Mediji

Arhiv: Ali veste, da je v inovacijskem skladu EU na voljo kar 3 milijarde evrov nepovratnih sredstev za financiranje inovativnih projektov?

Sklad za inovacije je namenjen predvsem financiranju projektov za čistejši energetski sistem, preobrazbo gospodarstev in družb, tlakovanju obnove industrijske revolucije, zaščiti planeta in zdravja in podpori globalnim podnebnim aktivnostim. Preko sklada za inovacije se bo sofinanciralo visoko inovativne tehnologije in večje projekte, ki bodo pomembno vplivali na znižanje izpustov toplogrednih plinov.

Arhiv: Predsednik vlade pričakuje subvencionirano ceno elektrike za podjetja v višini okoli 200 evrov/MWh

Ljubljana, 20. december 2022- Na današnjem srečanju na GZS so si predsednik vlade in predstavniki gospodarskih organizacij – GZS, OZS, TZS, ZDS, ZDOPS, Združenje Manager, AmCham Slovenija, SBC – Klub slovenskih podjetnikov izmenjali informacije in stališča glede reševanja problematike visokih cen električne energije.

Arhiv: Strateški svet za kolektivno dogovarjanje z ministrom o ključnih spremembah na delovnopravnem področju

Ljubljana, 20. december 2022 – Na današnji seji Strateškega sveta GZS za kolektivno dogovarjanje je minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec predstavil načrte ministrstva na delovno pravnem področju.

Arhiv: Vrh po vrhu za tuje diplomate

Tuje veleposlanike in ekonomske svetovalce, ki pokrivajo Slovenijo, smo na tradicionalnem sprejemu seznanili s cilji in zaključki nedavnega Vrha slovenskega gospodarstva. Predstavili smo jim tudi napoved gospodarskega okolja v letu 2023 ter načrtovane aktivnosti Centra za mednarodno poslovanje (CEMP) v prihodnjem letu.

Arhiv: Svet za internacionalizacijo gospodarstva je bil tokrat na GZS

Na petkovi seji so člani sveta govorili o tem, kako čim bolj učinkovito usklajevati skupne aktivnosti na obstoječih trgih in razmišljali o priložnostih na novo se odpirajočih trgih za slovenska podjetja. Aleš Cantarutti je pri tem izpostavil pomen koordinacije zunanjega in gospodarskega ministrstva ter podpornih institucij, da skupaj "dorečemo aktivnosti, ključne trge in panoge, ki jih je treba posebej podpreti pri prodoru na nove trge."

Arhiv: Odziv GZS na navedbe MzI v sporočilu za javnost z dne 16.12.2022

Dolžni smo se odzvati na navedbe Ministrstva za infrastrukturo (sporočilo) in jih podrobneje pojasniti, saj cenimo dosedanje sodelovanje s predstavniki ministrstva pri iskanju rešitev za energetsko draginjo. Po informacijah, ki jih imamo s strani podjetij, ne drži, da ta ne bi pristopila k sklepanju pogodb za dobavo električne energije po pozivu vlade, ki ga je preko Ukoma objavila 15. novembra.

Arhiv: Energetska kriza: novinarska konferenca gospodarskih organizacij

Državni zbor RS danes obravnava in predvidoma po nujnem postopku sprejema Predlog zakona o pomoči gospodarstvu za omilitev posledic energetske krize. Predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS), Trgovinske zbornice Slovenije (TZS), Združenja delodajalcev Slovenije (ZDS), Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije (ZDOPS), Združenja Manager, AmCham Slovenija ter SBC – Kluba slovenskih podjetnikov smo danes, v petek, 16. decembra sklicali skupno novinarsko konferenco.

Arhiv: Poznate poslovne priložnosti, ki jih slovenskim podjetjem ponuja CERN?

Sodelovanje s CERN-om ima pozitiven vpliv na podjetja - od pridobivanja novih strank do mednarodne prepoznavnosti.

Arhiv: Več kot 160 makedonskih in slovenskih poslovnežev na poslovnem forumu v Skopju

Slovenska gospodarska delegacija spremlja uradni obisk ministra Hana v Skopju. Na forumu so udeleženci naslovili izzive in priložnosti sodelovanja predvsem na področjih digitalizacije, inovativnih tehnologij in energetike. Velik del networkinga in bilateralnih sestankov ostaja namenjen »klasičnim« področjem trgovinske menjave in poslovnih kooperacij.

Arhiv: Strateški svet za energetski prehod

Člani Strateškega sveta za energetski prehod pri GZS, ki združuje tako predstavnike energetskih podjetij v vlogi proizvajalcev in ponudnikov električne energije, kot predstavnike energetsko intenzivnih podjetij v vlogi kupcev, so se na izrednem sestanku, na katerega so povabili tudi predstavnike vlade, pogovarjali predvsem o težavah podjetij zaradi visokih cen energentov.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.