Mediji

Arhiv: Dva kandidata za predsednika GZS

Maja 2017 poteče mandat dosedanjemu predsedniku Gospodarske zbornice Slovenije (GZS). Gospodarska zbornica Slovenije je v skladu s Pravilnikom o volitvah organov GZS do roka prejela dve kandidaturi za novega predsednika GZS.

Arhiv: Beograd na GZS: odprte investicijske priložnosti za slovenska podjetja

Prek 40 slovenskih gospodarstvenikov se je danes udeležilo predstavitve priložnosti in možnosti za sodelovanje slovenskih podjetij v projektu »Beograd na vodi« in ostalih beograjskih projektih. Dogodek je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) v sodelovanju s Srbsko-slovenskim poslovnim klubom, Slovenija (SSPK) in mestom Beograd.

Arhiv: Memorandum MSP 2017

GZS Podjetniško trgovska zbornica vsako leto na svoji konferenci MSP oblikuje predlog ukrepov, ki jih naslovi na Vlado z namenom, da se uvedejo spremembe in ukrepi za razbremenitev malih in srednjih podjetij. Z memorandumom Vlado RS poziva, da sprejme učinkovite ukrepe, ki bodo mikro, malim in srednjim podjetjem omogočili razvoj, konkurenčnost in realizacijo poslovnih idej.

Arhiv: GZS je vključena v vse Sripe

Gospodarska zbornica se je uspela vključiti v prav vsa strateško razvojno inovacijska partnerstva. Pod okriljem GZS, to je njenih združenj, zbornic ali samostojnih zbornic, so organizirani štirje sripi: MATPRO, SRIP HRANA, SRIP Prehod v krožno gospodarstvo in SRIP Turizem. Posamezna združenja in zbornice pa so vključena v SRIP pametna mesta in skupnosti, SRIP pametne zgradbe in dom z lesno verigo, SRIP mobilnost, SRIP Zdravje – medicina in SRIP Tovarne prihodnosti - Zbornica elektronske in elektroindustrije in ponudba skupnih storitev.

Arhiv: UO GZS kritično o zdravstvenih predlogih: Samo povečujejo dajatve!

Arhiv: UO GZS kritično o zdravstvenih predlogih: Samo povečujejo dajatve!

UO GZS kritično o zdravstvenih predlogih: Samo povečujejo dajatve! Ljubljana, 13. april 2017 - Upravni odbor GZS je na današnji seji po razpravi z ministrico za zdravje zahteval celovito in dolgoročno analizo stanja oz. finančnih učinkov ter obravnavo preostale zakonodaje, ki bo zagotovila racionalno porabo obstoječih sredstev, optimizacijo sistema ter dostopne in kakovostne zdravstvene storitve.

Arhiv: Slovenski dobavitelji aktivno spremljajo dogajanje AGROKOR-MERCATOR

Na današnji izredni seji Upravnega odbora GZS-Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij so bili sprejeti sklepi glede spremljanja dogajanja na Hrvaškem v povezavi s poslovanjem podjetja Agrokor in zagotavljanja varnosti slovenskih dobaviteljev kmetijskih pridelkov, hrane in pijač na relaciji do podjetja Mercator d.d.

Arhiv: Podeljeni prvi certifikati Zaupanja vreden upravnik

Ljubljana, 12. april 2017 - Na GZS-Zbornici za poslovanje z nepremičninami smo v skladu s pričakovanji v preteklem tednu podelili prve certifikate Zaupanja vreden upravnik. Prejemniki so v postopku natančnega preverjanja postavljenih pogojev izkazali, da v svojem poslovanju dosegajo višje standarde kakovosti upravljanja nepremičnin, s tem pa etažnim lastnikom zagotavljajo večjo varnost njihovega premoženja in bolj kakovostno izvajanje storitev.

Arhiv: Digitalizacija: prenos slovenskega znanja v Črno goro

Ljubljana, 10. aprila 2017 – Predsednika slovenske in črnogorske gospodarske zbornice Marjan Mačkošek in Velimir Mijušković sta danes podpisala pismo o nameri za sodelovanje in pomoč Gospodarske zbornice Slovenije (GZS) črnogorski zbornici in gospodarstvu na področju digitalizacije, zlasti pri uvajanju e-računov.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.