Mediji

Arhiv: Slovenija – referenčna država zelene mobilnosti

Ljubljana, 26. oktober 2018 – Slovenska avtomobilska industrija je pomemben oblikovalec svetovnih trendov na področju prebojnih tehnologij, med katerimi še posebej izstopata avtonomna vožnja in elektrifikacija. Slovenija ima potencial, da postane referenčna država zelene mobilnosti, se je strinjalo prek 170 udeležencev današnjega posveta, ki ga je organizirala GZS v sodelovanju s SRIP ACS+, zunanjim in gospodarskim ministrstvom ter SPIRIT Slovenija. Odprta je bila tudi razstava o mobilnosti, ki bo v Domu gospodarstva do 19. decembra.

Arhiv: Delodajalci obžalujejo odstop sindikatov od pogajanj za sklenitev nove kolektivne pogodbe dejavnosti za kemijsko industrijo

Ljubljana, 22. oktober 2018 - Pogajalski skupini delodajalcev in sindikatov pretekli teden nista uspeli doreči še zadnjih dveh odprtih členov za novo kolektivno pogodbo za kemijsko industrijo. Sindikalna stran je pogajanja prekinila. Kemijska industrija tako kot edina industrijska dejavnost ostaja brez sklenjene kolektivne pogodbe dejavnosti, ki zadeva skoraj 30.000 zaposlenih v skoraj 800 gospodarskih družbah kemijske industrije.

Arhiv: ŽITNA KONFERENCA 2018 - PRIHODNJI IZZIVI SLOVENSKEGA ŽITNEGA SEKTORJA

Ljubljana, 18. oktober 2018 – Na Gospodarski zbornici Slovenije je 18. oktobra v organizaciji GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij potekala Žitna konferenca 2018. Žitna konferenca predstavlja osrednji letni dogodek, kjer se srečajo deležniki slovenskega žitnega sektorja in prisluhnejo predstavitvam najaktualnejših tematik s področja pridelave in predelave žit. Naša skupna želja je sodelovanje vseh vpletenih partnerjev in inštitucij za izboljšanje konkurenčnosti slovenskega žitnega sektorja.

Arhiv: Komentar GZS: Ob začektu pogajanj za višje plače v javnem sektorju

Danes se začenjajo pogajanja o dvigu plač v javnem sektorju. Malo je znanega o pogajalskih okvirih, še manj o povišanju mase za plače, ki je za Vlado RS še sprejemljiva zaradi zagotavljanja javnofinančne vzdržnosti. V gospodarstvu bomo pogajanja budno spremljali, saj bi popuščanje zahtevam sindikatov javnega sektorja zaradi ohranitve trenutnega socialnega miru lahko povečalo javno-finančna tveganja in vplivalo na srednjeročni gospodarski razvoj naše države.

Arhiv: KOMPETENTNI KADRI ZA VEČJO KONKURENČNOST SLOVENSKEGA AGROŽIVILSTVA

26 agroživilskih podjetij je 15. oktobra v okviru Kadrovske konference Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS z zaključno konferenco Kompetenčnega centra za kadre na področju agroživilstva - KOC HRANA – uspešno sklenilo dvoletni projekt izobraževanja in usposabljanja kadrov v vključenih podjetjih.

Arhiv: 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Laško, 11. oktober 2018 – Danes in jutri v Laškem poteka jubilejni 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, na katerem se vsako leto srečuje slovenska računovodska stroka. Organizira ga Zbornica računovodskih servisov (ZRS), ki deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Letošnjega kongresa se udeležuje rekordno število udeležencev, kar priča o tem, da gre za pomemben izobraževalno družabni dogodek, ki se je uveljavil s kakovostnim programom in uglednimi gosti. Na slavnostni otvoritvi je udeležence nagovoril predsednik ZRS Aleksander Štefanac. V izjavi, posneti posebej za to priložnost, se mu je pridružila tudi državna sekretarka na ministrstvu za finance, Mateja Vraničar Erman.

Arhiv: 5. EVROPSKI PARLAMENT PODJETIJ

Zadnji Evropski parlament podjetij v zakonodajnem obdobju 2014-1919 – na katerem je sodelovalo preko 700 podjetnikov in ki je potekal v bruseljskem Hemicyle-u - je imel zelo jasno sporočilo glede prihodnosti Evrope: EU mora biti odprta za poslovanje!

Arhiv: Razvijanje kompetenc za prihodnje izzive

Arhiv: Razvijanje kompetenc za prihodnje izzive

Razvoj človeških virov je eden najpomembnejših elementov tako za dvig konkurenčnosti kot tudi za uspešno vodenje sodelavcev. Za dobre poslovne rezultate ni dovolj vlaganje v tehnologijo, temveč so potrebna vlaganja v človeške vire, so se strinjali udeleženci današnjega posveta. Dogodek je bil organiziran pod okriljem Strateškega sveta za metalurgijo ter pokroviteljstvom SRIP MATPRO, ki ga vodi GZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.