Mediji

Arhiv: Zaključki konferenca Za večjo zaposlenost generacije 55 plus

Ljubljana, 27. marec 2019 - Prek 90 udeležencev današnje konference GZS o ključnih izzivih, s katerimi se sooča gospodarstvo na temo starejših zaposlenih in razvojnega partnerstva treh generacij, je izoblikovalo nabor predlogov sprememb. Te bodo prispevale k povečanju deleža aktivnih v generaciji 55+ ter podaljšanju njihove delovne aktivnosti, kar je temeljnega pomena za zmanjševanje kadrovske vrzeli v Sloveniji. Pri tem je treba spremembe izpeljati s premislekom, in to z namenom, da bodo rezultati taki, kot jih moramo doseči zaradi demografskih in tehnoloških danosti.

Arhiv: Za večjo zaposlenost generacije 55 plus

Ljubljana, 27. marec 2019 - Demografska gibanja zahtevajo hitre spremembe na področju trga dela in pokojninske zakonodaje. Nujno je povečati delež delovno aktivne populacije v starostni skupini 55+, so se strinjali udeleženci prve nacionalne konference 55+. Fokus konference v organizaciji GZS je bil na ključnih izzivih, s katerimi se sooča gospodarstvo na temo starejših zaposlenih in razvojnega partnerstva treh generacij. Uveljavljanje slednjega je temeljnega pomena za zmanjševanje kadrovske vrzeli v Sloveniji.

Arhiv: GZS: S prenovo plačnega sistema se ne sme več odlašati

Ljubljana, 14. marec 2019 - 28 najvišjih predstavnikov delodajalskih organizacij in sindikalnih central se je udeležilo današnjega prvega srečanja socialnih partnerjev za obravnavo predloga Socialnega sporazuma za prenovo plačnega sistema in rast plač v obdobju 2019-2025, ki ga je pripravila Gospodarska zbornica Slovenije.

Arhiv: B2B srečanja z italijanskimi arhitekti na MADE EXPO 2019, Milano

Eden najpomembnejših italijanskih sejmov na področju gradbeništva in arhitekture bo na sejmišču Milano-Rho potekal med 13. in 16. marcem 2019. Namen sejma je vzpostavitev dialoga in poslovnega povezovanja v gradbenem sektorju.

Arhiv: Slovensko – bolgarski poslovni forum s predsednikoma držav

Arhiv: Slovensko – bolgarski poslovni forum s predsednikoma držav

Prek 150 slovenskih in bolgarskih gospodarstvenikov se je udeležilo današnjega poslovnega foruma, kjer sta jih nagovorila tudi predsednika Radev in Pahor. Dogodek je organizirala GZS v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT in Ministrstvom za zunanje zadeve Republike Slovenije ob priložnosti obiska predsednika Republike Bolgarije Rumena Radeva. Ta se je vpisal tudi v Knjigo častnih gostov GZS.

Arhiv: Nagrade GZS: podeljenih 6 gospodarskih oskarjev

Arhiv: Nagrade GZS: podeljenih 6 gospodarskih oskarjev

Ljubljana, 7. marca 2019 – 6 gospodarstvenikov iz 5 slovenskih regij / 6 dejavnosti je danes prejelo Nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je nagrado že 51-ič podelila gospodarstvenikom kot priznanje za njihovo večletno uspešno vodenje podjetja.

Arhiv: GZS predstavila predlog socialnega plačnega sporazuma

Arhiv: GZS predstavila predlog socialnega plačnega sporazuma

GZS je prejšnji teden vsem reprezentativnim sindikatom in delodajalskim organizacijam predložila predlog »Socialnega sporazuma za prenovo plačnega sistema in rast plač 2019-2025« s povabilom na prvo srečanje na GZS.

Arhiv: Vodstvo GZS na Kopaonik Business Forumu

Predsednik GZS Boštjan Gorjup na Kopaonik Business Forumu: Izvoz držav nekdanje Jugoslavije je z 80 mrd evrov sicer rekorden, a je to le polovica celotnega avstrijskega izvoza. Regija Zahodnega Balkana ima ob valu reindustrializacije Evrope priložnost, da pritegne velike investicije.

Arhiv: IZPOD PERESA GLAVNEGA EKONOMISTA GZS

Vsaj v prvem četrtletju 2019 bo prispevek izvoza oziroma predelovalnih dejavnosti k rasti dodane vrednosti v slovenskem gospodarstvu minimalen. Gradbeništvo in trgovina naj bi beležili dobro leto. Aktualni podatki v svetu in še posebej Evropi, ki so relativno šibki prav za industrijski del gospodarstev dvigujejo verjetnost, da bomo v naši spomladanski napovedi rast ustrezno revidirali nekoliko navzdol.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.