Mediji

Arhiv: Napovedana sprememba zakona o medijih bo drastično podražila poslovanje radijskim programom

Ljubljana, 27. januar 2016 - Združenje radiodifuznih medijev, ki deluje v okviru Medijske zbornice pri Gospodarski zbornici Slovenije, ostro nasprotuje Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih. Že nekaj časa opozarjamo, da je medijska panoga, še posebno pa radijski in televizijski programi sredi globoke krize, ki se še zaostruje in otežuje delovanje medijev, zlasti z čedalje bolj rigorozno zakonodajo.

Arhiv: Diplomati na srečanju z gospodarstveniki o priložnostih

Ljubljana, 26. januarja 2016 – Prek 60 veleposlanikov in ekonomskih svetnikov akreditiranih v Sloveniji se je udeležilo današnjega tradicionalnega sprejema na GZS ter razpravljalo s slovenskimi gospodarstveniki o razmerah in priložnostih.

Arhiv: Slovenska in madžarska podjetja o poslovnih priložnostih

Ljubljana, 22. januarja 2016 – »Krepite obrambo zunanjih meja EU v dobro nadaljnjemu prostemu pretoku ter podiranju ograj in drugih omejitev znotraj EU«, je na današnjem slovensko-madžarskem poslovnem forumu politiko pozval generalni direktor GZS, Samo Hribar Milič. GZS je na dogodku, ki se ga je udeležilo prek 300 gospodarstvenikov, z Nacionalno gospodarsko hišo Madžarske podpisala sporazum o sodelovanju. Udeležence sta nagovorila tudi premiera dr. Miro Cerar in Viktor Orbán.

Arhiv:  Prek 300 slovenskih in madžarskih gospodarstvenikov na forumu o poslovnih priložnostih

Arhiv: Prek 300 slovenskih in madžarskih gospodarstvenikov na forumu o poslovnih priložnostih

Ljubljana, 22. januarja 2016 – Prek 300 gospodarstvenikov se je v petek udeležilo slovensko - madžarskega poslovnega foruma, usmerjenega v spodbujanje in krepitev poslovnega sodelovanja med državama.

Arhiv: Ura teče naprej, Slovenija pa bolj kot ne spi!

Na novinarski konferenci 18. januarja so predstavniki GZS in gospodarstva spregovorili o pričakovanjih glede odzivov ministrstev na predloge iz Manifesta industrijske politike, ključnih področjih sprememb ter drugih aktualnih gospodarskih tematikah.

Arhiv: Analiza tveganj povezanih z neizgradnjo II. tira Koper – Divača in možnih alternativ

Arhiv: Analiza tveganj povezanih z neizgradnjo II. tira Koper – Divača in možnih alternativ

Študija ponuja ključne odgovore na vprašanja tveganj neizgradnje drugega tira Koper - Divača, alternativ ter ekonomske upravičenosti in najprimernejših modelov financiranja projekta.

Arhiv: Močna poslovna delegacija v Iran

Ljubljana, 8. januar 2016 – 46-članska poslovna delegacija bo spremljala ministra Počivalška ob njegovem uradnem obisku v Islamski republiki Iran. Obisk vladno gospodarske delegacije med 9. in 12. januarjem v Teheranu organizirajo GZS, MGRT, SPIRIT in MZZ.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.