Mediji

Arhiv: Aktivna, pametna in povezana mesta

Postojna, 28. marca 2017 – Več kot 100 udeležencev je na 4. mednarodni konferenci MSP razpravljalo o dobrih praksah upravljanja z mestnimi središči. Dogodek je organizirala Podjetniško trgovska zbornica pri GZS, ki je podelila tudi priznanje Pomladni veter.

Arhiv: Gospodarstveniki s predsednikoma Poljske in Slovenije o poslovnih in investicijskih priložnostih

Ljubljana, 27. marca 2017- Prek 130 slovenskih in poljskih gospodarstvenikov se je srečalo na današnjem investicijskem forumu ob priložnosti uradnega obiska predsednika Republike Poljske Andrzeja Dude v Sloveniji. Udeležence sta nagovorila predsednik Borut Pahor in predsednik Andrzej Duda, ki se je vpisal tudi v knjigo častnih gostov GZS. Poslovni dogodek je organiziralo Veleposlaništvo Republike Poljske v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije (GZS) in Poljsko-slovenskim poslovnim klubom Triglav-Rysy.

Arhiv: 5 zahtev za trajnostno gradbeništvo

Ljubljana, 21. marca2017 – Zlato investicijsko pravilo, ukrepi proti socialnemu dampingu, uveljavitev smernic javnega naročanja v praksi, ustanovitev paritetnega sklada ter obvezna veljavnost Kolektivne pogodbe gradbenih dejavnosti za vsa v Sloveniji delujoča gradbena podjetja so ključne zahteve za zagotovitev trajnostnega gradbeništva, ki jih predstavniki gospodarstva in sindikatov naslavljajo na vlado.

Arhiv: Vseevropska kampanja »Pošlji mi pismo« in pravica potrošnikov do izbire

Prav te dni, 15. marca, obeležujemo svetovni dan varstva potrošnikov, ki letos izpostavlja vlogo potrošnika v času digitalizacije. Digitalizacija danes spremlja življenja potrošnikov na vsakem koraku in je povečala izbiro, dostop do informacij ter poenostavila določene storitve. Skupaj s prednostmi prinaša tudi pasti in vprašanja, ki se jih mnogi potrošniki ne zavedamo dovolj. Zdi se, da je digitalizacija presenetila tudi zakonodajalce. Kampanja »Pošlji mi pismo« se zavzema za pravico potrošnikov do izbire in opozarja na to, da je digitalizacija lahko tudi diskriminatorna.

Arhiv: Ključni predlogi in pripombe predstavnikov gospodarstva za pametno zdravstveno reformo

Predstavniki vseh gospodarskih organizacij želimo zdravstveno reformo. Takšno reformo, ki bo omogočila kakovostno in dostopno zdravstvo za pošteno ceno. Želimo tudi aktivno sodelovati pri pripravi celovite zdravstvene reforme. Vendar ugotavljamo, da predlog, ki je na mizi, ni celovita zdravstvena reforma. Predvsem manjka reorganizacija zdravstva.

Arhiv: Napredne tehnologije lepljenja in tesnjenja za reševanje industrijskih izzivov

Ljubljana, 8. marca 2017 – Industrija lepil in tesnilnih mas je danes zgodba o uspehu. Prispeva k razvoju gospodarstva, spodbuja trajnostni razvoj in inovacije. To je izpostavilo prek 50 udeležencev današnje 1. konference o naprednih tehnologijah lepljenja in tesnjenja v organizaciji GZS-Združenja kemijske industrije in ob podpori Evropskega združenja za lepila in tesnilne mase FEICA.

Arhiv: Podeljeni gospodarski oskarji

Ljubljana, 6. marca 2017 – 6 gospodarstvenikov iz 5 slovenskih regij / 4 dejavnosti je danes prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado podelila že 49-ič kot priznanje gospodarstvenikom za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Arhiv: Izvedena je prva konferenca SRIP turizma

Včeraj je bila izvedena prva konferenca Strateškega razvojno inovacijskega partnerstva za turizem – SRIPT in prva seja Strateškega sveta partnerstva v organizaciji Turistično gostinske zbornice Slovenije kot nosilke projekta.

Arhiv: Plače rastejo hitreje kot produktivnost!

Ljubljana, 3. marca 2017 – Stroški dela so od začetka krize zrasli za 43%, kar je bistveno več kot produktivnost (31%) ter cene (19%). Minimalna plača je v Sloveniji v 10 letih v povprečju zrasla več kot v višegrajski skupini, pa tudi več kot v EU-28. V takšnih razmerah si lahko z napačno plačno politiko zelo škodujemo in zmanjšamo tempo zmanjševanja zaostanka za razvitejšimi državami, je zaključek današnje javne tribune o plačni politiki, ki jo je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.