Mediji

Arhiv: Poziv poslancem: Sprejmite dopolnila #PKP3 v dobro celotnega slovenskega gospodarstva

Slovensko gospodarstvo se je zaradi epidemije koronavirusa znašlo v nezavidljivi situaciji. Z novelo prvega in sprejemom drugega protikoronskega paketa je sicer dobilo nujno potrebno podporo v izrednih razmerah, a se večina najbolj koristnih ukrepov izteka. V petek, 29. maja, bodo poslanci v Državnem zboru RS sprejemali že tretji protikorona paket #PKP3.

Arhiv: GZS, TZS, ZDS in ZDOPS predlagajo dodatne ukrepe za #PKP3

Gospodarska zbornica Slovenije, Trgovinska zbornica Slovenije, Združenje delodajalcev Slovenije in Združenje delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije so skupaj pripravili nabor dodatnih ukrepov za omilitev posledic epidemije covid-19. Opozarjajo namreč, da bo večina podjetij posledice epidemije čutila vsaj še nekaj mesecev. Nekateri predlogi so kratkotrajnejšega značaja in vezani na čas izrednih razmer, za druge pa si delodajalske organizacije zavzemajo za to, da bi bili vključeni v trajnejše sistemske zakonodajne spremembe.

Arhiv: SKUPNA IZJAVA ZA MEDIJE PREDSEDNIKOV DELODAJALSKIH ORGANIZACIJ IN ZBORNIC

Predsedniki Združenja delodajalcev Slovenije, Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Trgovinske zbornice Slovenije in Združenja delodajalcev obrti in podjetnikov Slovenije izražamo podporo naporom Vlade RS pri oblikovanju ukrepov v boju proti gospodarskim posledicam epidemije koronavirusa

Arhiv: GZS: Nujno poenostaviti čezmejno gibanje napotenih delavcev preko slovensko - hrvaške meje

Številna podjetja opozarjajo na ovire pri izvedbi najnujnejših storitev z izvajalci iz tujine in s tem povezano gospodarsko škodo, ki jim nastaja. Zato je Gospodarska zbornica Slovenije danes ponovno pozvala gospodarskega ministra Zdravka Počivalška in notranjega ministra Aleša Hojsa, da se uredi oz. poenostavi čezmejno gibanje napotenih delavcev.

Arhiv: UO GZS o posledicah koronakrize na slovensko gospodarstvo

Člani UO GZS so na današnji e-seji ocenili posledice koronakrize na slovensko gospodarstvo ter se seznanili z aktivnostmi GZS v času sprejemanja in oceno sprejetih vladnih ukrepov. Obravnavali so tudi Letno poročilo GZS 2019 in ga poslali v potrditev Skupščini GZS.

Arhiv: Sedem dnevni plačilni roki za proračunske uporabnike zasebnim podjetjem

Evropska konfederacija malih podjetij – ESBA, katere članica je tudi Podjetniško trgovska zbornica, je pozvala vse javne organe na lokalni, nacionalni in ravni EU po Evropi, naj se odzovejo na finančno stisko, ki je posledica krize zaradi omejitev, sprejetih za preprečevanje širjenja COVID-19. V ta namen je izvedla kampanjo »Pay in 7«, v okviru katere spodbuja vse javne plačnike, da plačajo svoje račune v 7 dneh namesto 30-ih in s tem spodbudijo denarni tok in s tem spodbudijo delovanje mikro in malih podjetij.

Arhivi

Prijava na E-novice

Bodite obveščeni o aktualnem dogajanju.