Mediji

Arhiv: Ministrstvo za okolje in prostor naj nemudoma umakne predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Stanovanjskega zakona (SZ-1B)

Po preučitvi objavljenega Predloga in pripadajočega gradiva člani Zbornice za poslovanje z nepremičninami pri GZS (v nadaljevanju: Zbornica) ugotavljajo, da predlog ne vsebuje nobenih, še posebej pa ne utemeljenih, razlogov za sprejemanje zakona po skrajšanem ali celo nujnem postopku. Edino kar je popolnoma jasno je, da je bil pripravljavec v izjemni časovni stiski in je s pripravo gradiva zelo hitel. Posledica tega je slabo pripravljen zakon, ki dejansko v besedilu ne zasleduje ciljev, ki so si jih pripravljavci postavili v uvodu.

Arhiv: Sporočilo za medije s 26. posveta Poslovanje z nepremičninami

Na 26. posvetu Poslovanje z nepremičninami, ki se v organizaciji GZS-Zbornice za poslovanje z nepremičninami danes in jutri odvija v Portorožu so najprej spregovorili o energetski sanaciji stavb in o Nacionalnem stanovanjskem programu. Sogovorniki na prvi okrogli mizi so ugotovili, da energetska sanacija predstavlja izjemno priložnost za gospodarstvo, saj je v ta namen na voljo tudi precej nepovratnih sredstev.

Arhiv: Podelitev European Enterprise Promotion Award - Uspeh Slovenije na letošnji podelitvi nagrad EEPA

Včeraj je v okviru SME Assembly v Luksemburgu potekala podelitev prestižnih nagrad najboljših projektov iz 31 držav. Slovenija je na podlagi izbora na nacionalnem nivoju preko Spirit v sodelovanju z MGRT kot nacionalnim predstavnikom nominirala projekt Mestne občine Koper, ki ga je predlagala GZS-Podjetniško trgovska zbornica.

Arhiv: Slovenska poslovna delegacija v Turčiji

20-članska poslovna delegacija v organizaciji Turško-slovenskega poslovnega sveta pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je zaključila obisk v Turčiji. Po uspešno izvedeni poslovni konferenci v organizaciji Istanbulske industrijske zbornice s poudarkom na bilateralnih medsebojnih srečanjih je del delegacije nadaljeval obisk z individualnimi programi.

Arhiv: Srečanje gospodarstvenikov z ameriškim veleposlanikom

Ljubljana, 18. novembra 2015 - Na današnjem srečanju na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je ameriški veleposlanik z gospodarstveniki razpravljal o aktualnih političnih in gospodarskih razmerah v svetu ter poslovnih priložnostih, povezanih s sprejemanjem čezatlantskega trgovinskega in naložbenega sporazuma med EU in ZDA (TTIP).

Arhiv: Slovensko papirništvo si zasluži večji ugled

Danes in jutri na Bledu poteka Mednarodno srečanje slovenskega papirništva, ki se ga udeležuje okoli 250 udeležencev iz devetih držav. Z dogodkom želijo opozoriti, da je papirništvo panoga, ki deluje kot odličen primer krožnega gospodarjenja, in da ima v javnosti po krivici slab ugled. Slovenske papirnice več kot 70 odstotkov svoje proizvodnje izvozijo in to kljub temu, da ustvarjajo v izrazito nespodbudnem gospodarskem okolju, na kar so znova opozorili slovensko vlado.

Arhiv: Dan slovenske hrane - petek, 20. november 2015

Dan slovenske hrane obeležujemo vsak tretji petek v novembru v podporo slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane. Širša javnost se mora zavedati pomena prehranske varnosti, ki si jo zagotavljamo sami s svojo pridelavo in predelavo.

Arhiv: Rusija je in bo strateški partner slovenskega gospodarstva

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) je Slovensko-ruski poslovni svet z namenom izmenjave znanja in izkušenj pri soočanju z aktualnimi spremembami v ruskem poslovnem okolju danes organiziral seminar o novih pogojih poslovanja z Rusijo. Skoraj 60 udeležencev je potrdilo dejstvo, da je ruski trg še vedno zanimiv in ključen za slovenska podjetja.

Arhiv: Slovenska podjetja bodo 26. novembra mladim spet odprla svoja vrata

Poleg osrednjega dogodka še dva spremljevalna dogodka, kjer bodo aktivno sodelovali mladi srednješolci. Glavni namen vseh prireditev je približati manj znane poklice in prispevati k lažji odločitvi za nadaljnje šolanje.

Arhiv: Evropska komisarka Cecilia Malmström na GZS o prostotrgovinskem in naložbenem sporazumu med EU in ZDA

Predstavniki gospodarstva in druge zainteresirane javnosti so se danes na GZS sestali z evropsko komisarko za trgovino Cecilio Malmström. Udeleženci dogodka, ki ga je organiziralo Predstavništvo EK v Sloveniji, so razpravljali o priložnostih, ki jih prinaša čezatlantski trgovinski in naložbeni sporazum med EU in ZDA (TTIP) in izpostavili svoje pomisleke.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.