Mediji

Arhiv: Podpis dogovora med infrastrukturnim ministrstvom in občino Braslovče

Ljubljana, 26. julij 2018 - Generalna direktorica Direktorata za kopenski promet na ministrstvu za infrastrukturo mag. Darja Kocjan in direktor občinske uprave Braslovče Milan Šoštarič sta danes na GZS slavnostno podpisala dogovor glede umeščanja in izgradnje priključka na avtocestno omrežje zaradi neposredne cestne povezave do LPC Gomilsko in lokalne občinske ceste Braslovče – Gomilsko.

Arhiv: Podpisana je nova kolektivna pogodba dejavnosti trgovine Slovenije

Danes, 16. julija 2018 so Sindikat delavcev trgovine Slovenije in Svet gorenjskih sindikatov, kot predstavnika delavcev, ter Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije – Sekcija za trgovino in Gospodarska zbornica Slovenije – PTZ, kot predstavniki delodajalcev, sklenili novo Kolektivno pogodbo dejavnosti trgovine Slovenije. Nova kolektivna pogodba bo začela veljati 15. avgusta 2018, razen določb, ki se nanašajo na število nedelj v letu in minimalno nominalno višino dodatka za nedeljsko delo, ki se začnejo uporabljati 1. septembra 2018. Kolektivna pogodba za trgovino bo veljala do 31. decembra 2022.

Arhiv: Zdravstvo: 35 mio evrov več zbranih sredstev čim prej nameniti pacientom

Ljubljana, 12. julija 2018 – Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) poziva Vlado RS, ki opravlja tekoče zadeve, da izpelje vse potrebne aktivnosti za spremembo Odloka, ki bo omogočil porabo več zbranih sredstev za zdravstvo. Problemi, ki jih ima aktivno prebivalstvo z naslova slabe dostopnosti do zdravstvenih storitev, namreč še kako vplivajo na gospodarstvo in njegovo uspešnost!

Arhiv: V Ženevi pritisk na Kitajsko

Ameriški predsednik Trump z najavo o uvedbi dodatnih carin na 200 mrd USD uvoženega blaga iz Kitajske očitno misli resno. Ugodni gospodarski podatki iz Amerike omogočajo ZDA dobro izhodiščno točko za nadaljevanje trgovinske vojne. Kratkoročni učinki teh ukrepov bodo po predvidevanjih krepitev globalnih cen, višanje obrestne mere, šibkejši juan ter nižje vrednosti delnic. Na srednji rok bi se lahko vrednost svetovne trgovine zmanjšala za 170 milijard dolarjev. Dvajset gospodarsko najmočnejših držav (G-20) je po navedbah Svetovne trgovinske organizacije (WTO) v zadnjem obdobju podvojilo število trgovinskih ovir.

Arhiv: GOSPODARSTVO KOROŠKE IN SAVINJSKO-ŠALEŠKE REGIJE VZTRAJA PRI ZAGOTOVITVI PRAVOČASNE IZVEDBE 3. RAZVOJNE OSI

GZS OZ Koroška in Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica skupaj opozarjata, da je odlašanje z izgradnjo severnega kraka 3. razvojne osi nedopustno ter apelirata na zavedanje o pomenu gospodarstva obeh regij za razvoj celotne Slovenije, pri čemer je sodobna cestna infrastruktura razvojni imperativ.

Arhiv: Razdeljena britanska politika glede prihodnosti pogajanj z EU

Odstop sekretarja za brexit Davida Davisa je presenečenje, saj je premierka Mayeva še pred dvema dnevoma zatrjevala, da ima podporo svojega kabineta za načrt o tesnem sodelovanju z EU tudi po izstopu države iz EU. Davisova odločitev pomeni novo negotovost glede prihodnje oblike izstopa Združenega kraljestva iz EU.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.