Mediji

Arhiv: Protest delodajalskih organizacij ob vložitvi Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih v javno obravnavo

Delodajalske organizacije, članice ESS, izražamo protest nad vodenjem socialnega dialoga in kršenjem Pravil o delovanju ESS, kar se je še posebej odrazilo pri pogajanjih pogajalske skupine ESS glede Predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih (v nadaljevanju: predlog zakona). Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDSZ) je dne 26. 6. 2023 v javno obravnavo in v medresorsko usklajevanje vložilo predlog zakona, pri čemer je rok za podajo pripomb le do 10. 7. 2023.

Arhiv: LETNA SKUPŠČINA EVROPSKIH VINARJEV 2023

Ambiciozni načrt za zaščito kulture vina in trajnosti vinarskega sektorja EU sta bila v ospredju dogovorov Generalne skupščine Evropskega združenja vinarjev

Arhiv: Nastop slovenskih podjetij na sejmu Korea Import Fair 2023

V prestolnici Republike Koreje se je v četrtek, 29. junija, s svečanim odprtjem začela sejemska prireditev, ki jo organizira združenje korejskih uvoznikov KOIMA, edina privatna korejska organizacija, ki že preko 50 let združuje korejske uvoznike.

Arhiv: Podeljena priznanja najboljšim inovacijam SAŠA regije za leto 2023

Savinjsko-šaleška gospodarska zbornica (SŠGZ) je na 24. podelitvi priznanj za najboljše inovacije v SAŠA regiji podelila 3 zlate, 8 srebrnih, 1 bronasto priznanje in posebno priznanje za prebojno invencijo. Na letošnji razpis SŠGZ je prispelo 13 prijav s strani 8 prijaviteljev in 153 sodelujočih inovatorjev.

Arhiv: Ministrstvo za delo dalo neusklajen predlog novele Zakona o delovnih razmerjih v javno obravnavo

Delodajalske organizacije, članice Ekonomsko-socialnega sveta, smo bile včeraj preko medijev seznanjene z enostransko potezo Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti o začetku javne obravnave predloga novele Zakona o delovnih razmerjih.

Arhiv: Obisk vladno gospodarske delegacije v Republiki Koreji

Ob obisku ministrice za zunanje in evropske zadeve Tanje Fajon ter ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana bo Republiko Korejo med 27. junijem in 1. julijem obiskala tudi skupina predstavnikov desetih slovenskih podjetij.

Arhiv: Gospodarstvo ne more nositi še bremena dolgotrajne oskrbe

Ljubljana, 26. junij 2023 – Delodajalske organizacije, članice ESS smo bile neprijetno presenečene, da je bil danes na dopisni seji Vlade obravnavan in potrjen predlog Zakona o dolgotrajni oskrbi, ki prinaša dodatne obremenitve za gospodarstvo. Tak predlog je tudi v nasprotju z obljubami Vlade, ki je ob napovedi reform, kot enega od ciljev navedla ravno razbremenitev stroškov dela.

Arhiv: Zelenjavne omake PestoArt slavile na jubilejnem 15. tekmovanju ECOTROPHELIA SLOVENIJA 2023

Ljubljana, 22. junij 2023 – Drugo mesto je zasedel zamrznjen desert G(r)ozdni prijatelj, tretje mesto pa napitek Whey'licious. Na vseslovenskem študentskem tekmovanju s področja inovativnosti in razvoja novih živilskih izdelkov, ki je potekalo že 15. leto zapored, je sodelovalo 5 ekip in 17 študentov iz različnih fakultet.

Arhiv: GZS: Scenarij posodobitve NEPN neprimeren za sprejem na Vladi Republike Slovenije

Scenarij posodobitve NEPN, kot je bil javni obravnavi, ni primeren za sprejem na Vladi Republike Slovenije, saj ne upošteva specifik Slovenije kot ene najbolj industrializiranih držav v EU ter ne zagotavlja pogojev za dolgoročno rast in razvoj industrije. Zato GZS predlaga, da se s snovalci dokumenta in ključnimi odločevalci čim prej sreča in v konstruktivni razpravi poskuša odgovoriti na vse dileme in vprašanja, povezane s prihodnostjo slovenske energetike in gospodarstva.

Arhiv: Priznanja za najboljše inovacije podelili tudi severnoprimorskim inovatorkam in inovatorjem

Nova Gorica, 21 6. 2022 – GZS Severno Primorska gospodarska zbornica, Nova Gorica je danes podelila priznanja najboljšim inovatorjem v regiji. Podelili so 3 zlate, 7 srebrnih in 5 bronastih priznanj. Vse tri z zlatim priznanjem nagrajene regionalne inovacije so se uvrstile v tekmovanje za najvišja priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti 19. septembra.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.