Mediji

Arhiv: ZAPOSLOVANJE TUJCEV – EN KORAK NA DOLGI POTI

Na Gospodarski zbornici Slovenije pozdravljamo, da bo s 1. julijem začel veljati prost pretok delovne sile s Hrvaško. Vzpostavljen bo tudi register podjetij z visoko dodano vrednostjo. Že s 13. junijem pa je možen digitalni postopek oddaje vlog za zaposlovanje tujcev na portalu e-VEM. Ob neugodnih demografskih trendih in strukturnih neskladij na trgu dela gre za korake, ki bodo pozitivno prispevali k odpravljanju kadrovske vrzeli v Sloveniji. Problem pa s tem še zdaleč ni rešen. Več informacij je na povezavi.

Arhiv: 7 osnovnih glasbenih not za poslovno uspešnost

Stabilno in enostavno poslovno okolje, popolna davčna razbremenitev 13. in 14. plače, reforma javnega sektorja, zdravstva in izobraževanja, pregon gospodarskega kriminala ter neposredna odgovornost v javni upravi so prioritetni ukrepi iz predvolilnih programom političnih strank, ki so z vidika malega in mikro gospodarstva ključnega pomena za izboljšanje podjetniška okolja v Sloveniji. To je izpostavilo prek 250 gospodarstvenikov na današnjem 7. Vrhu malega gospodarstva v organizaciji Gospodarske zbornice Slovenije (GZS).

Arhiv: Certifikat Excellent SME Slovenia = certifikat odličnosti

Ljubljana, 19. junij 2018 - 10 podjetij in podjetnikov, ki imajo najmanj zadnji dve leti certifikat Excellent SME Slovenia, v zadnjem letu najvišjo bonitetno oceno 10 in izpolnjujejo izbrane finančne pogoje po metodologiji družbe Coface, je v okviru Vrha malega gospodarstva prejelo nagrado Excellent SME. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS).

Arhiv: Jubilejna 10. Ecotrophelia Slovenija izžareva inovacijski potencial mladih

Ljubljana, 15. junij 2018 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij pri Gospodarski zbornici Slovenije (GZS-ZKŽP) je na 18. vrhu kmetijskih in živilskih podjetij razglasila zmagovalce jubilejne 10. Ecotrophelia Slovenija 2018. Na letošnjem tekmovanju se je pomerilo 6 ekip študentov, zmagala pa je skupina, ki je razvila izdelek MOUSSE-HAVE – čokoladni mousse na osnovi odpadne vode čičerike (aquafaba) v dveh okusih.

Arhiv: 18. Vrh kmetijskih in živilskih podjetij – uspeh smo ljudje

Ljubljana, 15. junij 2018 – Uspeh smo ljudje je bila rdeča nit tradicionalnega Vrha kmetijskih in živilskih podjetij, ki ga je danes v ljubljanskem hotelu InterContinental organizirala GZS-Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij.

Arhiv: 57 % slovenskih ponudnikov računovodskih in davčnih storitev je bilo izpostavljenih pritiskom k neetičnemu ravnanju

Zbornica računovodskih servisov (ZRS) je leta 2017 izvedla anketo "Računovodje pod pritiskom", ki jo je pripravila Evropska zveza računovodij in revizorjev za mala in srednje velika podjetja (EFAA). Med slovenskimi anketiranci jih je kar 57 % potrdilo, da so bili v svoji profesionalni karieri že izpostavljeni pritisku, da bi delovali v nasprotju s poklicno etiko ali davčno oziroma računovodsko zakonodajo.

Arhiv: Znani prejemniki priznanj GZS za najboljše inovacije v Primorsko-notranjski regiji za leto 2018

GZS - OZ Postojna je danes podelila 4 zlata, 1 srebrno in 2 bronasti priznanji najboljšim inovacijam v regiji ter 4 zahvale za prispevek na področju inovativnosti. 3 najboljše inovacije so se uvrstile tudi na nacionalni izbor za najboljše inovacije GZS.

Arhiv: Poslovanje kmetijskih in živilskih podjetij v letu 2017

Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije je danes predstavila izkaze poslovanja kmetijskih in živilskih podjetij v letu 2017.

Arhiv: Inovacije v SAŠA regiji ostajajo na visokem nivoju

Velenje, 7. junija 2018 - Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na priložnostni slovesnosti 19. leto zapored podelila priznanja za najboljše inovacije v SAŠA regiji. Na letošnji razpis SŠGZ je prispelo 15 prijav iz 11 podjetij oziroma prijaviteljev. Pri navedenih inovacijskih projektih je sodelovalo skupno 133 inovatorjev. V primerjavi z lanskoletnim natečajem navedene številke kažejo na kvantitativno rast (lani 12 prijav s 114 sodelujočimi inovatorji), hkrati pa kakovost prijavljenih inovacij ostaja na zelo visokem nivoju.

Arhiv: Svetovni dan ozaveščanja o škodljivcih

6. junij 2018 - Svetovni dan ozaveščanja o škodljivcih - opomnik, da strokovni nadzor nad škodljivci varuje kakovost življenja

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.