Mediji

Arhiv: Gospodarstvo enotno za solidarno pomoč in sodelovanje pri obnovi in razvoju

Danes je 14 gospodarskih organizacij, ki predstavljamo celotno slovensko gospodarstvo, na predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Roberta Goloba in ministrsko ekipo naslovilo pismo, v katerem združeno in enotno poudarjamo našo pripravljenost za pomoč pri čim hitrejšem in učinkovitem odpravljanju posledic katastrofalnih poplav in čim prejšnji obnovi.

Arhiv: Na Koroškem si želijo podaljšanja državnega načrta zaščite in reševanja

»Pozdravljamo hitre in, v prvi fazi ustrezne uvedene ukrepe vlade in tudi načrtovane ukrepe, ter apeliramo na vlado, da se te učinkovito pripravi in tudi izvede,« je eden od sklepov seje upravnega odbora GZS - Koroške gospodarske zbornice, na kateri so gostili tudi župane občin, predvsem iz Mislinjske in Dravske doline. Ti so izpostavili nujnost takojšnjega čiščenja vodotokov, velike nevarnosti plazov, hudournikov, gozdnih cest in dostopnost, ki je na marsikaterem koncu regije še vedno otežena.

Arhiv: Letno srečanje članov GZS - Zasavske gospodarske zbornice

GZS - Zasavska gospodarska zbornica je v sredo, 23. avgusta, organizirala drugo letno srečanje članov z vodstvom GZS. Tudi letošnje srečanje je bilo namenjeno predvsem seznanitvi članov z aktivnostmi zbornice, razpravi o izzivih, s katerimi se trenutno soočajo podjetja, ter mreženju med člani. Tovrstna letna srečanja bosta Zasavska gospodarska zbornica in GZS nadaljevali tudi v prihodnjih letih.

Arhiv: Pretresljiva razsežnost poplav

»Fotografije in posnetki, ki smo jih spremljali v medijih, so nas pretresli. Toda vse razsežnosti in posledice poplav lahko dojamemo šele, ko jih vidimo na lastne oči. Ko začutiš stisko in hkrati upanje in hvaležnost prizadetih ljudi. Mnogi nimajo le uničenih domov, ujma je ogrozila tudi njihova delovna mesta.

Arhiv: Začasna ocena škode v podjetjih blizu 400 milijonom evrov

Ljubljana, 10. avgust 2023 - »Hitra pomoč gospodarstvu je najbolj učinkovit odgovor na stisko, v kateri so se znašla mnoga podjetja na najbolj prizadetih območjih. Ukrepi, ki jih je včeraj potrdil Državni zbor, gredo v pravo smer. Zato moramo s takim tempom nadaljevati«, pravi generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal.

Arhiv: Gospodarstvo pozdravlja hiter odziv vlade

Na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo hiter odziv vlade, ki razume, da je potrebno tudi podjetjem na prizadetih območjih zaradi poplav pomagati, da čim prej zaženejo proizvodnjo in ohranijo delovna mesta. Na sestanku na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, na katerem so bili prisotni tudi predstavniki Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve včeraj, 7. avgusta smo skupaj z ostalimi delodajalskimi organizacijami dorekli usklajene ukrepe.

Arhiv: Posledice poplav za gospodarstvo bodo izjemne

»Prve informacije, ki jih dobivamo od članov, so zaskrbljujoče. Škoda za gospodarstvo bo ogromna. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da pomagamo podjetjem«, se je odzval predsednik GZS Tibor Šimonka na posledice poplav za gospodarstvo.

Arhiv: Napoteni delavci v tujino niso samo diplomati

»Delodajalci že od decembra lani, ko je bil sprejet Zakon o čezmejnem opravljanju storitev, opozarjamo vlado na problem dodatne obremenitve plač napotenim delavcem iz gospodarstva, vendar se politika ni zganila, dokler niso ugotovili, da imajo enak problem tudi javni uslužbenci«, je problematiko komentiral glavni izvršni direktor GZS Mitja Gorenšček. Spomnil je še, da so javni uslužbenci napoteni na delo v tujino že danes deležni dohodninske olajšave, kar je ustavno sporna neenaka obravnava vseh zaposlenih, zato delodajalci pričakujejo, da bo vlada enako obravnavo razširila tudi na napotene delavce iz gospodarstva.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.