Mediji

Arhiv: Izpod peresa glavnega ekonomista GZS

Izpod peresa glavnega ekonomista GZS

Arhiv: Odprto gospodarstvo prinaša največ vrednosti

Številke okuženih eksponentno naraščajo tako v Sloveniji in celotni EU. Ob dramatičnem poslabševanju razmer se v gospodarstvu zavedamo resnosti situacije. Zato na prvo mesto postavljamo skrb za zdravje posameznika in družbe. Odgovornost slehernega izmed nas je, da se držimo vladnih ukrepov, ki jih pripravlja stroka, in tako ščitimo zdravje vseh nas, da bi krivuljo okužb čim prej obrnili navzdol. V prvem valu je gospodarstvo z izjemno skrbnostjo in odgovornim ravnanjem preprečilo širjenje okužbe znotraj delovnih okolij. Čeprav je sedaj okužba vdrla tudi v marsikatero podjetje, je nujno, da vitalni del gospodarstva ostane aktiven in v danih razmerah deluje kolikor je mogoče nemoteno. Od tega je namreč odvisna kakovostna preskrba prebivalstva, zaščita delovnih mest in dolgoročna varnost zaposlenih.

Arhiv: Na e-konferenci predstavljeni novi izzivi absentizma v času negotove prihodnosti

Strokovnjaki iz posameznih področij so na današnji e-konferenci v okviru projekta POLET »Razvoj celovitega poslovnega modela za delodajalce za aktivno in zdravo staranje zaposlenih« predstavili razloge višanja stopnje absentizma, kako jih ublažiti in kako zaradi drugačnega načina dela poskrbeti tudi za upoštevanje zakonskih določil. Prikazali so tudi primere dobrih praks, kako podjetja motivirajo, še posebej starejše zaposlene, da svoje delo opravljajo zavzeto in kaj naredijo, da imajo nizko stopnjo bolniških odsotnosti. Dogodek je potekal v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije.

Arhiv: Slovenska fitnes iniciativa je dobila v okrilju Gospodarske zbornice Slovenije pravno-formalno obliko

Včeraj je bila pod okriljem Gospodarske zbornice Slovenije ustanovljena Sekcija za fitnes, rekreacijo in regeneracijo (SFRR), ki je nastala na pobudo 25 ustanovnih članov, podpornikov prvotne, slovenske fitnes iniciative. SFRR tako od 20. 10. 2020 naprej predstavlja glas gospodarskih subjektov in društev, ki stremijo k strokovni prepoznavnosti področja fitnesa, rekreacije in regeneracije kot pomembnega dejavnika pri višanju psiho-fizičnega-imunološkega, socialnega, družbenega ter gospodarskega razvoja Slovenije.

Arhiv: S KAMPANJO »ODLOČI SE ZA« UTIRAMO POT ŽIVILOM IZBOLJŠANE SESTAVE

Na svetovni dan hrane na GZS-Zbornici kmetijskih in živilskih podjetij pričenjamo kampanjo »ODLOČI SE ZA«. Gre za predstavitev pomembnih aktivnosti slovenske živilskopredelovalne industrije na področju izboljšanja sestave živil. Pomemben rezultat našega dela je tudi druga izdaja Kataloga živil izboljšane sestave, kjer je predstavljena ponudba teh izdelkov.

Arhiv: Trdnost prehranskih verig ključna za prehransko varnost Slovenije

Epidemija covid-19 je pomembno zaznamovala leto 2020 in nas spomnila na to, da je za prehransko varnost Slovenije ključnega pomena trdnost verig in sodelovanje vseh deležnikov. Vsako leto v oktobru po vsem svetu obeležujemo Svetovni dan hrane. Hrana je strateška dobrina in zato mora dobiti posebno mesto v vseh nacionalnih usmeritvah in dejanjih. Kmetijska in živilska podjetja, ki skupaj s kmeti tvorijo stabilno mrežo, so pri tem ključna. Hrana pa ni nujna le za naše preživetje, temveč je tudi del naše kulture in tradicije.

Arhiv: Gospodarstvo zaskrbljeno zaradi možnosti neprimernega kopičenja nevarnih odpadkov po Sloveniji

Varno ravnanje z odpadki, še posebej nevarnimi, je nepogrešljiv del infrastrukture sodobne družbe. Na GZS že vrsto let opozarjamo na pomanjkljivo infrastrukturo in moteno delovanje sistema ravnanja z odpadki, zaradi česar prihaja do nezaželenega kopičenja različnih vrst odpadkov po vsej Sloveniji, kar povzroča vrsto težav, tudi zelo nevarnih.

Arhiv: Odprta virtualna razstava Materiali prihodnosti

V okviru virtualne razstave Future Materials – Materiali prihodnosti svoje inovativne materiale predstavlja 18 podjetij in institucij znanja. Gre za že drugo virtualno razstavo pod skupno blagovno znamko Future. Tokratno organizira Gospodarska zbornica Slovenije v sodelovanju s SRIP-om MATPRO, ob podpori MGRT in Javne agencije Spirit Slovenija.

Arhiv: Omejevanje dejavnosti naj bo podprto s pomočjo

Slovenija se v zadnjih dneh sooča z vse slabšo epidemiološko sliko. Danes bo Vlada RS sprejela nove ukrepe, ki naj bi pomagali zajeziti izjemno hitro širjenje koronavirusa.

Arhiv: Razvojno zavezništvo: gospodarstvo in razvojno-raziskovalno-izobraževalna sfera za vzdržen razvoj Slovenije

Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), Rektorska konferenca Republike Slovenije (RKRS) ter Koordinacija samostojnih raziskovalnih inštitutov Slovenije (KOSRIS) so podpisali Razvojno zavezništvo, s katerim pozivajo Vlado republike Slovenije k odločnejši podpori raziskav in razvoja v Sloveniji.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.