Mediji

Arhiv: Aleš Cantarutti se konec leta poslavlja s funkcije generalnega direktorja GZS

Ljubljana, 30. november 2022 – Generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti je na današnji seji Upravnega odbora GZS podal nepreklicen odstop s funkcije. Mandat bo, iz osebnih razlogov, skladno s sporazumnim dogovorom z vodstvom GZS, zaključil 31. decembra 2022.

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: Most gospodarstva, vlade in širše družbe za varnejšo in boljšo prihodnost

Brdo pri Kranju, 29. november 2022 – Energetska samozadostnost Slovenije, pohitritev postopkov umeščanja investicij v prostor, vzpostavitev dolgoročnega napovedovanja potreb po kompetencah in kadrih, zagotovitev hitrejšega zaposlovanja tujcev, skupna platforma za internacionalizacijo gospodarstva, vzpostavitev pilotnih in demo centrov, gospodarstvu prilagojeni razpisi za vire financiranja ter podpora skladov tveganega kapitala sodijo med ključna področja, ki zahtevajo prioritetno obravnavo.

Arhiv: Pionirska slovenska gospodarska delegacija v Saudovo Arabijo

Petdeset predstavnikov slovenskih in saudskih podjetij se je 22. Novembra 2022 v Riadu udeležilo saudsko-slovenske poslovne konference, ki sta jo organizirali GZS in Federacija saudskih zbornic, v partnerstvu s SPIRIT Slovenija in MGRT. Med priložnostmi za slovenska podjetja so bile izpostavljene inovativne rešitve za saudski gradbeni sektor, zdravju prijazno bivalno okolje ter poslovne IT rešitve.

Arhiv: Digitalizacija omogoča podjetjem lažje načrtovanje in porabo resursov

Brdo, 24. november 2022 - »Zeleni prehod in digitalizacijo, torej dvojni prehod, smo tudi na GZS opredelili kot največjo prioriteto, ker je to odgovor na negotove okoliščine, kakršnim smo priča danes, in način za dvig dodane vrednosti,« je v uvodnem nagovoru na konferenci GoDigital poudarila Vesna Nahtigal, izvršna direktorica GZS za industrijsko politiko.

Arhiv: Stališče GZS do predloga novele Zakona o čezmejnem izvajanju storitev (ZČmIS-1)

Gre za predlog ministrstva, ki je bil dan v javno obravnavo, komentiranje je omogočeno do 2.12.2022 in vsebuje nekaj bistvenih sprememb, predvsem na področju napotovanja voznikov, regulacije napotitev v skladu s 13. členom Uredbe (ES) 883/04 ter ukinitev posebne zavarovalne podlage za delavce, poslane na delo v tujino (zavarovalna osnova 002).

Arhiv: Na srečanju predsednika vlade in ministrov za gospodarstvo in infrastrukturo s predstavniki gospodarstva na GZS o svežnju ukrepov za soočanje energetske draginje

Osrednja tema današnjega srečanja so bila izhodišča za ukrepe pomoči gospodarstvu zaradi visokih cen energentov v prihodnjem letu. Vlada bo zakonodajne predloge za naslovitev energetske draginje v gospodarstvu sprejemala prihodnji teden.

Arhiv: Na saudsko-slovenski poslovni konferenci o priložnostih za sodelovanje

50 predstavnikov slovenskih in saudskih podjetij se je v Riadu udeležilo saudsko-slovenske poslovne konference, ki so jo organizirali GZS, Federacija saudskih zbornic, v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, MGRT. Med priložnostmi za slovenska podjetja so bile izpostavljene inovativne rešitve za saudski gradbeni sektor, zdravju prijazno bivalno okolje ter poslovne IT rešitve.

Arhiv: Schwentnerjevo nagrado prejel Lojze Wieser

Schwentnerjeva nagrada, ki jo podeljuje GZS - Zbornica založnikov in knjigotržcev, je priznanje za pomemben prispevek k razvoju založništva in knjigotrštva, za odličnost in preseganje povprečnosti, za dosežene poslovne uspehe, za inovativnost in kreativnost, za pedagoški prispevek in predajanje znanja ter dosledno upoštevanje visokih moralnih in etičnih standardov.

Arhiv: Začetek 38. Slovenskega knjižnega sejma

V torek, 22. 11. 2022 se odpre 38. Slovenski knjižni sejem, ki bo letos prvič potekal hibridno. Po dveh letih se bomo od 22. 11. do 27. 11. 2022 med stojnicami na Gospodarskem razstavišču družili v živo, od 22. 11. do 4. 12. 2022 pa bo knjižni sejem potekal tudi na spletu. Na Slovenskem knjižnem sejmu se bo na kar 1500 m2 predstavilo 88 razstavljavcev. Na spremljevalnih odrih bo potekalo več kot 240 dogodkov.

Arhiv: Vodikov avtobus na 7-dnevni poti po Sloveniji

V okviru promocijskega projekta »JIVE 2 - Turneja vodikovega avtobusa v Srednji in Vzhodni Evropi«, ki ga financirata Evropska komisija in Clean Hydrogen Partnership, je v Slovenijo prišel avtobus na vodik in svojo 7-dnevno pot po državi začel v Tolminu, se ustavil v Kanalu, Desklah in Novi Gorici ter v vseh krajih navdušil obiskovalce, ki so dobili priložnost spoznati tehnologijo in se tudi peljati z avtobusom na vodik.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.