Mediji

Arhiv: Gospodarsko rast upočasnile nižje poslovne investicije in šibka rast turistične potrošnje tujcev

Zgolj 2-odstotna rast na medletni ravni v 3. četrtletju 2019 je precej izven našega intervala pričakovanj (2,6 % in 3,0 %) oziroma nižja od pričakovane srednje vrednosti (2,8 %).

Arhiv: Ustrezno ravnanje z odpadno plastiko terja različne pristope

Ljubljana, 29. november 2019 – Udeleženci zaključne konference Retracking so izmenjali izkušnje pri ravnanju z odpadki iz kompozitov in drugih plastičnih materialov ter se posvetili vprašanju, katere rešitve so najprimernejše in izvedljive. Slovenija in svet se soočata z velikimi izzivi na tem področju. Plastika zajema namreč veliko vrst materialov z različnimi lastnostmi in zahtevami za predelavo.

Arhiv: Uspešen Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Preko 120 slovenskih podjetij iz različnih panog po vsej Sloveniji je 28. novembra odprlo svoja vrata in obiskovalcem predstavilo delovne procese, naravo in pogoje dela ter različne poklice v realnem okolju. Podjetja je obiskalo preko 1800 udeležencev – šolske mladine in njihovih staršev, srednješolcev, študentov in iskalcev zaposlitve, ki si želijo novih izzivov.

Arhiv: Združenje slovenskih pivovarn nadaljuje svoje delo v okviru Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS

Ljubljana, 27. november 2019 – Združenje slovenskih pivovarn je postalo del največje panožne asociacije - Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije. Na letošnji avgustovski skupščini Združenja slovenskih pivovarn so člani soglasno potrdili sklep o prehodu na Gospodarsko zbornico Slovenije. Na današnji ustanovni seji združenja na GZS so bili potrjeni načrti za krepitev najpomembnejših skupnih aktivnosti članstva pivovarske branže.

Arhiv: Delegacija slovenske IT in mikroelektronske panoge na avstrijsko Koroško

Z namenom iskanja novih poslovnih priložnosti 45 slovenskih podjetij obiskalo Beljak in Celovec

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: z ukrepi na področjih inovativnosti, upravljanja s kadri in ugleda do družbe trajnostnega razvoja Slovenija 5.0

Ljubljana, 20. novembra 2019 – Uvedba raziskovalnih vavčerjev in podpora zaposlovanju mladih raziskovalcev v podjetjih, izdelava Karierne platforme za dolgoročno načrtovanje kompetenc prihodnosti, sprejem ciljev in strategije povečanja ugleda blagovne znamke Made in Slovenia ter načrtna debirokratizacija države so ključni ukrepi za prihodnje razvoj Slovenije, je izpostavilo prek 450 vodilnih predstavnikov gospodarstva, politike in drugih javnosti na današnjem 14. Vrhu slovenskega gospodarstva. Na Vrhu, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), so predstavniki gospodarstva, vlade in znanosti podpisali posebno izjavo za Slovenijo 5.0.

Arhiv: Mednarodno srečanje slovenskega papirništva

23. Dan slovenskega papirništva in 46. Mednarodni letni simpozij DITP potekata pod naslovom: Med krožnim, bio in digitalnim. Papirna industrija se spreminja, prilagaja in razvija skladno z aktualnimi in na dolgi rok edinookoljsko sprejemljivimi usmeritvami.

Arhiv: Umetna inteligenca kot motor rasti konkurenčnosti

Brdo pri Kranju, 19. novembra 2019 – Uporaba umetne inteligence je danes ključnega pomena za optimizacijo procesov, prebojne storitve in digitalne poslovne modele. Do leta 2030 naj bi umetna inteligenca postala glavni dejavnik rasti svetovnega BDP. Slovenska IKT podjetja so na tem področju lahko med vodilnimi in s tem lahko pomembno prispevajo k dvigovanju dodane vrednosti, so se strinjali udeleženci današnje konference GoDigital, ki jo organizira tokrat že drugič GZS-Združenje za informatiko in telekomunikacije.

Arhiv: Dolžniška zavora bo učinkovala na gospodarsko rast

Ukrepi Banke Slovenije za zajezitev rasti potrošniškega kreditiranja imajo vpliv na nižjo rast v višini 0,2 % slovenskega BDP. Rast v trgovini na drobno se je že septembra znatno upočasnila.

Arhiv: Skupaj do sodobnega plačnega modela

Ljubljana, 13. november 2019 - GZS že peto leto zapovrstjo organizira posvet z imenom Dan delodajalcev, posvečen aktualnim temam s področja delovnega in socialnega prava. Ta posvet je že peti; drugi pa v okviru bipartitnega projekta Krepitev kompetenc socialnih partnerjev v kolektivnem dogovarjanju 2017-2021. Letošnja tematika je bila naslovljena »Skupaj do sodobnega plačnega modela«.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.