Mediji

Arhiv: Rok za prijavo na regionalne razpise za Priznanja GZS za najboljše inovacije 2014-2015 se izteka

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) že devetnajst let nagrajujemo inovacije slovenskih inovatorjev, inovativnih podjetij, raziskovalnih institucij in drugih organizacij. S priznanji za inovacije želimo prispevati k uveljavitvi inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva.

Arhiv: Slovenski in turški gospodarstveniki s predsednikoma držav o poslovnih priložnostih

Prek 130 slovenskih in 40 turških gospodarstvenikov se je danes udeležilo slovensko-turškega poslovnega foruma, usmerjenega v spodbujanje in krepitev poslovno sodelovanje med državama. Ob tej priložnosti sta poslovneže nagovorila predsednik Republike Turčije Recep Tayyip Erdoğan in predsednik RS Borut Pahor. Turški predsednik se je vpisal tudi v knjigo častnih gostov GZS. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Agencijo Spirit Slovenija.

Arhiv: Slovenska gospodarska delegacija na poslovna srečanja v Združene arabske emirate

Ljubljana, 27. marca 2015 – V ponedeljek, 30. marca, v organizaciji Gospodarske zbornica Slovenije (GZS), na pot odhaja delegacija enajstih slovenskih podjetij iz različnih gospodarskih panog, ki se bodo med 31. marcem in 2. aprilom 2015 udeležila poslovnih srečanj v Abu Dhabiju in Dubaju.

Arhiv: Podeljena nagrada za najboljši inženiring projekt

Ljubljana, 26.3.2015 - Na današnji letni konferenci ZING na GZS je nagrado za najboljši inženiring projekt v preteklem letu prejelo podjetje ESOTECH, d.d. Velenje, za projekt »Modernizacija kontiliva« v tovarni Acroni, d.o.o. na Jesenicah.

Arhiv: Objavljen poziv članom GZS za predlaganje kandidatov za organe GZS

Maja 2015 poteče mandat Skupščini Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in drugim voljenim organom GZS. Zato je bil objavljen poziv članom GZS za predlaganje kandidatov za organe GZS. Volilna opravila bodo potekala do 21. maja, ko bo konstitutivna seja Skupščine GZS.

Arhiv: Slovenska podjetja odpirajo svoja predstavništva v Mehiki

Ljubljana, 24. marca 2015 – Na današnjem seminarju o poslovnih priložnostih v Mehiki so se udeleženci seznanili z možnostmi, ki jih ponuja mehiški trg oziroma institucije, ki jim pri vstopu lahko pomagajo. Dogodek je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Javne agencije SPIRIT ter v sodelovanju z Veleposlaništvom in konzulatom Združenih mehiških držav in Mehiško trgovinsko in investicijsko agencijo Promexico iz Frankfurta.

Arhiv: MEDIJSKI MANIFEST o knjigi

Na konferenci »Knjiga in mediji«, 3. tematski konferenci založnikov in knjigotržcev, ki je potekala 19. marca 2015 v Ljubljani, smo ugotovili – in tudi v družbi in pri oblasteh zasledili takšno prepričanje –, da je knjiga temeljni steber slovenske kulture in identitete. Knjiga je nepogrešljiva za razvoj vsakega posameznika in nacionalne skupnosti v celoti, za kakovost življenja ter za vzpostavljanje povezane in za razlike razumevajoče skupnosti. Še posebej bi se morali tega zavedati v času gospodarske in družbene krize. Da bi knjigi omogočili učinkoviteje opravljati njeno poslanstvo, smo soglasno sprejeli medijski manifest o knjigi.

Arhiv: Novo usposabljanje za kemijskega tehnologa

23. marca je Gospodarska zbornica (GZS) na svojem sedežu na Dimičevi 13 v Ljubljani organizirala poseben dogodek, kjer je bil predstavljen nov program usposabljanja za operativnega tehnologa v kemijski industriji (POT-Ke). Zavod RS za zaposlovanje je namreč skupaj z Združenjem kemijske industrije pri GZS pripravil poseben program usposabljanja za ta poklic, saj glede na povpraševanje podjetij iz te panoge opažamo pomanjkanje kemijskih tehnikov. Zanimanje mladih za zaposlitev v kemijski industriji pa je precejšnje.

Arhiv: Odnosi med GZS in PGZ Koper

Vse gospodarske zbornice, tudi Primorska gospodarska zbornica (PGZ Koper), so pri svojem delovanju zavezane k spoštovanju Zakona o gospodarskih zbornicah, Statuta Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in medsebojnih pogodb. Za vse dele zborničnega sistema, tudi pravno samostojne, veljajo enaka pravila in merila. Naloga in obveza GZS je zavarovati interese in integriteto celotnega sistema GZS, pa tudi interese podjetij primorske regije, ki jim mora sistem zagotoviti enako obravnavo in raven storitev, kot podjetjem iz drugih regij.

Arhiv: Podjetja v državni lasti in postopek privatizacije v Sloveniji

Na konferenci Podjetja v državni lasti in postopek privatizacije v Sloveniji, ki ga je 17. marca 2015 organizirala Evropska komisija v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, je vrsta eminentnih domačih in tujih strokovnjakov spregovorila o pomenu podjetij v državni lasti, procesu privatizacije in dobrih praksah pri upravljanju podjetij v državni lasti.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.