Mediji

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije na Gorenjskem

Gorenjska je danes bogatejša za 5 zlatih, 7 srebrnih in 4 bronasta priznanja, ki jih je OZ za Gorenjsko podelila najboljšim inovacijam v regiji. Tri najbolje ocenjene inovacije kandidirajo za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljene v okviru Dneva inovativnosti 21. septembra.

Arhiv: Inovacije 2016 v SAŠA regiji brez presežkov, vendar na visokem kakovostnem nivoju

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je 17. zapored podelila priznanja najboljšim inovacijskim predlogom, ki so bili prijavljeni na tokratni razpis na območju SAŠA regije. Podeljena so bila 4 zlata, 7 srebrnih in dve bronasti priznanji, tri najbolje ocenjene inovacije pa napredujejo na nacionalno ocenjevanje v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: Gospodarska delegacija v Makedonijo

Z namenom iskanja priložnosti za sodelovanje z lokalnimi partnerji, predvsem s področja živilske industrije, se delegacija predstavnikov 10 podjetij jutri odpravlja na 4-dnevni obisk v Makedonijo.

Arhiv: Ministrici na Skupščini GZS: Vključite gospodarstvo v zakonodajne postopke že v fazi priprave predlogov

Ljubljana, 17. maja 2016 – Na današnji seji Skupščine Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so člani z ministrico za okolje in prostor (MOP) razpravljali o aktualnih tematikah za podjetja, ki so trenutno v obravnavi na MOP. Sprejeli so tudi Poročilo o delu GZS za leto 2015.

Arhiv: Dobra praksa korporativnega upravljanja za več tujih investicij - objavljen Kodeks upravljanja za nejavne družbe

Slovenska podjetja, zavezana revidiranju, ki ne kotirajo na borzi, bodo po novem lahko uporabljala Kodeks upravljanja za nejavne družbe, ki vsebuje priporočila dobre prakse. S tem bodo zadostila zakonski zahtevi v okviru ZGD-1, da v poslovno poročilo vključijo izjavo o upravljanju, za katero morajo uporabiti javno objavljen referenčni kodeks upravljanja. Kodeks, ki so ga pripravili Gospodarska zbornica Slovenije, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Združenje nadzornikov Slovenije, so med drugim podprli v Slovenskem poslovnem klubu, Ameriški gospodarski zbornici, prav tako pa tudi v Slovenskem državnem holdingu in Družbi za upravljanje terjatev bank.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.