Mediji

Arhiv: Obisk upravnega odbora EBRD na GZS

GZS je v ponedeljek, 27. 2. 2023 obiskal upravni odbor EBRD. Obiski odbora so del rednih posvetovanj, ki EBRD omogočajo boljše razumevanje prednostnih nalog lokalnega gospodarstva in vzdrževanje tesnega dialoga z lokalnimi klienti in zainteresiranimi stranmi.

Arhiv: Regija že 15 let posluje z neto čistim dobičkom

Avtomobilska in farmacevtska dejavnost sta ključni dejavnosti v regiji Dolenjska in Bela krajina, ki je izrazito izvozno usmerjena, pravi Tomaž Kordiš, direktor Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) v svojem intervjuju za februarsko številko revije Glas gospodarstva.

Arhiv: 3. razvojna os: Poziv Koroške gospodarske zbornice in iniciativi HOČ`MO CESTO! Svetu koroške regije

Tako Koroška GZ kot iniciativa izražajo zaskrbljenost nad zamikom časovnice izgradnje 3. razvojne osi, ki posledično pomeni zamik realizacije za regijo tako pomembnega projekta. Izpostavljata, da je infrastruktura osnovni pogoj za razvoj regije in nadaljnja vlaganj, čas izgradnje hitre ceste na Koroško pa ključnega pomena, saj so od te prometnice odvisne naložbe za prihodnji razvoj koroškega gospodarstva.

Arhiv: Toplogredni plini: Po 10 letih končno nadomestila tudi za slovenska podjetja

Ljubljana, 23. februar 2023 – »Izjemno sem zadovoljna, da so večletna prizadevanja GZS le obrodila sadove. Slovenska energetsko intenzivna podjetja so namreč v teh letih izgubila več deset milijonov evrov.

Arhiv: Industrija uči industrijo

Panoga svetovalnega inženiringa je v Sloveniji glede na trenutno poslovanje podjetij v razmeroma dobrem stanju, veliko vprašanje pa je, kaj bo prinesla prihodnost.

Arhiv: Na srečanju o izkušnjah in dobrih praksah zaposlovanja filipinske delovne sile

Ljubljana, GZS, 21. februar 2023. Osemdeset predstavnikov slovenskega gospodarstva se je danes udeležilo dogodka Zaposlovanja kvalificirane delovne sile iz Filipinov na Gospodarski zbornici Slovenije. Lastne izkušnje in dobre poslovne prakse glede obravnavane tematike sta z udeleženci delila direktor Skupine SIGR BIZJAK, Grega Bizjak in Kay Quintos, predsednica PNI International Corporation in nosilka številnih drugih funkcij, med drugim tudi podpredsednika Združenja filipinskih zaposlitvenih agencij.

Arhiv: Odprtih 13 regijskih razpisov GZS za najboljše inovacije

Ljubljana, 21. februar 2023 - Že 21. leto na nacionalnem nivoju ter 27. leto na regijskem nivoju Gospodarska zbornica Slovenije podeljuje priznanja najboljšim inovacijam. Vseh trinajst regijskih zbornic je že objavilo regijske razpise, ki so odprti do začetka aprila.

Arhiv: GZS je svetilnik, ki kaže pravo smer

Gospodarstvo želi primerljive, konkurenčne pogoje in stabilno poslovno okolje in za to se GZS zavzema, poudarja nova generalna direktorica Vesna Nahtigal.

Arhiv: GZS pozdravlja nekatere rešitve v predlogu sprememb Zakona o tujcih

Ljubljana, 15. februar 2023 – Na GZS pozdravljamo nekatere rešitve, namenjene odpravi administrativnih ovir, ki jih prinaša vladni predlog sprememb Zakona o tujcih, saj sledijo tudi nekaterim našim predlogom.

Arhiv: Izšla nova številka revije Glas gospodarstva

»Poslanstvo Gospodarske zbornice Slovenije je, da glas podjetij, ki se sliši neposredno prek panožnih in regijskih združenj, prevedemo v potrebe in zahteve, ki jih naslavljamo na odgovorne v državi,« poudarja nova generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal, ki v intervjuju razgrinja tudi izzive in cilje GZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.