Mediji

Arhiv: GZS: Status delovanja NVO na področju ohranjanja narave je v javnem interesu (30.4.2020)

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes na Ministrstvo za okolje in prostor RS (MOP) posredovala dopis, v katerem je pozdravila novosti v noveli Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo, ki jih je pripravil MOP za hitrejše umeščanje investicij v prostor.

Arhiv: Po drugem zakonodajnem paketu bo treba hitro pristopiti še k tretjemu

Novela prvega protikoronskega paketa je odpravila nekatere pomanjkljivosti: razširila je krog upravičenih podjetij do koriščenja ukrepa čakanja na delo, kar je izredno pomembno za ohranitev delovnih mest in likvidnosti prizadetih podjetij; prav tako po novem omogoča podjetjem, da znotraj enega meseca za 7 poljubnih dni delovno aktivirajo zaposlene, ki so na čakanju, v kolikor imajo zanje delo...

Arhiv: Padci cen nafte dobra novica za evropsko gospodarstvo

FOKUSNI KOMENTAR; Padci cen nafte dobra novica za evropsko gospodarstvo

Arhiv: Številne pomanjkljivosti predloga Zakona o interventnem ukrepu zagotovitve dodatne likvidnosti gospodarstvu za omilitev posledic epidemije COVID-19

V predlogu #PKP2, ki ga Vlada RS ravnokar obravnava na Brdu pri Kranju, so številne pomanjkljivosti, ki bodo podjetjem otežili koriščenje ponujenih ukrepov. Pogoji za koriščenje ukrepov so zahtevnejši in slabši kot v primerljivih državah.

Arhiv: 44 SLOVENSKIH IZVOZNIKOV PREDSEDNIKA VLADE POZIVA K SPREMEMBI ZAKONSKIH POGOJEV ZA UVELJAVITEV POMOČI

GZS in predstavniki slovenskih izvoznikov so danes predsedniku Vlade RS Janezu Janši poslali poziv za spremembo zakonskih pogojev za uveljavitev pomoči iz prvega paketa interventne zakonodaje #PKP1.

Arhiv: GZS, OZS in TZS: Nujna je takojšnja vzpostavitev izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo ter skladnostjo motornih vozil in dela v tahografskih delavnicah

Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in Trgovinska zbornica Slovenije so na predsednika Vlade RS ter pristojna ministrstva za infrastrukturo in zdravje naslovili poziv glede ponovne vzpostavitve izvajanja tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo ter skladnostjo motornih vozil in dela v tahografskih delavnicah.

Arhiv: PODJETJA POZIVAJO K HITROSTI, DOSTOPNOSTI IN ENOSTAVNOSTI UKREPOV ZA PODPORO GOSPODARSTVA IN PONOVNEGA ZAGONA SLOVENIJE (16.4.2020)

Število brezposelnih je bilo v torek za 9.589 oseb višje kot v istem obdobju lani. Sredi marca je bilo za 3.031 manj kot v istem času lani. Tudi zato so predstavniki Gospodarskega kroga – Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje Manager, SBC - Klub slovenskih podjetnikov, AmCham Slovenija, Slovensko-nemška gospodarska zbornica in Britansko-slovenska gospodarska zbornica - na današnji spletni novinarski konferenci predstavili usmeritve Vladi RS in predloge ukrepov za izboljšanje pogojev poslovanja v času kriznih razmer in za zajezitev posledic pandemije COVID-19. Izpostavljajo hitrost, dostopnost in enostavnost ukrepov, krepitev likvidnosti, prožnost trga dela in ponovno vzpostavitev delovanja državnih uradov in sodišč.

Arhiv: GZS: Prednostna naloga je delovanje podjetij ob zagotavljanju varnosti zaposlenih

V medijih je zaokrožil poziv vladi, ki so ga podpisali nekateri sindikati, z zahtevo po večji zaščiti delavcev, ki v času epidemije še opravljajo svoje delo na službenih mestih. Na Gospodarski zbornici Slovenije smo presenečeni nad takim pozivom, saj ne ustreza dejstvom.

Arhiv: Predlogi GZS za izboljšanje pogojev poslovanja gospodarskih subjektov v času kriznih razmer COVID19

Gospodarska zbornica Slovenije je danes na predsednika Vlade RS ter na pristojne ministre (MGRT, MF, MDDSZ) naslovila predloge ukrepov za izboljšanje pogojev poslovanja podjetij v času epidemije koronavirusa. Sprejetje #PKP1 sicer pozdravlja, vendar pa predlaga nekatere spremembe, s katerimi je mogoče zakonsko podlago izboljšati tako, da bo učinek na ohranjanje delovnih mest in blaženje zahtevnih likvidnostnih razmer v gospodarstvu močnejši.

Arhiv: Izvedba 3. Razvojne osi se mora nadaljevati

Gospodarska zbornica Slovenije, še posebej gospodarstvo obeh regionalnih zbornic Koroške in Savinjsko-šaleške regije, izraža ogorčenost nad tožbo, ki jo je vložilo združenje ROVO na Upravno sodišče RS v škodo uresničitve projekta 3. razvojne osi.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.