Mediji

Arhiv: Gospodarska rast v višini 3 % odpira Pandorino skrinjico

Lanskoletna realna gospodarska rast je bila nad našimi pričakovanji. To nas sicer navdaja z optimizmom, vendar se je treba zavedati, da je v prvi vrsti posledica izvoznih aktivnosti in visoke rasti črpanja evropskih sredstev za namene obnove lokalne infrastrukture. Zato moramo biti v prihodnje zmerni in racionalni pri javni porabi, saj bo zgolj sprostitev zavez po ZUJF prinesla dodatne obremenitve proračuna. Slovenija mora ohraniti oba ključna cilja: postopno zmanjševanje javnega dolga in zagon gospodarstva preko davčnih in administrativnih razbremenitev.

Arhiv: Delodajalci na mednarodni konferenci o stroških in fleksibilnosti dela

Ljubljana, 26. avgusta 2015 – Na današnjem 2. Dnevu delodajalcev, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), so udeleženci razpravljali zlasti o znižanju stroškov dela, prožnosti pri zaposlovanju in odpuščanju ter ukrepih v smeri stimulacije dela. V okviru konference je bila slavnostno podpisana Iniciativa za zdrava delovna mesta, ki predstavlja strateško in načelno zavezo podjetij za promocijo zdravja na delovnem mestu.

Arhiv: Upravniki o zakonu o odpustu dolgov

Na GZS-Zbornici za poslovanje z nepremičninami so se danes sestali člani Združenja upravnikov nepremičnin (ZUN) in razpravljali o Zakonu o pogojih za izvedbo ukrepa odpusta dolgov (ZPIUOD), ki je stopil v veljavo 1. avgusta letos. Člani ZUN so z vsebino zakona dobro seznanjeni, saj so že v fazi priprave zakona sodelovali s pristojnim Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Akcijo Vlade RS za ublažitev socialnih stisk nekaterih državljanov in družin pozdravljajo. Nekateri člani ZUN so že sklenili sporazum o izvedbi odpusta dolgov z ministrstvom, drugi se o tem še odločajo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.