Mediji

Arhiv: Gospodarski krog ogorčen nad dodatnimi obremenitvami

Ljubljana, 20. december 2023 - V imenu Gospodarskega kroga, ki predstavlja 15 gospodarskih in kmetijskih združenj in organizacij, izražamo ogorčenje nad tem, da vlada tudi tokrat ni prisluhnila našemu pozivu, naj se vzdrži sprejemanja dodatnih obremenitev za gospodarstvo. Nekatere rešitve, ki jih je Državni zbor RS na predlog vlade potrdil v Zakonu o interventnih ukrepih na področju zdravstva in v Zakonu o obnovi, razvoju in zagotavljanju finančnih sredstev, bodo namreč povečale stroške in obremenitve gospodarstva za najmanj 330 milijonov evrov letno.

Arhiv: GZS pozdravlja novelo Zakona o kolektivnih tožbah

Ljubljana, 19. december 2023 - Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) pozdravljamo novelo Zakona o kolektivnih tožbah (ZKolT-A), ki jo je prejšnji teden sprejel Državni zbor. »Pri oblikovanju rešitve je GZS tvorno sodelovala, zato smo toliko bolj zadovoljni nad sprejemom, ki pomeni korak v pravo smer pri iskanju ravnotežja med učinkovitim kolektivnim varstvom pravic in vzpostavitvijo zakonskih varovalk, ki so namenjene preprečevanju zlorabe postopka,« je dejal izvršni direktor GZS Marko Djinović.

Arhiv: Vlada je znova preslišala zahteve gospodarstva

Ljubljana, 14. 12. 2023 - Reprezentativne delodajalske organizacije (Gospodarska zbornica Slovenije, Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije) ugotavljamo, da je vlada pri interventnem zakonu v zdravstvu ponovno zamudila priložnost, da bi dokazala, da ji je mar do dialoga s predstavniki gospodarstva. Zato pozivamo poslance, naj ne podprejo za gospodarstvo najbolj spornih predlogov.

Arhiv: Srce industrije je in bo človek

Brdo pri Kranju, 13. december 2023 – »Človek je bit vsake družbe, temelj vsakega konkurenčnega gospodarstva, industrije. Vsak posameznik v organizaciji predstavlja dragocen vir znanja, izkušenj in ustvarjalnosti. In te vire mora vsak vodja znati prepoznati in uporabiti,« je dejal minister za gospodarstvo, turizem in šport na današnji 5. nacionalni konferenci Industrija prihodnosti. Udeleženci so razpravljali o tem, kako se podjetja v obdobju digitalne in zelene transformacije prilagajajo človekovim potrebam ter kako se posameznik kot del industrije najučinkoviteje prilagaja trajnostnemu načinu dela z usvajanjem novih znanj in spretnosti. Dogodek so organizirali Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, Javna Agencija Spirit Slovenija in Gospodarska zbornica Slovenije.

Arhiv: Dr. Kračun na Skupščini GZS: Predloženi proračunski dokumenti niso verodostojni

Člani Skupščine GZS so s predsednikom Fiskalnega sveta razpravljali o prihodnjih javnofinančnih trendih. Sprejeli so tudi Plan dela GZS za leto 2023.

Arhiv: Vlada naj z dejanji dokaže, da misli resno

Ljubljana, 4. decembra 2023: Gospodarske in kmetijske organizacije ter združenja , zbrana v t. i. gospodarskem krogu. pozdravljajo namero predsednika vlade Roberta Goloba, ki je z novim letom napovedal redna, mesečna srečanja z gospodarstvom, vendar ostajajo previdna spričo dejstva, da se je vlada v preteklosti že večkrat izneverila. V kolikor so obljube predsednika vlade iskrene, naj to dokaže z zamrznitvijo že napovednih dodatnih obremenitev gospodarstva, so bili na novinarski konferenci neomajni predsednice in predsedniki omenjenih organizacij in združenj.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.