Mediji

Arhiv: UO GZS: Zahtevamo boljšo organizacijo zdravstva

UO GZS: Zahtevamo boljšo organizacijo zdravstva Upravni odbor Gospodarske zbornice Slovenije (UO GZS) zahteva: • podaljšanje javne razprave o predlogu zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju; • hkrati celovito analizo finančnih učinkov novih predlogov; • hkratno obravnavo zakonodaje, ki bo zagotovila racionalno porabo, optimizacijo zdravstvenega sistema in kakovostnejše storitve; • usklajevanje sprememb zdravstvene zakonodaje z GZS. Člani UO so na današnji seji s finančno ministrico razpravljali tudi o razmerah na davčnem področju in področju javnih financ.

Arhiv: Napoved EK buri duhove iz 2008

Pri Analitiki GZS ocenjujemo, da je napoved Evropske komisije zelo ambiciozna in še v večji meri temelji na rasti zasebne potrošnje. Ta bo rasla tako zaradi boljših razmer na trgu dela kot zaradi rasti posojil. Napovedana rast naj bi bila skoraj še enkrat višja kot v evroobmočju. Tudi izvozna pričakovanja izkazujejo visoko rast povpraševanja po našem blagu v naših glavnih izvoznih partnericah. Vprašljiva je tudi dinamika črpanja investicij iz EU skladov.

Arhiv: Peki po zlata priznanja na GZS

Ljubljana, 7. februar 2017 – Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij (ZKŽP), ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, je danes podelila zlata priznanja za odlično kakovost kruha, pekovskega in finega pekovskega peciva, keksov, testenin in svežih slaščic.

Arhiv: Podeljeni certifikati Programa odgovornega ravnanja® – POR za leto 2017

Ljubljana, 31. januarja 2017 - 18 slovenskih podjetij je danes na podlagi izpolnjenih pogojev prejelo certifikate Programa odgovornega ravnanja® (POR, v angleščini »Responsible Care®«) in s tem pravico do uporabe logotipa POR v letu 2017. Certifikate je podelilo GZS-Združenje kemijske industrije (GZS-ZKI).

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.