Mediji

Arhiv: Odprto o stanovanjski problematiki pod častnim pokroviteljstvom predsednika Boruta Pahorja

Ljubljana, 28.03.2018 - Strokovnjaki z nepremičninskega področja so na današnji okrogli mizi, ki je potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, razpravljali o stanovanjski problematiki, vezani na pereča vprašanja stanovanjske oskrbe. Okroglo mizo je organiziralo Združenje stanovanjskih skladov pri GZS-Zbornici za poslovanje z nepremičninami kot odziv na težave, s katerimi se pri tem soočajo njegovi člani, ki so dolžni izvajati stanovanjsko politiko države, kar je v danih razmerah vse prej kot enostavno.

Arhiv: 50. podelitev Nagrad GZS: podeljenih 9 gospodarskih oskarjev

Ljubljana, 26. marca 2018 – 1 gospodarstvenica in 8 gospodarstvenikov iz 6 slovenskih regij / 8 dejavnosti je danes prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado že 50-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Arhiv: Podaljšanje omejitev zaposlovanja Hrvatov avtogol za slovensko gospodarstvo

Ljubljana, 22. marec 2018 - Gospodarska zbornica Slovenije absolutno nasprotuje nesmiselnim političnim odločitvam, ki lahko že jutri ogrozijo pozitivne gospodarske napovedi za Slovenijo. Včerajšnja odločitev vlade v odstopu o sprejemu Zakona o spremembi Zakona o podaljšanju prehodnega obdobja na področju prostega gibanja državljanov Republike Hrvaške in njihovih družinskih članov nas je negativno presenetila. Ne razumemo, v čigavem interesu je bila včeraj sprejeta odločitev.

Arhiv: Vključevanje vajeništva in praktičnega usposabljanja z delom v sisteme poklicnega izobraževanja in usposabljanja

Ljubljana, 21. marec 2018 - Na današnji konferenci je prek 100 udeležencev razpravljalo o modelih praktičnega usposabljanja z delom/vajeništva, ki naj bi se razvili v posameznih državah v prihodnosti. Predstavljena so bila tudi priporočila za nadaljnji razvoj.

Arhiv: Projekt 2. tira je nujno nadaljevati

Ljubljana, 15. marec 2018 - Drugi tir Koper - Divača je strateški nacionalni projekt, zato ne sme biti talec politike. Njegova čim hitrejša in kakovostna izgradnja je ključna za dolgoročni razvoj Slovenije.

Arhiv: Kljub Cerarjevemu odstopu naj vlada tekoče deluje

Na GZS ocenjujemo, da odstop predsednika vlade Mira Cerarja tri mesece pred predvidenimi rednimi volitvami za Slovenijo ne prinaša večjih tveganj in tudi ne večje negotovosti za gospodarstvo. Nenazadnje smo vstopili že v predvolilni čas, ko je politika bolj osredotočena na prihodnja štiri leta.

Arhiv: OBVESTILO MEDIJEM

Združenje izdajateljev radijskih in televizijski programov pri GZS – Medijskih zbornici posreduje pojasnilo na neresnične in zavajajoče izjave o spremembi zakona o medijih, ki jih je predvčerajšnjim objavila družba POP TV v svoji oddaji 24 ur.

Arhiv: Napotovanje delavcev je zavira poslovnim priložnostim v tujini

Ljubljana, 5. marca 2018 - Zaradi nepripravljenosti državnih organov na uvedbo novih pravil s področja čezmejnega opravljanja storitev, ki je v veljavo stopilo s 1.1.2018, so podjetja v precej negotovem položaju. Takšno stanje ogroža tako zaposlene v gospodarstvu kot gospodarstvo samo, ki si želi izvajati obveznosti skladno z veljavno zakonodajo oziroma spoštovati veljavne predpise. Nujno je vzpostaviti enoten in pregleden sistem, ki bo podjetja podpiral pri izkoriščanju novih poslovnih priložnosti v tujini.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.