Mediji

Arhiv: SRIP MATPRO z odlično popotnico v tretjo fazo delovanja

Portorož, 17. 10. 2019 - Predstavniki Strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva Materiali kot končni produkti (SRIP MATPRO) so danes na posvetu z naslovom »Povezovanje - ključ do konkurenčnosti in kadrov« v Portorožu premierno predstavili modularni izobraževalni program na področju kompozitov. Po najvišje ocenjenem vmesnem vrednotenju SRIP-a pa so pred partnerstvom že novi cilji, usmerjeni v raziskave in razvoj, ravnanje s človeškimi viri, internacionalizacijo in trajnostno delovanje vseh deležnikov SRIP-a.

Arhiv: Davčni paket z grenkim priokusom

Slovenija ima najmanjšo dohodkovno neenakost v EU, ki se je v zadnjem času še zmanjšala. Po včerajšnjem sprejemu amandmaja stranke SD na Odboru za finance DZ, da se meja 5. dohodninskega razreda iz 80.000 evrov letnega bruto dohodka zniža na 72.000 eurov, bo verjetno tako ostalo tudi v prihodnje.

Arhiv: Slovenski sektor pekarstva se pridružuje projektu »Zaveza odgovornosti«; do leta 2022 za 5 % manj dodane soli v slovenskem kruhu

Na današnji svetovni dan hrane je osem slovenskih podjetij iz sektorja pekarstva, ki strateško deluje v okviru GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, podpisalo listino »Zaveze odgovornosti«.

Arhiv: 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Laško, 11. oktober 2019 – V Laškem 10. in 11. oktobra je potekal 21. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, največji in najpomembnejši izobraževalni in družabni dogodek računovodske stroke v Sloveniji. Predavatelji z raznovrstnih področij svoje znanje, izkušnje in ideje delijo z obiskovalci, ki prihajajo iz najrazličnejših podjetij in računovodskih servisov. Letošnji kongres je potekal pod geslom 'Prave informacije ob pravem času', saj naročniki računovodskih storitev v času hitrih sprememb od izvajalcev pričakujejo več znanja in višjo raven strokovnosti, pa tudi vedno sveže informacije, ki jim lahko pomagajo sprejemati pomembne poslovne odločitve.

Arhiv: Potrditev predloga poroštvenega zakona

GZS Koroška gospodarska zbornica in Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica skupaj s podporniki 3. razvojne osi izražajo zadovoljstvo, da je vlada prisluhnila gospodarstvu koroške in savinjsko-šaleške regije in vsem podpornikom izvedbe projekta 3. razvojne osi.

Arhiv: UO GZS o zdravstvu in socialnem dialogu

Ljubljana, 8. oktober 2019 – Člani UO GZS so na današnji seji z zdravstvenim ministrom razpravljali o aktualnem dogajanju na področju zdravstva in o načrtih ministrstva v tekočem mandatu, obravnavali pa so tudi področje socialnega dialoga.

Arhiv: Kazenske carine na evropske izdelke z majhnim učinkom na Slovenijo

Izvoz evropskih izdelkov v višini 6,9 mrd EUR bodo z 18. oktobrom predmet 25-odstotnih ameriških carin, kar predstavlja 1,7 % celotnega evropska izvoza v ZDA. Slovenija pri uvedbi teh carin neposredno ni prizadeta, pa tudi posredno ne, saj je vpetost slovenskih podjetij v nabavno verigo Airbusa majhna.

Arhiv: GZS podpira paket davčnih sprememb

Gospodarska zbornica Slovenije je danes skupaj z drugimi delodajalskimi organizacijami – Obrtno-podjetniško zbornico Slovenije, Trgovinsko zbornico Slovenije, Združenjem delodajalcev Slovenije in ZDOPS, pisno podprla paket predlaganih davčnih sprememb, zajetih v predlogih zakonov o spremembah in dopolnitvah Zakona o dohodnini, Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb, Zakona o davku od dobička od odsvojitve izvedenih finančnih instrumentov ter Zakona o davčnem postopku.

Arhiv: Dan inovativnosti 2019: 8 zlatih priznanj in 2 posebni priznanje za mlado podjetje.

Brdo pri Kranju, 25. september 2019 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 17. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 8 zlatih, 2 posebni priznanji za mlado podjetje, 26 srebrnih, 4 bronasta priznanja, 4 priznanja za prispevek na področju inovativnosti in 2 posebni priznanji za razvojno in inovacijsko sodelovanje gospodarstva in institucij znanja je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 199 inovacijskih predlogov in prek 1.000 inovatorjev in inovatorskih ekip. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti. Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Arhiv: Že tretja Akademija gradbenih investicij odprla vrata za strokovnjake s področja naložb in gradenj

Akademija gradbenih investicij (AGI) je projekt GZS za dvig kompetenc na področju investicijske dejavnosti. V Sloveniji smo sredi povečanih investicijskih aktivnosti, pri čemer se pripravljajo novi večji projekti na področju železniške, cestne in energetske infrastrukture ter stanovanjske in industrijske gradnje.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.