Mediji

Arhiv: Svetovalni inženiring in njegova vloga v investicijskem procesu

V GZS-ZSI apeliramo, da se sprejme uravnotežena gradbena zakonodaja, da se uveljavi kakovostnejše oddajanje del in da se nadaljuje z aktivnostmi, ki bodo povečale investicijske aktivnosti tako javnega kot zasebnega sektorja.

Arhiv: GZS aktivno vključena v SRIP

Ljubljana, 26. januarja 2017 – Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) je v kot prijavitelj prejela sklepa o dodelitvi sredstev dvema strateško – inovacijskim partnerstvom (SRIP), poleg tega sta sklep dobili še Štajerska gospodarska zbornica in Turistično gostinska zbornica Slovenije kot sestavna dela sistema GZS. GZS bo v ostalih sripih aktivno sodelovala.

Arhiv: Nadzor na schengenskih notranjih mejah zavira konkurenčnost evropskega gospodarstva

Današnje priporočilo Evropske komisije, da za tri mesece podaljša začasni nadzor na nekaterih notranjih mejah v petih državah EU – med drugim tudi na meji med Avstrijo in Slovenijo, nikakor ne prispeva k ohranitvi in krepitvi konkurenčnih prednosti EU. Še naprej spodkopava temelje enotnega sistema EU in njenih vrednot, namreč prost pretok ljudi, blaga in storitev ter kapitala.

Arhiv: GZS-Zbornica za poslovanje z nepremičninami ostro obsoja nezakonita ravnanja pri upravljanju večstanovanjskih stavb

Zavedamo se, da so nekatera podjetja zaradi različnih poslovnih odločitev v preteklih letih zašla v finančne težave, vendar so sredstva etažnih lastnikov, tako tista namenjena plačilu skupnih stroškov kot tista zbrana v okviru rezervnega sklada, zaščitena in strogo namenska, zato jih upravnik v nobenem primeru ne sme uporabiti za lastno poslovanje.

Arhiv: Certifikat Excellent SME Slovenia = certifikat odličnosti

Ljubljana, 23. januar 2017 - Letnega srečanja prejemnikov certifikata Excellent SME, ki ga je organizirala Gospodarska zbornica Slovenije (GZS), se je udeležilo 80 imetnikov tega certifikata odličnosti. Podeljene so bile nagrade 11 podjetjem in podjetnikom, ki imajo najmanj zadnji dve leti certifikat, v zadnjem letu najvišjo bonitetno oceno 10, in izpolnjujejo izbrane finančne pogoje po metodologiji družbe Coface.

Arhiv: Gospodarska zbornica Slovenija danes praznuje 166 let tradicije

Gospodarska zbornica Slovenija danes praznuje 166 let tradicije.

Arhiv: Fokus GZS za 2017

Arhiv: Fokus GZS za 2017

Povdarki iz plana dela GZS za leto 2017.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.