Mediji

Arhiv: Obisk češke gospodarske delegacije v Sloveniji in češko-slovenski poslovni forum

Slovenijo bo obiskal predsednik vlade Češke republike, Bohuslav Sobotka. Spremljala ga bo manjša delegacija čeških gospodarstvenikov, ki želijo obisk izkoristiti za navezavo novih poslovnih stikov s slovenskimi potencialnimi partnerji.

Arhiv: SOEK: nova večfrekvenčna dražba šele po pripravi strategije razvoja širokopasovnih omrežij ob upoštevanju potreb operaterjev

Operaterji elektronskih komunikacij: nova večfrekvenčna dražba šele po pripravi strategije razvoja širokopasovnih omrežij ob upoštevanju potreb operaterjev

Arhiv: Na MGRT z ministrom Počivalškom predvsem o problematiki gradbeništva

Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Republike Slovenije ob koncu delovnega srečanja s predstavniki Gospodarske zbornice Slovenije, ki je potekalo na MGRT 8. aprila 2015.

Arhiv: Še teden dni je do 2. Konference MSP za mala in srednja podjetja

Vsebinska rdeča nit: VEČ KISIKA PODJETNIŠKEMU OGNJU

Arhiv: Slovenska podjetja na obisku v ZAE zadovoljna

V organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) se v ZAE mudi delegacija enajstih slovenskih podjetij iz različnih gospodarskih panog. Gospodarstveniki so se včeraj udeležili poslovnega foruma v Abu Dhabiju, danes se bodo gospodarskega foruma v Dubaju.

Arhiv: Rok za prijavo na regionalne razpise za Priznanja GZS za najboljše inovacije 2014-2015 se izteka

Na Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) že devetnajst let nagrajujemo inovacije slovenskih inovatorjev, inovativnih podjetij, raziskovalnih institucij in drugih organizacij. S priznanji za inovacije želimo prispevati k uveljavitvi inovacijske dejavnosti kot gibala trajnostnega razvoja gospodarstva in pospeševanja podjetništva.

Arhiv: Slovenski in turški gospodarstveniki s predsednikoma držav o poslovnih priložnostih

Prek 130 slovenskih in 40 turških gospodarstvenikov se je danes udeležilo slovensko-turškega poslovnega foruma, usmerjenega v spodbujanje in krepitev poslovno sodelovanje med državama. Ob tej priložnosti sta poslovneže nagovorila predsednik Republike Turčije Recep Tayyip Erdoğan in predsednik RS Borut Pahor. Turški predsednik se je vpisal tudi v knjigo častnih gostov GZS. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Agencijo Spirit Slovenija.

Arhiv: Objavljen poziv članom GZS za predlaganje kandidatov za organe GZS

Maja 2015 poteče mandat Skupščini Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in drugim voljenim organom GZS. Zato je bil objavljen poziv članom GZS za predlaganje kandidatov za organe GZS. Volilna opravila bodo potekala do 21. maja, ko bo konstitutivna seja Skupščine GZS.

Arhiv: Slovenska podjetja odpirajo svoja predstavništva v Mehiki

Ljubljana, 24. marca 2015 – Na današnjem seminarju o poslovnih priložnostih v Mehiki so se udeleženci seznanili z možnostmi, ki jih ponuja mehiški trg oziroma institucije, ki jim pri vstopu lahko pomagajo. Dogodek je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in Javne agencije SPIRIT ter v sodelovanju z Veleposlaništvom in konzulatom Združenih mehiških držav in Mehiško trgovinsko in investicijsko agencijo Promexico iz Frankfurta.

Arhiv: MEDIJSKI MANIFEST o knjigi

Na konferenci »Knjiga in mediji«, 3. tematski konferenci založnikov in knjigotržcev, ki je potekala 19. marca 2015 v Ljubljani, smo ugotovili – in tudi v družbi in pri oblasteh zasledili takšno prepričanje –, da je knjiga temeljni steber slovenske kulture in identitete. Knjiga je nepogrešljiva za razvoj vsakega posameznika in nacionalne skupnosti v celoti, za kakovost življenja ter za vzpostavljanje povezane in za razlike razumevajoče skupnosti. Še posebej bi se morali tega zavedati v času gospodarske in družbene krize. Da bi knjigi omogočili učinkoviteje opravljati njeno poslanstvo, smo soglasno sprejeli medijski manifest o knjigi.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.