Mediji

Arhiv: Obisk držav na rdečem seznamu: čigava je odgovornost?

Ljubljana, 24. junij 2020 - V medijih javnega obveščanja se je v zadnjih dneh pojavilo več negativnih komentarjev na račun delodajalcev, češ da naj bi svojim zaposlenim prepovedovali potovanja v države, ki so zaradi slabe epidemiološke slike na rdečem seznamu. Enako so bili glasni nekateri sindikati. Kot je danes zapisano na STA, »bi v primeru, da bodo delodajalci zaposlenim, ki bodo zaradi obiska tujine v Sloveniji v 14-dnevni karanteni, podali redne ali izredne odpovedi delovnih razmerij, Sindikat obrti in podjetništva Slovenije lahko te odpovedi spodbijal pred sodiščem. Za to se bodo odločali, če bodo zaznali kršitve pravic delavcev.« Taka izjava je zavajajoča in jo razumemo kot grožnjo delodajalcem, ki so se v zadnjih treh mesecih epidemije koronavirusa borili za ohranjanje vsakega posameznega delovnega mesta.

Arhiv: Junijska gospodarska anketa med slovenskimi podjetji: podjetja bodo v povprečju v 2020 beležila za 17 % nižje prihodke kot v letu 2019

80 odstotkov anketiranih podjetij v poslovnem letu 2020 pričakuje zmanjšanje prihodkov v primerjavi z letom 2019. Le 13 % jih letos pričakuje povečanje prihodkov, 8 % pa enak prihodek kot v letu 2019.

Arhiv: GZS podpira opredelitev ključnih infrastrukturnih projektov

Vlada RS danes obravnava seznam prednostnih infrastrukturnih projektov v naslednjem obdobju. GZS je v zadnjih letih vseskozi opozarjala na zastoje pri izvajanju velikih investicijskih projektov nacionalnega pomena ter zastarelost infrastrukture na številnih področjih.

Arhiv: "Zaživeti" krožno gospodarstvo je odvisno od nas vseh

Krožno gospodarstvo pomeni spremembo tako v načinu življenja posameznika, družbe kot v poslovnih modelih podjetij, so se strinjali udeleženci današnje konference Future Circles.

Arhiv: S plastiko moramo vsi ravnati spoštljivo in odgovorno

Ljubljana, 5. junij 2020 - Ob današnjem svetovnem dnevu okolja smo na GZS organizirali že 19. Okoljski dan gospodarstva, prvič v obliki e-konference. Konferenca je bila posvečena odpadkom iz plastike, predvsem plastike za enkratno uporabo, ki prehaja v okolje. Na e-konferenci, ki je zaradi vrhunskih mednarodnih predavateljev in tudi slušateljev potekala v angleškem jeziku, je sodelovalo več kot 150 udeležencev iz enajstih držav.

Arhiv: MENTORSTVO ZA OBVLADOVANJE TEŽAV

Podjetniško trgovska zbornica pri GZS je danes pripravila že 7. mednarodno e- konferenco za mala in srednja podjetja. Že tradicionalna konferenca je tokrat potekala delno v digitalni obliki in je bila namenjena tako imenovanemu mentorstvu za obvladovanje težav, ki je v EU bolj znan pod nazivom Early Warning Europe( EWE).

Arhiv: E-pogovor med gospodarstvom in državo: GOSPODARSTVO MED IN PO EPIDEMIJI

V današnjem e-pogovoru sta gospodarski minister Zdravko Počivalšek in predsednik GZS Boštjan Gorjup razpravljala o protikriznih ukrepih, opredeljenih z interventno zakonodajo, ter o tem, kako ponovno zagnati gospodarstvo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.