Mediji

Arhiv: Pri oblikovanju evropske energetske unije bo nujna večja povezanost na ravni EU

Ljubljana, 24. april 2015 – V Ljubljani danes poteka konferenca z naslovom »Razmislek o energetiki – nacionalni kažipoti v 2050«, ki jo organizirata Slovenski nacionalni komite Svetovnega energetskega Sveta (SNK WEC) in Energetska zbornica Slovenije v sodelovanju z WEC London. Osrednja pozornost domačih in tujih energetskih strokovnjakov in odločevalcev je usmerjena v aktualno stanje evropske energetske politike, zlasti z osvetlitvijo odgovorov na to, kaj novega ponuja Energetsko unija. Nacionalne poti bodoče energijske oskrbe v državah EU iščemo še precej vsak za sebe. Povezanost na ravni EU je nujna. Energetska unija predstavlja obetavno pot, na njo se bomo morali podati z veliko modrosti, potrpljenja in odprtosti do sodelovanja na evropski ravni.

Arhiv: Poslovni zajtrki na GZS: Nigerija

Ljubljana, 23. aprila 2015 - Tokratni poslovni zajtrk, ki ga je danes pripravila Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju s Slovensko - nigerijsko gospodarsko zbornico in organizacijo Business in Africa Pays, je bil namenjen predstavitvi Nigerije, njenega poslovnega okolja in možnosti za gospodarsko sodelovanje s Slovenijo.

Arhiv: Uspešen začetek obiska slovenskih gospodarstvenikov na Poljskem

Arhiv: Uspešen začetek obiska slovenskih gospodarstvenikov na Poljskem

Včeraj je svoj tridnevni obisk na Poljskem začela 15-članska delegacija, ki jo organizirajo skupaj Gospodarska zbornica Slovenije, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Veleposlaništvo RS v Varšavi in Slovensko-poljski poslovni klub Triglav - Rysy v sodelovanju s poljskimi partnerskimi institucijami in organizacijami.

Arhiv: Člani volijo organe GZS

Maja 2015 poteče mandat Skupščini Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) in drugim voljenim organom GZS. Do 29. aprila člani, organizirani v združenjih oz. zbornicah dejavnosti in v območnih zbornicah volijo svoje upravne odbore in predstavnike v Skupščino GZS. Glasovanje poteka po pošti. Kandidate za predsednika GZS lahko posredujejo še do 14. maja 2015.

Arhiv: Poslovna delegacija s Kosova na GZS

Ljubljana, 21. aprila 2015 - Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je danes v sodelovanju z NLB in Euro Alliance Consulting iz Prištine ob obisku delegacije kosovskih poslovnežev na GZS organizirala Kosovsko-slovensko poslovno konferenco in bilateralna poslovna srečanja. Kosovski poslovneži so izrazili interes predvsem za trgovsko sodelovanje, zastopništva in prenos znanj na različnih področjih, s poudarkom na kmetijstvu in prehrani, lesni industriji, gradbeništvu in projektiranju, energetiki in recikliranju.

Arhiv: Izhodna gospodarska delegacija na Poljsko, 22.-24. april 2015 Varšava, Lodž, Lublin

Ljubljana, 21. aprila 2015 – Jutri se na tridnevni obisk na Poljsko odpravlja 16-članska gospodarska delegacija pod vodstvom predsednika Gospodarske zbornice Slovenije mag. Sama Hribar Miliča.

Arhiv: Korak bližje h boljšemu upravljanja nejavnih družb

Gospodarska zbornica Slovenije, Združenje nadzornikov Slovenije in Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo so na današnjem srečanju slavnostno podpisali Sporazum o sodelovanju pri pripravi Kodeksa upravljanja za nejavne družbe.

Arhiv: Kosovsko – slovenska poslovna konferenca

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z NLB in Euro Alliance Consulting iz Prištine organizira obisk delegacije kosovskih poslovnežev na GZS.

Arhiv: SLOVENSKO GOSPODARSTVO NA SVETOVNI RAZSTAVI EXPO MILANO 2015

Danes je na Gospodarski zbornici Slovenije potekala predstavitev poslovnih priložnosti in dogodkov ob nastopu Slovenije na Expo Milano 2015. Udeležence so nagovorili tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, Zdravko Počivalšek, predsednik GZS, Samo Hribar Milič ter generalna komisarka nastopa Slovenije na EXPO, Jerneja Lampret. Največji promocijski dogodek na svetu v letu 2015 bo potekal od 1. maja do 31. oktobra 2015.

Arhiv: 21.4.: okrogla miza Naš izobraževalni sistem-kdo pije in kdo plača?

V okviru programa tematske konference na zboru članov Zbornice poslovno storitvenih dejavnosti v torek, 21. aprila, v prostorih GZS, Dimičeva 13, Ljubljana

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.