Mediji

Arhiv: Šanghajska distriktna federacija žensk na obisku v Ljubljani

Arhiv: Šanghajska distriktna federacija žensk na obisku v Ljubljani

Na GZS Zbornici osrednjeslovenske regije so bile 23.6.15 na obisku predstavnice Šanghajske distriktne federacije žensk, ki so se želele seznaniti z aktivnostmi na področju spodbujanja ženskega podjetništva v Sloveniji.

Arhiv: Novinarska konferenca, pieteta do mrtvih mora biti na prvem mestu pri urejanju pogrebne dejavnosti

Zbornica komunalnega gospodarstva je 15.6.2015 skupaj s Skupnostjo občin Slovenije in Združenjem mestnih občin Slovenije predstavila zakaj pogrebne dejavnosti ni moč prosto prepustiti trgu in kakšne negativne posledice bi morebitno ločevanje pogrebne in pokopališke dejavnosti prineslo za državljane. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je namreč ob koncu maja dalo v javno obravnavo predlog Zakona o pokopališki in pogrebni dejavnosti ter upravljanju in urejanju pokopališč, ki med drugim dopušča tudi možnost, da se pogrebno dejavnost prepusti trgu.

Arhiv: Ob letošnjem razpisu za inovacije v gospodarstvu osrednjeslovenske regije

Letos je prispelo na razpis GZS - Zbornice osrednjeslovenske regije za najboljšo inovacijo v regiji v razpisnem roku 14 vlog. To je sicer manj od preteklega leta, vendar je Mreža za inovativnost pri GZS ZOR razvila v regiji tudi nove oblike promocije inovativnosti tudi z zajtrki s strokovnjaki iz različnih področij, pridružila se je tudi projektu INATRI (ideja, invencija, inovacija), ki spodbuja prijavitelje potencialnih inovacij, k sodelovanju. Mreža za inovativnost pri GZS ZOR spodbujanje kreativne rešitve na vseh področjih od tipično tehničnih do različnih storitvenih dejavnosti ter tistih, ki so naravnane na dobrobit družbe kot celote, a so težje merljive zgolj z dobičkom. Letos 15. aprila je bila prvič organizirana čajanka o poslovnih priložnostih za inovativne z izraelskim strokovnjakom Ofrom Sachsom, kar naj bi postala tudi ena od novih oblik delovanja Mreže za inovativnost.

Arhiv: Podeljene nagrade EuroCloud Award za najboljše storitve v oblaku

Arhiv: Podeljene nagrade EuroCloud Award za najboljše storitve v oblaku

Letos je bila na GZS že petič podeljena nagrada EuroCloud Award za najboljše storitve v oblaku. Zmagovalci slovenskega tekmovanja bodo tekmovali v konkurenci z drugimi sodelujočimi državami evropsko EuroCloud nagrado.

Arhiv: Podeljena priznanja za najboljše inovacije v Zasavski regiji

Arhiv: Podeljena priznanja za najboljše inovacije v Zasavski regiji

Za leto 2014 - 2015 je Komisija za inovacije pri OZ Zasavje podelila: 5 zlatih 9 srebrnih in 6 bronastih priznanj

Arhiv: Izbrani finalisti tekmovanja EuroCloud Award Slovenije

Letos je potekalo že peto zaporedno tekmovanje EuroCloud Award Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo 16 podjetij, ki so tekmovala v štirih kategorijah.

Arhiv: Slovenski gospodarstveniki z novimi kontakti iz Nemčije

Arhiv: Slovenski gospodarstveniki z novimi kontakti iz Nemčije

Predstavniki 23 slovenskih podjetij so se danes vrnili s poslovnega obiska na Bavarskem in v Baden-Württembergu, kjer so se srečali s poslovneži 70 nemških podjetij. Gospodarstveniki obeh držav so se udeležili dveh poslovnih konferenc, usmerjenih v nadaljnjo krepitev in nadgradnjo poslovnih odnosov.

Arhiv: 100% recept za vaš najboljši nastop

Kako se najbolje pripraviti na nastop so na seminarskem trojčku predstavile dr. Sanela Banović, UKC Ljubljana, Lea Pisani, Image Consultant in Betka Šuhel Mikolič, mentorica javnega nastopanja, BPR.

Arhiv: Vietnam preko Luke Koper v Evropo

Arhiv: Vietnam preko Luke Koper v Evropo

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) se je danes v spremstvu manjše gospodarske delegacije mudil vietnamski minister za industrijo in trgovino Vu Huy Hoang. S predstavniki slovenskih podjetij je tekla razprava o aktualnih poslovnih in investicijskih priložnostih v Vietnamu, poseben poudarek pa je bil namenjen transportu in logistiki.

Arhiv: Sektorski delegaciji lesno-predelovalne in pohištvene ter agroživilske industrije na EXPO Milano

21 predstavnikov lesno-predelovalnih in pohištvenih podjetij in organizacij ter 22 predstavnikov živilsko predelovalnih podjetij in organizacij odhaja jutri na tridnevni poslovno-strokovni obisk na EXPO Milano 2015. Delegaciji organizirajo GZS-Združenje lesne in pohištvene industrije in Lesarski grozd oziroma GZS–Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij skupaj s SPIRIT Slovenija.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.