Mediji

Arhiv: 15. podelitev priznanj podravske regije za inovacije 2017: Štirje zlati inovatorji Podravja v nacionalni izbor

Maribor, 16. junij – Podelitev priznanj podravske regije za inovacije je za Štajersko gospodarsko zbornico tradicionalni dogodek, ki ga z namenom spodbujanja inovativnega razmišljanja in delovanja organizira že vrsto let. V skladu z razpisom je letos v razpisnem roku prispelo 21 inovacij, pri teh inovacijah pa je sodelovalo 62 inovatork in inovatorjev. Vse prispele vloge je pregledala strokovna komisija, ki jo je vodil dr. Marjan Leber, v komisiji pa so bili še Bruno Rumež, Simona Rataj, Antonija Božič Cerar in Mag. Aleksandra Podgornik. Komisija se je odločila, da podeli 5 zlatih, 5 srebrnih in 6 bronastih priznanj ter 5 zahval. Štirje zlati nagrajenci, ki so prejeli največ točk, se bodo uvrstili v nacionalni izbor, ki ga organizira GZS s partnerji: Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in Javno agencijo Spirit Slovenija. Podelitev priznanj je potekala v dvorani Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede na Pohorskem dvoru.

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v Zasavju

Zagorje ob Savi, 14. junij 2017 – 8 zlatih, 11 srebrnih in 7 bronastih priznanj je danes podelila GZS-Območna zbornica Zasavje najboljšim inovacijam v regiji. Najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 27. septembra.

Arhiv: Turški avtomobilisti na obisku v Sloveniji

Ljubljana, 14. junij 2017 – Preko 50 predstavnikov slovenskih podjetij se je udeležilo današnjega srečanja s turškimi gospodarstveniki iz avtomobilskega sektorja. Dogodek, ki je bil namenjen seznanitvi s poslovnim okoljem ter vzpostavitvi trgovinskih, proizvodnih ali razvojnih partnerstev, je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju z Agencijo SPIRIT Slovenija, MGRT in ACS (Avtomobilski grozd Slovenije).

Arhiv: Nagrajene najboljše inovacije v Primorsko-notranjski regiji

GZS-Območna zbornica Postojna je danes podelila 1 zlato, 1 srebrno in 2 bronasti priznanji najboljšim inovacijam v Primorsko-notranjski regiji. Najbolje ocenjena inovacija bo kandidirala za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 27. septembra.

Arhiv: Institucije stopile skupaj za preboj agroživilstva na področju inovativnosti, podjetništva in konkurenčnosti

Arhiv: Institucije stopile skupaj za preboj agroživilstva na področju inovativnosti, podjetništva in konkurenčnosti

Bled, 6.6.2017 – Panožne organizacije, ki združujejo kmetijska gospodarstva, živilskopredelovalna podjetja in zadruge so skupaj s tremi vodilnimi slovenskimi univerzitetnimi inkubatorji podpisale skupno izjavo o sodelovanju na področju inovativnosti, podjetništva in konkurenčnosti. S povezovanjem in sodelovanjem želijo doprinesti razvoju, preboju in napredku agroživilskega sektorja. Podpis izjave predstavlja pomemben korak pri uresničevanju strategije pametne specializacije in akcijskega načrta strateškega razvojno-inovacijskega partnerstva na področju trajnostne pridelave hrane (SRIP HRANA).

Arhiv: Vedno večja problematika škodljivcev

Ljubljana, 6. junij 2017 - Sekcija izvajalcev DDD (dezinfekcije, dezinsekcije in deratizacije), ki deluje v sklopu Podjetniško trgovske zbornice pri GZS, je ob svetovnem dnevu ozaveščanja o škodljivcih pripravila okroglo mizo, na kateri so opozorili na vedno večjo problematiko škodljivcev v našem okolju in na poslanstvo usposobljenih izvajalcev DDD ukrepov.

Arhiv: Dan inovativnosti in podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine(GZDBK) za leto 2017

6.6.2017 - Danes je na Otočcu potekal dogodek Dan inovativnosti in podelitev priznanj za inovacije Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine (GZDBK) za leto 2017. Na letošnji razpis za najboljše inovacije GZDBK je prispelo 23 inovacijskih predlogov, ki so jih pripravili inovatorji iz 13 podjetij in 2 visokošolskih zavodov.

Arhiv: Prejemniki priznanj za najboljše inovacije regije Posavje za leto 2017

Krško, 6. junij 2017 - 3 zlata, 5 srebrnih in 2 bronasti priznanji je danes podelila GZS-OZ Posavje najboljšim inovacijam v regiji. Najbolje ocenjene inovacije bodo kandidirale za priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena v okviru Dneva inovativnosti 27. septembra.

Arhiv: Regulativa na področju okoljevarstva pogosto neživljenjska

Ljubljana, 1. junij 2017 - Prek 100 strokovnjakov s področja varstva okolja je na današnjem Okoljskem dnevu gospodarstva razpravljalo o nevarnih snoveh v okolju, njihovih virih, bodisi naravnih ali antropogenih, spremljanju v okolju ter vplivih na podzemne vode in tla. Posebej je bil predstavljen SRIP Mreže za prehod v krožno gospodarstvo. Dogodek v počastitev svetovnega dne varstva okolja je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.