Mediji

Arhiv: Dan inovativnosti 2018: 10 zlatih priznanj in posebno priznanje za mlado podjetje.

Brdo pri Kranju, 26. september 2018 – V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) danes že 16. podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in javno raziskovalnih zavodih. 10 zlatih, 1 posebno priznanje, 28 srebrnih priznanj ter 3 posebna priznanja za potencialno inovacijo krožnega gospodarstva je rezultat nacionalnega finala, v katerem je na regionalni ravni sodelovalo 197 inovacij in 772 inovatorjev. Nagrajena je bila tudi najboljša inovacija leta po izboru javnosti. Priznanje GZS za najboljše inovacije na nacionalni ravni predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Arhiv: Do leta 2022 na voljo evropska in domača sredstva za brezplačno svetovanje in razvoj kompetenc zaposlenih

Od ugotavljanja potreb po izobraževanju zaposlenih do izvedbe – podjetja lahko izkoristite brezplačne možnosti svetovalnih storitev in vključitve zaposlenih v različne programe izobraževanja in usposabljanja.

Arhiv: Slovenija bo Švica, ko …

Ko se športnik pobere iz krize in ponovno osvaja medalje, smo Slovenci navdušeni. Športnika spoštujemo, saj je za doseganje vrhunskosti veliko žrtvoval.

Arhiv: Za večjo konkurenčnost gospodarstva

Slovenska podjetja so trenutno v dobri kondiciji, vendar lahko nova vlada z nerazumnimi obremenitvami slovensko gospodarstvo hitro zaduši, so opozorili.

Arhiv: UO GZS o koalicijski pogodbi

Na današnji seji Upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) so člani UO razpravljali o makroekonomski sliki koalicijske pogodbe. Izrazili so zaskrbljenost nad nekaterimi rešitvami, ki jih predvideva, saj so te oblikovane na predpostavki nadaljevanja podobno visoke gospodarske rasti, kot jo imamo danes. Na seji so bili imenovani tudi trije strateški sveti GZS.

Arhiv: Koalicijska pogodba: sprejemljiva ali škodljiva za gospodarsko rast?

Ko analiziramo koalicijsko pogodbo, ugotavljamo, da je zelo načelna, ko gre za predloge, kako izboljšati slovensko poslovno okolje in zelo konkretna, ko gre za predloge višjega socialnega standarda, ki bo zahteval dodatne davčne zajeme, je poudaril predsednik GZS Boštjan Gorjup na torkovi novinarski konferenci. Svoje stališče so predstavili tudi predsedniki OZS, ZDS, in ZDOPS ter predsednica TZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.