Mediji

Arhiv: FOKUSNI KOMENTAR GZS: Gospodarska rast v ZDA nad pričakovanji

Večje trošenje ameriških potrošnikov in države v drugem četrtletju 2019 je več kot nadomestilo padec izvoza in znižanje zalog. Slovenski izvoz v ZDA se je v prvih petih mesecih okrepil za 13 % (255 mio EUR), kar pomeni, da se je tržni delež slovenskih podjetij na ameriškem trgu v tem obdobju povečal.

Arhiv: Reka Sava v luči podnebnih sprememb

V organizaciji GZS je včeraj potekal strokovni posvet o večnamenski izrabi vodnih virov za doseganje ciljev prehoda v nizkoogljično družbo.

Arhiv: Koroški gospodarstveniki o negativnih učinkih novele zakona o minimalni plači

Dravograd, 4. julij 2019 – Na današnjem posvetu GZS – Koroške gospodarske zbornice so gospodarstveniki razpravljali o problematiki sprememb na področju minimalne plače, do katerih naj bi prišlo s 1. januarjem prihodnjega leta. Izpostavili so predvsem učinke novele zakona na konkurenčnost koroškega gospodarstva in odziv gospodarskih subjektov glede na značilnosti Koroške kot industrijske in izvozno usmerjene regije.

Arhiv: Minimalna plača v Sloveniji že sedaj dosega evropske cilje

V Državnem svetu RS danes poteka razprava in glasovanje o dopolnitvah zakona o minimalni plači, ki s 1. januarjem 2020 iz minimalne plače izloča vse dodatke, vse oblike uspešnosti ter dejansko spreminja uveljavljeno definicijo minimalne plače. S tem pa vpliva tako na njen izrazit dvig (med 6,1 in 20 %), kot na plačne modele v podjetjih.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.