Mediji

Arhiv: Sekcija za upravljanje in razvoj v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (SURKUS)

Na ustanovnem zboru Sekcije za upravljanje in razvoj v kulturnem in ustvarjalnih sektorjih (SURKUS) 22.3.2016 so predstavniki podjetij, organizacij in posamezniki s področja upravljanja in razvoja kulturnih in ustvarjalnih sektorjev podpisali MEMORANDUM O USTANOVITVI SEKCIJE. Ta deluje pod okriljem GZS - Zbornice osrednjeslovenske regije – Ljubljana, njeno delovanje pa je natančneje določeno v Pravilniku sekcije.

Arhiv: Črnogorski gospodarstveniki na obisku na GZS

Prek 70 slovenskih in črnogorskih gospodarstvenikov iz različnih sektorjev se je udeležilo današnje slovensko - črnogorske poslovne konference. Dogodek, namenjen krepitvi medsebojnega poslovnega sodelovanja in iskanja novih priložnosti, je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS), Javne agencije SPIRIT in Privredne komoro Crne Gore (PK CG).

Arhiv: Slovenskemu Primorju grozi izgon slovenskih radijskih postaj

Medijska zbornica, ki deluje v okviru GZS, poziva Republiko Slovenijo, naj zagotovi uporabo državnih radijskih frekvenc na Primorskem, kjer se radijske postaje že leta soočajo z motenjem radijskih frekvenc s strani radijskih italijanskih postaj in s tožbami le-teh za motenje posesti. Če Slovenija ne bo zaščitila svojih pravic, ki izhajajo iz vpisa njenih radijskih frekvenc v mednarodni register, je ogrožen obstoj radijskih postaj na Primorskem. V tožbah italijanskih radijskih postaj proti slovenskim za motenje posesti italijanska sodišča ne upoštevajo mednarodnega prava. Zato slovenskim radijskim postajam grozi plačilo odškodnin, kar bi pomenilo konec radijskega oddajanja slovenskih programov v Primorju, na kar opozarjajo primorske radijske postaje že od leta 1993.

Arhiv: Konferenca Razmislek o energetiki – Energy Policy Considerations (EPC IV) je letos posvečena upravljanju podnebno-energetske politike ter ukrepom, ki jih mora sprejeti država

V Ljubljani danes poteka četrta mednarodna konferenca Razmislek o energetiki – Energy Policy Considerations (EPC IV), ki je posvečena upravljanju podnebno-energetske politike. Peter Gašperšič, minister za infrastrukturo, je v uvodnem delu poudaril, da morajo države, tudi Slovenija, zagotoviti varno in zanesljivo oskrbo na poti v brezogljično družbo.

Arhiv: Podeljene Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2015

Arhiv: Podeljene Nagrade GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke za leto 2015

GZS je danes že 48. podelila Nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke kot priznanje tistim gospodarstvenikom, ki že vrsto let uspešno vodijo svoja podjetja. Nagrajencev je 7, prihajajo pa iz 5 slovenskih regij in 5 dejavnosti.

Arhiv: Gradbena zakonodaja: zbiranje podpisov podjetij

Predsednika vlade pozivamo, da ustavi nerazumen proces spreminjanja gradbene zakonodaje in ga vrne v okvire celotne gradbene stroke in gospodarstva. Poziv predsedniku že sopodpisujejo gradbena in inženiring podjetja.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.