Mediji

Arhiv: Slovenija 5.0, naša in uspešna

Prvi korak vitka država: debirokratizacija, večja učinkovitost v administrativnih postopkih in uvedba razvojne kapice Slovenija 5.0, naša in uspešna je iniciativa organizacij Gospodarskega kroga. Cilj je na enem mestu zbrati gospodarske in druge ukrepe za to, da se Slovenija zavihti med 10. najuspešnejših in najbolj zaželenih držav za življenje.

Arhiv: GZS za razširitev izjem glede prehajanja meje in nujnega varstva otrok v času lockdowna

GZS je danes na predsednika Vlade RS in pristojne ministre naslovila poziv, da se veljavna odloka glede prehajanja mej in zagotovitve nujnega varstva vrtčevskih otrok in učencev prve triade razširita z dodatnimi izjemami.

Arhiv: Izjava predsednika GZS Boštjana Gorjupa

Na GZS smo z zasrkbljenostjo spremljali dogajanja glede obvladovanja koronavirusa in dvigovanja številk, ki so nakazovale prihajajoči 3. val v Sloveniji in celi Evropi. Bili smo v permanentnem stiku z vlado in še posebej MGRT, da najdemo rešitve, ki ne bi bistveno negativno vplivale na kondicijo in sposobnost slovenskega gospodarstva, kjer si prizadevamo za varna delovna mesta …

Arhiv: Gospodarstvo mnenja, da za opustitev premoga leta 2033 ne bomo dovolj celovito pripravljeni - tudi v prihodnje pričakuje zanesljivo, nizkoogljično oskrbo z energijo po konkurenčnih cenah

Gospodarska zbornica Slovenije je v okviru današnje seje Strateškega sveta GZS za energetski prehod oblikovala stališča s strani gospodarstva in energetskih družb na Nacionalno strategijo za izstop iz premoga in prestrukturiranje premogovnih regij v skladu z načeli pravičnega prehoda.

Arhiv: GZS za ohranitev delovanja gospodarstva

Ljubljana, 23. marec 2021 – Ob zadnjih podatkih o vnovičnem porastu števila okužb s koronavirusom tudi v Sloveniji, na Gospodarski zbornici Slovenije pozivamo Vlado RS, da v primeru morebitnega ponovnega zaostrovanja ukrepov zagotovi čim bolj nemoteno delovanje gospodarstva.

Arhiv: Zaposlene na poti robotizacije nujno opremiti z ustreznimi kompetencami

Ljubljana, 16. marec 2021 – Robotizacija industrije je proces, ki je neizogiben in že poteka, je pa pri tem nujen družbeni dogovor, so se strinjali govorci in udeleženci današnjega posveta »Ali robotizacija in avtomatizacija industrije jemlje delovna mesta?«. Humanizacija tehnologije oz. postavljanje človeka v ospredje in vključevanje vseh deležnikov so bili glavni zaključki posveta, ki ga je organizirala Zbornica elektronske in elektroindustrije GZS v partnerstvu s Sindikatom kovinske in elektroindustrije Slovenije.

Arhiv: Skupaj za varno in odgovorno revitalizacijo in dolgoročen razvoj gostinstva in turizma ter dobaviteljev hrane in pijač

Danes so predstavniki Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS, Turistično gostinske zbornice Slovenije in Sekcije za gostinstvo in turizem pri Obrtno – podjetniški zbornici Slovenije podpisali Memorandum o sodelovanju in vzpostavitvi medsektorske verige vrednosti živilsko predelovalnega sektorja, gostinstva in turizma. Z njim želijo prispevati k hitrim in učinkovitim rešitvam za pomoč, obnovo in razvoj gostinstva, turizma in celotne dobaviteljske verige, po epidemiji COVID 19, ki je vse močno prizadela. Skupno želijo iskati dolgoročne razvojne rešitve, sooblikovati zakonodajo in ukrepe. K podpisu memoranduma bodo lahko pristopili tudi vsi drugi deležniki, ki bodo imeli interes in podobne cilje.

Arhiv: Leto dni dela nove vlade: Ključni podporni mehanizmi na trgu dela

Ljubljana, 11. marec 2021 - Večji del zadnjega leta je bil v znamenju priprav podpornih paketov #PKP1-8, ki so do določene mere naslavljali izzive, ki jih je epidemija covid-19 prinašala gospodarstvu. Zato je bilo delo Vlade RS zelo zahtevno. Ključni izziv epidemije je bil v napovedovanju gibanja okuženih, s čimer je imela tudi stroka težave, ter usklajevanju ukrepov med državami na eni ter iskanjem najustreznejšega razmerja med zajezitvenimi ukrepi in sproščanjem na drugi strani. Vsekakor lahko potrdimo, da smo bili pri tem v Sloveniji uspešnejši v drugem valu epidemije.

Arhiv: Gospodarski krog podpira uvedbo razvojne kapice

Gospodarske organizacije, ki sodelujemo v okviru Gospodarskega kroga (Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager, SBC – Klub slovenskih podjetnikov in AmCham Slovenija) podpiramo uvedbo razvojne oz. socialne kapice. Z njo bo Slovenija privlačnejša za vrhunske kadre, ki so nujno potrebni za zvišanje dodane vrednosti, ki je eden izmed temeljnih ciljev naše države.

Arhiv: Poziv avtoservisne in avtomobilske stroke: ko gre za varnost vozil in voznikov, so vse storitve nujne!

Omejitve in ukrepi na področju dejavnosti avtoserviserjev in prodaje vozil v času epidemije so prinesli tudi veliko zmede in negotovosti pri uporabnikih vozil. Teh je v Sloveniji več kot 1,5 milijona. Zato so predstavniki stroke, Sekcija pooblaščenih trgovcev in serviserjev z motornimi vozili pri GZS-Podjetniško trgovski zbornici, Sekcija avtoserviserjev pri OZS ter Sekcija za osebna motorna vozila pri TZS na današnji novinarski konferenci vlado pozvali k sooblikovanju ukrepov in opozorili na nujnost rednega servisiranja vozil in nemotenega delovanja dejavnosti tudi v času epidemije, ko je osebno vozilo za številne edino prevozno sredstvo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.