Mediji

Arhiv: Vrh slovenskega gospodarstva: vzpostavljena digitalna.si

Posodobitev šolskih programov, velika nacionalna digitalna koalicija ter razvojna podpora države so prednostna splošna priporočila za hitrejšo in uspešnejšo digitalizacijo gospodarstva. To je izpostavilo prek 430 vodilnih predstavnikov gospodarstva na današnjem 11. Vrhu slovenskega gospodarstva, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS). Vzpostavljena je bila tudi Slovenska digitalna koalicija - digitalna.si, ki bo prispevala k večji konkurenčnosti gospodarstva, novim zaposlitvenim možnostim, razvoju socialne in vključujoče družbe ter hitrejšemu digitalnemu preoblikovanju Slovenije.

Arhiv: 11. VRH SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA

11. VRH SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA Digitalizacija slovenskega gospodarstva danes od 16.00 do 18.50 ure v Festivalni dvorani na Bledu.

Arhiv: Slovenski papirničarji potrebujejo nova znanja in nove investicije

23. novembra je na Bledu potekla jubilejni, 20. Dan papirništva, ki se ga je udeležilo 280 strokovnjakov iz 15 držav. Generalni direktor GZS Samo Hribar Milič je v uvodnem nagovoru poudaril, da slovenska papirna industrija posluje nadpovprečno dobro, vendar pa so bili ti rezultati stežka pridobljeni. Papirničarji se zavedajo, da potrebujejo nova znanja in nove investicije, s strani zakonodajalcev pa pričakujejo spodbudno konkurenčno okolje.

Arhiv: Slovenski gospodarstveniki se predstavljajo v Milanu FORUM AGENTI MILANO, 24. – 26. november 2016

Na razstavišču MiCo (Milano Congressi) se danes začenja poslovni dogodek, namenjen iskanju poslovnih povezav med ponudniki izdelkov ali storitev na eni ter zastopniki in agenti, ki pokrivajo italijanski trg, na drugi strani. V okviru tridnevnega poslovnega dogodka bodo potekali individualni sestanki med približno štiristo sodelujočimi italijanskimi in tujimi podjetji z okoli sedem tisoč agenti in zastopniki iz celotne italijanske regije in tujine. Tokratnega dogodka se udeležujejo tudi predstavniki sedmih slovenskih podjetij.

Arhiv: Gospodarska delegacija v Iran

V sklopu uradnega obiska predsednika RS Boruta Pahorja v Iranu se je v prostorih iranske gospodarske zbornice odvila poslovna konferenca z bilateralnimi srečanji med slovenskimi in iranskimi poslovneži.

Arhiv: Obisk predsednika Pahorja in poslovne delegacije v Iranu

60-članska poslovna delegacija bo med 21. in 23. novembrom spremljala predsednika RS ob njegovem obisku v Iranu. Glavni izzivi in namen tokratnega poslovnega obiska so v spodbudi in potrditvi energetskih in telekomunikacijskih projektov, o katerih se slovenska podjetja že dogovarjajo z iranskimi partnerji ter razširitvi nabora slovenskih podjetij, ki vstopajo na iranski trg. Z obiskom želimo prispevati tudi k normalizaciji plačilnega prometa med Iranom in svetom.

Arhiv: DigitAgenda 2016: 30 priporočil za hitrejšo digitalizacijo gospodarstva

Arhiv: DigitAgenda 2016: 30 priporočil za hitrejšo digitalizacijo gospodarstva

DigitAgenda 2016 zajema ključna priporočila, kako do leta 2025 dvigniti povprečno rast produktivnosti v slovenskem gospodarstvu zaradi digitalizacije na 3 % ter kreirati 10.000 novih digitalnih delovnih mest. GZS jo je pripravila s sodelovanjem nekaterih gospodarstvenikov v okviru štirih delovnih skupin.

Arhiv: DAN SLOVENSKE HRANE - PETEK, 18. NOVEMBER 2016

V podporo slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane vsak tretji petek v novembru obeležujemo Dan slovenske hrane skupaj s Tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Zavedati se moramo pomena prehranske varnosti, ki jo lahko zagotovimo samo s sodelovanjem celotne agroživilske verige – od kmeta preko živilske predelave in trgovine do končnega potrošnika.

Arhiv: Ukrajinski predsednik na GZS

Predsednik Ukrajine Petro Poroshenko je danes obiskal Gospodarsko zbornico Slovenije in nagovoril ožji krog gospodarstvenikov z željo, da državi poglobita medsebojne gospodarske odnose. Ob tej priložnosti se je vpisal tudi v Knjigo častnih gostov GZS.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.