Mediji

Arhiv: 29. posvet Poslovanje z nepremičninami tudi tokrat presegel pričakovanja

V Portorožu se je zaključil tradicionalni, že 29. po vrsti, posvet Poslovanje z nepremičninami v organizaciji GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami. Tudi letošnji posvet je z zanimivim programom, ki je bil krojen po meri pričakovanj panoge, privabil skoraj 400 obiskovalcev. Ti so bili izjemno zadovoljni s programom in predstavljenimi temami, še posebej pa so pohvalili razpravi prilagojen format posameznih omizij.

Arhiv: Slovenija – referenčna država zelene mobilnosti

Ljubljana, 26. oktober 2018 – Slovenska avtomobilska industrija je pomemben oblikovalec svetovnih trendov na področju prebojnih tehnologij, med katerimi še posebej izstopata avtonomna vožnja in elektrifikacija. Slovenija ima potencial, da postane referenčna država zelene mobilnosti, se je strinjalo prek 170 udeležencev današnjega posveta, ki ga je organizirala GZS v sodelovanju s SRIP ACS+, zunanjim in gospodarskim ministrstvom ter SPIRIT Slovenija. Odprta je bila tudi razstava o mobilnosti, ki bo v Domu gospodarstva do 19. decembra.

Arhiv: KOMPETENTNI KADRI ZA VEČJO KONKURENČNOST SLOVENSKEGA AGROŽIVILSTVA

26 agroživilskih podjetij je 15. oktobra v okviru Kadrovske konference Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS z zaključno konferenco Kompetenčnega centra za kadre na področju agroživilstva - KOC HRANA – uspešno sklenilo dvoletni projekt izobraževanja in usposabljanja kadrov v vključenih podjetjih.

Arhiv: 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev

Laško, 11. oktober 2018 – Danes in jutri v Laškem poteka jubilejni 20. Kongres izvajalcev računovodskih storitev, na katerem se vsako leto srečuje slovenska računovodska stroka. Organizira ga Zbornica računovodskih servisov (ZRS), ki deluje pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Letošnjega kongresa se udeležuje rekordno število udeležencev, kar priča o tem, da gre za pomemben izobraževalno družabni dogodek, ki se je uveljavil s kakovostnim programom in uglednimi gosti. Na slavnostni otvoritvi je udeležence nagovoril predsednik ZRS Aleksander Štefanac. V izjavi, posneti posebej za to priložnost, se mu je pridružila tudi državna sekretarka na ministrstvu za finance, Mateja Vraničar Erman.

Arhiv: Razvijanje kompetenc za prihodnje izzive

Arhiv: Razvijanje kompetenc za prihodnje izzive

Razvoj človeških virov je eden najpomembnejših elementov tako za dvig konkurenčnosti kot tudi za uspešno vodenje sodelavcev. Za dobre poslovne rezultate ni dovolj vlaganje v tehnologijo, temveč so potrebna vlaganja v človeške vire, so se strinjali udeleženci današnjega posveta. Dogodek je bil organiziran pod okriljem Strateškega sveta za metalurgijo ter pokroviteljstvom SRIP MATPRO, ki ga vodi GZS.

Arhiv: Dan inovativnosti 2018: 10 zlatih priznanj in posebno priznanje za mlado podjetje.

Brdo pri Kranju, 26. september 2018 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 16. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 10 zlatih, 1 posebno priznanje, 28 srebrnih priznanj ter 3 posebna priznanja za potencialno inovacijo krožnega gospodarstva je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 197 inovacij in 772 inovatorjev. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti. Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Arhiv: Do leta 2022 na voljo evropska in domača sredstva za brezplačno svetovanje in razvoj kompetenc zaposlenih

Od ugotavljanja potreb po izobraževanju zaposlenih do izvedbe – podjetja lahko izkoristite brezplačne možnosti svetovalnih storitev in vključitve zaposlenih v različne programe izobraževanja in usposabljanja.

Arhiv: Slovenija bo Švica, ko …

Ko se športnik pobere iz krize in ponovno osvaja medalje, smo Slovenci navdušeni. Športnika spoštujemo, saj je za doseganje vrhunskosti veliko žrtvoval.

Arhiv: Za večjo konkurenčnost gospodarstva

Slovenska podjetja so trenutno v dobri kondiciji, vendar lahko nova vlada z nerazumnimi obremenitvami slovensko gospodarstvo hitro zaduši, so opozorili.

Arhiv: UO GZS o koalicijski pogodbi

Na današnji seji Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so člani UO razpravljali o makroekonomski sliki koalicijske pogodbe. Izrazili so zaskrbljenost nad nekaterimi rešitvami, ki jih predvideva, saj so te oblikovane na predpostavki nadaljevanja podobno visoke gospodarske rasti, kot jo imamo danes. Na seji so bili imenovani tudi trije strateški sveti GZS.

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.