Mediji

Arhiv: Na Dnevu slovenskega lesarstva 2024 o prihodnosti lesne industrije

Ljubljana, 7. marec 2024 – Le z nadaljnjimi inovacijami, investicijami ter prilagodljivostjo na spreminjajoče se tržne pogoje in tehnološki napredek bo lesarska industrija ostala konkurenčna in trajnostna v prihodnjih letih, so se strinjali udeleženci Dneva slovenskega lesarstva, ki je združil vodilne akterje in strokovnjake s področja lesarstva. Dogodek je potekal v soorganizaciji MGTŠ, Javne agencije Spirit Slovenija in GZS.

Arhiv: Ali živimo v pravno (ne)varni državi?

Ljubljana, 7. marec 2024 - O kakšni pravni varnosti državljank in državljanov ter gospodarstva sploh lahko govorimo, če zahteve po oceni ustavnosti, ki jim je določena stopnja absolutne prioritete, niso rešene po več kot letu dni?

Arhiv: Slovenska živilskopredelovalna industrija se predstavlja na sejmu FOODEX na Japonskem

Tokio, 6. marec 2024 - Slovenska živilskopredelovalna industrija se predstavlja na 49. mednarodni razstavi hrane in pijače Foodex, ki je med 5. in 8. marcem v Tokiu. Predstavitev organizirajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano (MKGP), Gospodarska zbornica Slovenije – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (GZS-ZKŽP), Javna agencija SPIRIT Slovenija ter veleposlaništvo Slovenije v Tokiu.

Arhiv: Nagrade GZS: 4 nagrajenci, 4 navdihujoče zgodbe uspeha

Ljubljana, 5. marec 2024 – Štirje gospodarstveniki so danes prejeli Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado že 56-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Arhiv: Predlog novele Zakona o varstvu okolja - Nasprotujemo zlorabi zakona za urejanje razmer zgolj v enem podjetju

Ljubljana, 4. marec 2024 - "Podpiramo odločitve in rešitve, ki so v korist čistejšega okolja in zdravja ljudi, vendar morajo biti te rešitve tudi izvedljive," smo zapisale Gospodarska zbornica Slovenije,Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije, Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije, Slovensko-nemška gospodarska zbornica in Advantage Austria Slovenija v stališču, posredovanem predsednikom parlamentarnih strank pred tretjo obravnavo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu okolja – 2 (ZVO-2A).

Arhiv: Tudi kmetijska podjetja so kmetje, ki pridelujejo hrano

Ljubljana, 1. marec 2024; Stabilnost preskrbe s hrano je odvisna od dolgoročnega pogodbenega sodelovanja in močnih agroživilskih verig. Zahteve nekaterih po odvzemu kmetijskih zemljišč kmetijskim podjetjem, ki jih upravljajo in so v lasti Sklada kmetijskih zemljišč RS, s strani kmetov (fizičnih oseb) in njihovih zastopniških organizacij so škodljive in lahko ogrozijo prehransko suverenost Slovenije, saj podjetja proizvedejo več kot dve tretjini tržne pridelave. S tem so člani upravnega odbora seznanili Evo Knez, državno sekretarko ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano in sodelavce, ki so se udeležili današnje seje upravnega odbora GZS – Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij.

Mali modularni reaktorji v energetskem miksu Slovenije

»Slovenska podjetja, predvsem energetsko intenzivna, ki so že danes v samem svetovnem vrhu po trajnostnih kriterijih poslovanja, imajo na tem področju ambiciozne načrte. Za uresničitev pa bodo potrebovala tudi pomoč države. Zlasti v času globalnih izzivov je pomembno, da imamo nadzor nad lastnimi energetskimi viri in zmanjšamo odvisnost od zunanjih virov«, je izpostavila generalna direktorica GZS Vesna Nahtigal na mednarodni konferenci o vlogi malih modularnih reaktorjev v slovenski energetiki, ki sta jo organizirala GZS in evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP).

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.