digitalizacijo in investicije gospodarstva ključnega pomena za povišanje produktivnosti in konkurenčnosti slovenskega gospodarstva. Podjetja so dolgo čakala na tovrstne podporne ukrepe in so v polni pripravljenosti za koriščenje tovrstnih subvencij.«

Arhiv: Gospodarska delegacija gradbeništva in komunalnega gospodarstva na EXPO 20202 v Dubaj

Ljubljana, 18. marec 2022 – Na poslovnem forumu, ki bo 23. marca 2022 na Paviljonu Slovenije, bodo sodelovali predstavniki 17 slovenskih gradbenih in komunalnih podjetij, ki so aktivno delovala v procesih načrtovanja sodobnih tehnoloških procesov projektov oskrbe s pitno vodo in ter odvajanja in čiščenja odpadnih voda, izvedbe številnih komunalnih infrastrukturnih projektov, digitalne transformacije slovenskih komunalnih podjetij ter uvajanja inovativnih rešitev zagotavljanja kvalitete pitne vode na področju oskrbe s pitno vodo, uvajanja instrumentacije, nadzora in avtomatizacije urbanega sistema odvajanja odpadnih voda kot tudi v številnih drugih razvojnih procesih.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.