Mediji

Arhiv: V predlogu davčne reforme ni videti dovolj politične volje

V Gospodarski zbornici Slovenije (GZS) ocenjujemo, da predlog davčne reforme, ki ga je objavilo Ministrstvo za finance, ne odraža nujne potrebe po reformah kot tudi ne nujnega bolj gospodarnega ravnanja z javnimi financami, kar bi te reforme, tudi resno in odločno davčno reformo, sploh omogočilo.

Arhiv: Vojmir Urlep, o davčni reformi: Čas je za akcijo

Arhiv: Vojmir Urlep, o davčni reformi: Čas je za akcijo

Izmed 24 ukrepov, ki so zajeti v Deklaraciji TNI, podjetja v tuji lasti izpostavljajo predvsem razvojno kapico, spremembo dohodninske lestvice in optimizacijo javne porabe. Na današnjem Vrhu so gospodarstveniki s predstavniki vlade razpravljali o nujnih ukrepih, ki bi Slovenijo naredili bolj poslovno in investicijsko prijazno. Dogodek sta organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in Forum tujih investitorjev v Sloveniji, ki deluje pri GZS.

Arhiv: Dovolj služb v gradbeništvu in komunali za kadre s srednješolsko izobrazbo

Gradbeniški poklici imajo prihodnost in potencial, pravi Jože Renar, direktor Zbornice gradbeništva in IGM, ki deluje v okviru GZS. V naslednjih letih bo v Sloveniji javni investicijski potencial ponovno relativno velik. Obeta se izgradnja več državnih projektov, kot so 2. tir Koper-Divača, 2. cev predora Karavanke, dokončanje avtocestnega križa ter 3. razvojna os. Pričakovati je tudi temeljito prenovo dotrajanih državnih cest. Zasebni in javni investitorji bodo v še večji meri prenavljali starejši stanovanjski in nestanovanjski stavbni fond. Večja bo tudi potreba po izgradnji novih (nizkoenergijskih in »pametnih«) večstanovanjskih objektov.

Arhiv: Slovenska transportno - logistična delegacija na poslovni obisk na Japonsko

Šestnajst članska transportno – logistična delegacija se bo med 11. in 15. aprilom 2016 predstavila japonskim podjetjem v Osaki in Tokiju.

Arhiv: Kako do novih investicij in delovnih mest: 24 predlogov podjetij v tuji lasti

- 44% anketiranih družb v tujem lastništvu pri svojih zaposlenih pogreša tehnična znanja. - Delež diplomantov tehničnih področij v Sloveniji je le 31,6-odstoten in tako precej nižji kot velja za višegrajsko skupino (40,2%) oz. za povprečje EU (34,9%). - Delež prispevkov za socialno varnost v BDP-ju je po podatkih OECD (Economic Surveys, maj 2015) v Sloveniji 14,8%, medtem ko je tako v višegrajskih državah (13,3%) kot v povprečju EU-15 (10,9%) nižji.

Arhiv: Uspešen slovensko – ruski poslovni forum v Jekaterinburgu

11 slovenskih podjetij v delegaciji se je predstavilo 55 ruskim podjetjem skozi vnaprej organizirane individualne poslovne razgovore. Slovenska podjetja v delegaciji so z novimi kontakti zadovoljna in že načrtujejo priprave ponudb in obisk ruskih partnerjev v Sloveniji.

Arhiv:  UO GZS o Manifestu industrijske politike in učinkih strukturnih ukrepov

Arhiv: UO GZS o Manifestu industrijske politike in učinkih strukturnih ukrepov

UO GZS je na današnji seji izpostavil nezadovoljstvo s samo 5 nedvomno sprejetimi predlogi ukrepov iz Manifesta industrijske politike ter pozval koalicijo k čim hitrejšemu sklicu treh odborov DZ, s ciljem, da se odziv in aktivnosti Vlade RS bistveno izboljšajo, konkretizirajo in pospešijo. Člani UO so z direktorjem UMAR razpravljali o pomladanski napovedi in nujnih ukrepih za izboljšanje razmer v Sloveniji ter sprejeli predlog Letnega poročila GZS za leto 2015.

Arhiv: Na Konferenci MSP o prilaganju novim razmeram na evropskem trgu

Na današnji 3. Konferenci MSP so strokovnjaki predstavili mednarodne in domače finančne vire za realizacijo podjetniških idej. Izpostavljeni so bili problemi podjetnikov, ki se pri poslovanju znotraj evropskega trga soočajo z nerazumnimi preprekami in omejitvami. Dogodek, katerega se je udeležilo 120 predstavnikov malih in srednje velikih podjetij, je potekal v organizaciji Podjetniško-trgovske zbornice (PTZ) pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS).

Arhiv: Slovenska podjetja v Čeljabinsku sestankujejo s 70 ruskimi podjetji

Obisk poslovne delegacije 11 slovenskih podjetij v Rusiji, v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije, se je uspešno pričel, z individualnimi sestanki, s približno 70 ruskimi podjetji iz regije Čeljabinsk. Predvidoma bo imelo vsako slovensko podjetje od 7 do 13 v naprej pripravljenih sestankov.

Arhiv: Poslovna delegacija v Rusijo

12-članska poslovna delegacija bo med 3. in 8. aprilom obiskala Rusijo, in sicer mesti Čeljabinsk in Jekaterinburg.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.