Mediji

Arhiv: Združenje proizvajalcev in distributerjev medicinskih pripomočkov (SLO MED) na novih temeljih v mandatnem obdobju 2022 – 2024

Združenje SLO MED v okviru GZS-PTZ je na današnjem Zboru članov izvolilo nov sedemčlanski izvršilni odbor v mandatnem obdobju 2022 - 2024. Na mesto predsednice združenja SLO MED je bila imenovana Janja Gril – Janja Gril s.p., na mesto podpredsednika pa Borut Čeh – Labena, d.o.o.

Arhiv: Napovedane spremembe pri dohodnini s pozitivnim vplivom na gospodarsko rast 2022-2025

Ljubljana, 30. november 2021 – Gospodarska zbornica Sloveniji podpira predlagane spremembe na področju dohodnine, ki razbremenjujejo zlasti plače, nekoliko manj pa kapital in najemnine. Gospodarska rast bo zaradi tega po oceni Analitike GZS vsako leto višja za 0,5 do 0,75 odstotne točke. Uvedba olajšave delodajalcem za plačilo dodatnega zdravstvenega zavarovanja in dvig olajšave za pokojninske varčevanja bi dodatno pozitivno prispevala k razbremeniti pritiska na ključni dve blagajni.

Arhiv: Fundacija FIWARE napoveduje strateško sodelovanje z IKT HM za spodbujanje inovativnosti, odprtokodnosti in odprtih standardov

Fundacija FIWARE napoveduje sodelovanje z IKT horizontalno mrežo za lažji razvoj pametnih digitalnih rešitev na več področjih. Mreža, ki jo vodi Združenje za informatiko in telekomunikacije (ZIT), si prizadeva, da bi Slovenija, kot zelena država, postala zgled v digitalni Evropi.

Arhiv: UO GZS o pomenu gospodarstva, digitalizaciji ter planu dela GZS

Ljubljana, 29. november 2021 – Na današnji seji UO GZS so člani obravnavali aktualne aktivnosti GZS ter razpravljali o trenutnih razmerah v Sloveniji. Izpostavili so premajhno razumevanje pomena gospodarstva v širši javnosti, nujnost pohitritve digitalizacije in večjega deleža evropskih sredstev za dvojni zeleni in digitalni prehod. Sprejeli so predlog integralnega plana GZS za leto 2022 in ga predlagali v potrditev Skupščini GZS.

Arhiv: GZS pozvala vodstvo RTVS k ohranitvi oddaje Točka preloma

GZS je na vodstvo RTV Slovenija poslala pismo podpre, da ponovno pretehta in umakne škodljiv predlog - ukinitev oddaje Točka preloma. Kot je v pismu zapisal generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti, na GZS »ocenjujemo, da potrebujemo analitične oddaje z objektivnim in vsestransko osvetljenim pogledom na aktualne gospodarske, finančne, razvojne in znanstvene teme.

Arhiv: Obvezno cepljenje za osebe, starejše od 50 let proti covidu-19 najbolje preprečuje naslednje vale okužb

Ljubljana, 26. november 2021 – »Največji izziv v tem obdobju ni virus kot tak. Največji izziv so ranljive osebe v bolnišnicah, še posebej na intenzivni negi, ki obremenjujejo zdravstveni sistem do te mere, da se drugi programi bolnišničnega zdravljenja začasno krčijo ali celo ukinjajo,« ocenjuje generalni direktor GZS mag. Aleš Cantarutti.

Arhiv: Naj knjiga 2021: žirija izbrala, glasovanje v polnem teku!

37. slovenski knjižni sejem, ki ga organizira Gospodarska zbornica Slovenije in letos poteka le po spletu, je v svojem polnem zamahu. Trajal bo vse do 5. decembra. Kot vsako leto, tudi letos poteka glasovanje za Naj knjigo leta 2021. Žirija v sestavi dr. Urške Perenič, dr. Igorja Sakside in Agate Rakovec Kurent je izbrala sedem nominiranih knjig, zmagovalko bodo z glasovanjem na spletni strani www.knjiznisejem.si določili obiskovalci in obiskovalke sejma. Razglasili jo bomo 3. decembra.

Arhiv: EXPO Business Talks z Markom Kavzarjem, Gorenje Hisense - Dubaj: Slovenija v ZAE premalo poznana

Ljubljana, 25. november 2021 – Predstavitev naše države na svetovni razstavi EXPO 2020 Dubai je zato lahko idealna priložnost za naša podjetja in državo kot celoto, meni gost današnjega, prvega, EXPO Business Talks, Marko Kavzar, vodja področja Gospodinjski aparati podjetja Gorenje Hisense iz Dubaja.

Arhiv: SPOŠTUJMO UKREPE ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA COVID-19 IN CEPIMO SE!

Spodaj navedene reprezentativne delodajalske organizacije in sindikalne centrale, članice Ekonomsko-socialnega sveta (ESS), ugotavljamo, da se je Slovenija in s tem tudi njene prebivalke in prebivalci, znašla v izjemno zahtevnih razmerah, povezanih s COVID-19. Zavedajmo se, da le odgovorno ravnanje vsakega posameznika in vseh nas skupaj, lahko zmanjša širjenje okužb in omogoči ponovno normalizacijo našega življenjskega okolja.

Arhiv: Predsednik GZS Tibor Šimonka o NOO na Dnevu slovenskih bančnikov

Na okrogli mizi o okrevanju gospodarstva po pandemiji in vlogi bank v okviru Dneva slovenskih bančnikov je predsednik GZS Tibor Šimonka izpostavil, da GZS s programsko sestavo Načrta za okrevanje in odpornost (NOO) ni zadovoljna. Le okoli petina sredstev je namenjenih gospodarstvu, kar je občutno premalo.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.