Mediji

Arhiv: Nacionalni energetsko-podnebni načrt žrtvuje slovensko industrijo

Nacionalni energetsko-podnebni načrt žrtvuje slovensko industrijo Do sredine februarja je v javni obravnavi Nacionalni energetsko-podnebni načrt (NEPN). GZS je danes, 31. januarja, na predsednika Vlade RS ter na ministre za gospodarski razvoj in tehnologijo, infrastrukturo ter okolje in prostor naslovila poziv, da se dokument NEPN 4.1 zavrne, saj je škodljiv tako za konkurenčnost gospodarstva kot za blaginjo prebivalcev Slovenije.

Arhiv: Nacionalni energetsko-podnebni načrt žrtvuje slovensko industrijo

Uradno poteka zadnja javna razprava na temo Nacionalnega energetsko-podnebnega načrta Republike Slovenije. Uradno, ker dosedanje izkušnje kažejo, da ta postopek poteka le formalno. Vsi utemeljeni in konstruktivni predlogi gospodarstva, ki jih je podala GZS, so ostali prezrti. Zadnja verzija dokumenta je še vedno nedosledna in mestoma celo protislovna.

Arhiv: Ali bo sploh kdo pridobil s predlagano ukinitvijo dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja?

Jutri, v sredo, 29. januarja, bodo poslanci in poslanke odločali o noveli Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in s tem o ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja ter uvedbi obveznega pavšalnega prispevka.

Arhiv: Ob odstopu premiera Šarca

Predsednik vlade Marjan Šarec je z današnjim odstopom presekal gordijski vozel. Zadnjih nekaj mesecev v vladi ni bilo zaznati usklajene politične smeri. Stanje je bilo zelo nepredvidljivo.

Arhiv: Do poklica papirničar na več načinov – Papirnice se predstavljajo na Informativi

Na Informativi se danes in jutri na skupni stojnici predstavlja šest slovenskih papirnic, ki želijo zainteresiranim mladim in njihovim staršem prikazati možnosti za izobraževanje in zaposlitev.

Sporočilo konference pametnih skupnosti: Potrebujemo pametna in povezana mesta

Ljubljana, 22. januar 2020 – Mednarodna konferenca 1st Southeast Europe Smart Society Conference, ki jo je organizirala IKT horizontalna mreža ob podpori Združenja za informatiko pri GZS, je privabila 150 udeležencev, ki so lahko spoznali aktivnosti slovenske države za pospešitev razvoja pametnih skupnosti ter si ogledali dobre prakse iz širše regije.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.