Mediji

Arhiv: Inovacije v Saša regiji ostajajo na visokem nivoju

Na letošnji razpis Savinjsko-šaleške gospodarske zbornice (SŠGZ) za najboljše inovacije v SAŠA regiji je prispelo 12 prijav, pod katere se je podpisalo 8 podjetij oziroma prijaviteljev. Komisija za ocenjevanje inovacij pri SŠGZ je dodelila 6 zlatih, 5 srebrnih in 1 bronasto priznanje.

Arhiv: Slovenija potrebuje celostno politiko za spodbujanje investicij

Gospodarstvo potrebuje dolgoročno stabilno in predvidljivo trajnostno in konkurenčno okolje, je povedal Vojmir Urlep na današnjem 2. Vrhu podjetij v tuji lasti. Na dogodku, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) skupaj s Forumom tujih investitorjev v Sloveniji (strateška skupina GZS - SFIF) in Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji, so definirali predloge prednostnih ukrepov za privabljanje investicij.

Arhiv: Slovenska podjetja bi lahko bolj uporabljala alternativne vire financiranja

Na trgu so na voljo različne oblike financiranja naložb, ki jih v Sloveniji še vedno premalo izkoriščamo, pa tudi različne vzpodbude za investitorje. Seveda pa morajo biti projekti kakovostno pripravljeni, so se strinjali udeleženci današnje Velike investicijske konference, na kateri so razpravljali predvsem o možnostih financiranja s sredstvi EU in Evropske investicijske banke (EIB) ter o predlaganih novih spodbudah za investitorje. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) skupaj s Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v celjski regiji

Regionalna gospodarska zbornica Celje je danes najbolj inovativnim v celjski regiji podelila 2 zlati, 4 srebrna, 4 bronasta priznanja in 2 zahvali za prispevek na področju inovativnosti.

Arhiv: Slovenski in avstrijski gospodarstveniki s predsednikoma obeh držav o krepitvi medsebojnega sodelovanja

Ljubljana, 24. maj 2017 – Prek 150 slovenskih in avstrijskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega poslovnega foruma ob uradnem obisku predsednika Republike Avstrije dr. Alexander Van der Bellen v Sloveniji. Avstrijski predsednik se je ob tej priložnosti vpisal v knjigo častnih gostov Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Dogodek je organizirala GZS v sodelovanju z Agencijo SPIRIT Slovenija ter Advantage Austria.

Arhiv: Ukrajinski gospodarstveniki s slovenskimi na GZS o novih poslovnih priložnostih

Arhiv: Ukrajinski gospodarstveniki s slovenskimi na GZS o novih poslovnih priložnostih

Prek 70 slovenskih in ukrajinskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega foruma, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in MGRT.

Arhiv: POSLOVNA DELEGACIJA POHIŠTVENIKOV V ZDA - New York, 21.-24. maj 2017

Arhiv: POSLOVNA DELEGACIJA POHIŠTVENIKOV V ZDA - New York, 21.-24. maj 2017

V nedeljo, 21. maja, v New York potuje manjša poslovna delegacija slovenskih pohištvenikov in opremljevalcev interjerjev. Poslovno delegacijo organizirata Lesarski grozd Slovenije in Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) ob podpori Direktorata za les na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ter Javne agencije SPIRIT.

Arhiv: Trije prednostni ukrepi za digitalizacijo malega gospodarstva

Ljubljana, 16. maj 2017 – Prijaznejši digitalni obrazci, zahtevki in aplikacije, izobraževanje za digitalizacijo in poenotenje standardov so prioritetni ukrepi za hitrejšo digitalizacijo malega gospodarstva. To je izpostavilo prek 200 gospodarstvenikov na današnjem 6. Vrhu malega gospodarstva v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Arhiv: Poslanica 5. tematske konference navdihovanje za branje, 11. 5. 2017

Udeleženci 5. tematske konference »Navdihovanje za branje« Zbornice knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS se zavedamo, da predstavlja bralna kultura pomemben razvojni potencial in je eden od ključnih elementov ekonomskega uspeha in odločilen pogoj za osebnostno rast.

Arhiv: Novi predsednik GZS postal Boštjan Gorjup

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.