Mediji

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista

Arhiv: Revizijska odločitev o dodatku za delovno dobo v KP kovinske industrije

V začetku leta 2018 je v dveh individualnih sporih zoper delodajalca v kovinski industriji Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani odločilo tako, da je obračun dodatka za delovno dobo pri zadnjem delodajalcu v primeru, ko je ta doba drugačna (krajša) od skupne delovne dobe, nepravilna. V eni od pravnomočnih odločitev je bila vložena revizija, o kateri je bilo 19.12.2018 odločeno v sodbi Vrhovnega sodišča VIII Ips 168/2018.

Arhiv: Sonja Šmuc prejela priznanje Artemida

Generalna direktorica GZS je prejela priznanje Artemida 2018 Združenja Manager, namenjeno posameznicam, ki so prebile stekleni strop in prevzele najvišjo vodstveno funkcijo v gospodarski ali v pomembni negospodarski družbi.

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS

Izpod peresa glavnega ekonomista GZS: aktualne top napovedi

Arhiv: 100-članska gospodarska delegacija na poslovni obisk v Beograd

V ponedeljek, 28. januarja, se bodo gospodarstveniki se bo 100-članska gospodarska delegacija slovenskih podjetij pridružila predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju na njegovem uradnem obisku v Srbiji. V Beogradu se bodo na poslovnem forumu srečali s predstavniki srbskih podjetij. Skupaj je na bilateralne pogovore prijavljenih preko 400 udeležencev, več kot 250 individualnih poslovnih razgovorov je že potrjenih. Zdi se da bo Palača Srbije (bivša gradba Zveznega izvršnega sveta) pokala po šivih. Delegacijo slovenskih podjetij s področja digitalizacije, krožnega gospodarstva, turizma ter drugih povezanih dejavnosti organizirajo Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter Javna agencija Spirit Slovenia. Pokrovitelj delegacije je NLB.

Arhiv: Zlata priznanja za odlične pekovske izdelke

Ljubljana, 24. januar 2019 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je danes podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic.

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS: TOP 3 aktualne napovedi

Izpod peresa glavnega ekonomista GZS: TOP 3 aktualne napovedi

Arhiv: Čaj z razlogom: Brexit - Nove priložnosti

Ljubljana, 16. januar 2019 – Dan po glasovanju v britanskem spodnjem domu in zavrnitvi predloga sporazuma o brexitu je na GZS potekal seminar o nadaljnjih korakih poslovnega sodelovanja. Dogodek, katerega se je udeležilo prek 120 gospodarstvenikov, so organizirali Britansko-slovenska gospodarska zbornica, Britansko veleposlaništvo v Ljubljani in Gospodarska zbornica Slovenije.

Arhiv: V pripravi izhodna poslovna delegacija v Beograd

Ob uradnem obisku predsednika R Slovenije Boruta Pahorja v Srbiji konec januarja Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter Spirit Slovenia organiziramo delegacijo podjetij, ki jih zanimajo področja digitalizacije poslovanja in uprave, krožnega gospodarstva, turizma ter drugih povezanih dejavnosti. Pokrovitelj delegacije je NLB.

Arhiv: 3. RO Izjava za javnost GZS Koroške gospodarske zbornice

Objavljamo izjavo GZS Koroške gospodarske zbornice, ki skupaj s podporniki uresničitve projekta 3. razvojne osi intenzivno nadaljuje prizadevanja za izvedbo projekta, saj napovedane spremembe terminskega načrta za gospodarstvo niso sprejemljive. Jasno izražena razvojna pobuda gospodarstva ostaja naravnana na čim prejšnjo izgradnjo sodobne prometnice.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.